closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Антон Шиманець: "У "Васта" дуже амбітні плани, частина з них вже втілюється в реальність"

Антон Шиманець: "У "Васта" дуже амбітні плани, частина з них вже втілюється в реальність"
Изменить размер a+ a-
1335
0

У 2014 році Антон Шиманець вирішив відновити футбол у рідному для себе селищі Радсад, що в Миколаївському районі. У місцевій ДЮСШ він колись починав займатися футболом, потім грав за дорослу команду в чемпіонаті Миколаївської області. Через відсутність фінансування ФК "Радсад" у 2007-му припинив існування. Спортшкола ж працювала й надалі, тому Антону Володимировичу хотілося, щоб її вихованці продовжували свій футбольний розвиток. Шість років тому він разом з батьком та братом дружини, Стасом Тепляком, організували команди з футболу та футзалу – "Радсад" і "Васт-Сервіс" відповідно. Колективи були заявлені для участі в чемпіонаті міста Миколаєва.

Цього ж сезону селищна футбольна команда під новою назвою – "Васт" стала бронзовим призером першості міста Миколаєва у вищій лізі та є одним із головних претендентів на перемогу в елітному дивізіоні чемпіонату Миколаївської області. Граючий тренер "Васта" Антон Шиманець дав інтерв’ю спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" .

- Датою заснування ФК "Васт" слід вважати 2014 рік, хоча теперішню назву маємо з 2019 року. Засновником команди є ​​я особисто та Стас Тепляк, він також президент. Спонсори футбольного клубу – це наші підприємства групи компаній "Vast", які займаються виробництвом обладнання в сфері вібропресування, товарного бетону, бетонної продукції та організацією бізнесу в даній сфері. ФК "Васт" – це наш спільний проект як соціальна складова бренду торгової марки "Vast".

- Ви є граючим тренером "Васта"?

- Так, з 2014 року. У тренерській роботі мені допомагають Володимир Жданюк та Олександр Матросов – кваліфіковані фахівці, в минулому професійні футболісти. Сам зараз рідко граю, даю можливість пограти молодим, "змирився" з роллю тренера. Коли виходжу на поле, то задіяний як нападник та фланговий півзахисник, ці позиції мені добре знайомі.

Антон Шиманець: "У "Васта" дуже амбітні плани, частина з них вже втілюється в реальність" - изображение 1

- Ви походите з відомої на Миколаївщині футбольної родини. Ким вам доводяться Кирило та Артем Шиманці, які свого часу пограли на професійному рівні?

- У мене дійсно велика футбольна сім'я: у батька чотири рідних брати, і в кожного син – футболіст. Кирило і Артем – мої двоюрідні брати. З Артемом ми навіть грали разом, коли були в ДЮСШ. Наразі хлопці виступають в чемпіонаті Миколаївської області: Кирило за "Воронівку", а Артем був заявлений за "Васт", але я його відрахував через погані ігрові кондиції, і він перейшов у "Варварівку". До речі, Стас Тепляк також з футбольної сім'ї, у нього батько – футболіст, грав в Донецьку.

- Як формувався склад команди? Звідки брали гравців?

- Після зміни у назві з "Радсада" на "Васт" багато футболістів залишилося: це вихованці радсадівської дитячо-юнацької спортивної школи, деяких виконавців запросили з інших аматорських і професійних команд. Через пандемію багато хлопців, які грали за кордоном, втратили команди, ми запропонували їм свої умови і вони залишилися грати за нас.

Хотів би наголосити, що "Васт" завжди відкритий для випускників місцевих футбольних шкіл.

Всім зрозуміло, що для нашого міста одного МФК "Миколаїв" замало. Багато футболістів просто не встигають заграти. У складі "Васта" є як зовсім молоді хлопці, так і футболісти яким 27-30 років.

- Назвіть футболістів, які мають досвід професійних виступів?

- Дивіться, з невідомих причин єдиний на Миколаївщині професіональний футбольний клуб – МФК "Миколаїв" відраховує футболістів у віці від 20 до 24 років. Тому в складі "Васта" є чимало екс-гравців МФК "Миколаїв", які виступали в першій та другій лігах України. Деякі після відходу з МФК встигли ще пограти за кордоном або в інших аматорських та професійних клубах України. Наприклад, Носов Ілля, Дімітрієв Юрій, Дмитриченко Вадим перейшли до нас з Німеччини; Толгаренко Олександр і Янченко Арсен з Польщі; Бардадим Дмитро і Мінін Олександр зі Словаччини; Ялосовецький Ілля з МФК "Миколаїв-2". Влітку за нас в чемпіонаті Миколаєва також грав Студенко Слава, зараз він – в "Енергії" (Нова Каховка). Валерій Восканян після нашого спарингу з "Кристалом" підписав з херсонцями контракт.

Загалом хочемо, щоб "Васт" давав можливість підготуватися молодим футболістам, які, з тих чи інших причин, комусь не підійшли і, погравши у нас, мали шанс перейти в професійний клуб. Ну і, звичайно, підтримуємо випускників всіх миколаївських шкіл.

- Як оцінюєте четверте місце "Васта" у чемпіонаті Миколаївщини після першого кола?

- Почну з того, що в цьому році Миколаївська область перейшла на формат "осінь -весна". Нарешті чемпіонат розділений на вищу і першу ліги.

Перше коло вийшло "змазаним", не вистачало стабільності. Через велику кількість травмованих після перших двох турів змушені були по ходу чемпіонату перебудуватися. В деяких матчах грали тими футболістами, які до цього не мали достатньої ігрової практики, або виходили на заміни. Навіть за таких обставин футболісти непогано себе проявили у зіграних матчах.

Проте потрібно грати всі 90 хвилин, а не 70-80. Це й позначилося на результатах команди та турнірному становищі. Але трагедії з цього не робимо.

- На який підсумковий результат розраховуєте? Чи зможе "Васт" скласти конкуренцію ситуативним лідерам – "Хліборобу" (Миколаїв), "Варварівці"(Миколаїв), "Воронівці" (Вознесенський район)?

- На сезон ставили завдання бути в призерах, але після першого кола думаємо замахнутися на чемпіонство. Конкуренцію фаворитам "Васт" вже склав: обіграли учасника аматорського чемпіонату України МФК "Первомайськ" і зіграли внічию з переможцем Кубка області і лідером чемпіонату "Хліборобом". Переконаний, що після зимової паузи чемпіонат буде цікавішим.

- Як складалися справи "Васта" в чемпіонаті міста?

- Цьогоріч в чемпіонаті м.Миколаєва ми посіли третє місце, поступившись одним заліковим балом "Воронівці" і "Орексіму". В складі останнього – всі футболісти МФК "Первомайськ". Хоча пізніше, в 1/4 і 1/2 Кубка міста, "Васт" вигравав в обидвох колективів.

Це був наш дебютний сезон у вищій лізі міста – результатом задоволені. На жаль, не все вийшло в фіналі Кубка Миколаєва: в серії пенальті програли "Воднику -EVT". Міська федерація зимову першість у вищій лізі не проводить, тому чекатимемо відновлення весняної частини чемпіонату.

Антон Шиманець: "У "Васта" дуже амбітні плани, частина з них вже втілюється в реальність" - изображение 2

- Які ще здобутки має ваша команда?

- За рік виступів під назвою "Васт" встигли перемогти у зимовій першості м.Миколаєва (перша ліга) та завоювати першолігове "срібло" чемпіонату області. До цього – багато разів ставали переможцями та призерами в футзальних чемпіонатах міста, різноманітних турнірах.

- Як команда готуватиметься до поновлення сезону? Чемпіонат області пройде в три кола?

- Після зняття зі змагань МФК "Первомайськ" у вищій лізі залишилося всього шість команд. На прохання учасників чемпіонату було прийнято рішення зробити три кола. Готуватимемось до нового сезону беручи участь в турнірах і зимовому чемпіонаті області. А після новорічних свят, в лютому, плануємо провести невеликий тренувальний збір.

- Чи плануються зміни в складі?

- Так, хочемо за зиму дозаявити декількох футболістів на проблемні позиції, провести невелику ротацію складу.

- Що скажете про перспективу участі "Васта" в аматорському чемпіонаті України?

- Всім своїм футболістам на початку сезону сказали: що в 2021 році після закінчення області плануємо заявлятися в чемпіонат України серед аматорів. Донесли до хлопців відповідні завдання та вимоги. У "Васта" дуже амбітні плани, частина з них вже втілюється в реальність. Зокрема готуємо документи для реєстрації клубу, почали переговори щодо реконструкції футбольної бази в Радсаді, частково підтримуємо ДЮСШ. Крім того, закінчили будівництво тренажерного залу і сауни, і перейшли до проектних робіт зі зведення критого залу, адмінприміщень та роздягалень. Хочемо якнайшвидше обзавестися своєю інфраструктурою. Нещодавно запустили аматорський чемпіонат з футзалу серед підприємств міста. Дуже хочеться, щоб найпопулярніша гра в Миколаєві жила та розвивався. Намагаємося підтримувати будь-які починання і своїм прикладом показуємо, що нашому регіону потрібен футбол на всіх рівнях і етапах.

Сподіваюся, що у нас зі Стасом, та всім нашим колективом, вистачить сил, ентузіазму і фінансів для того, щоб в наступному році ми з вами спілкувалися вже в статусі учасника чемпіонату України серед аматорів.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →