closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Василь Вахула: "Третє місце ФСК "Шкло" – це дуже хороший результат"

Василь Вахула: "Третє місце ФСК "Шкло" – це дуже хороший результат"
Изменить размер a+ a-
2492
0

Другий сезон поспіль футбольно-спортивний клуб (ФСК) "Шкло" з однойменного селища міського типу Яворівського району представлений у другій лізі чемпіонату Львівської області. Торік підопічні Романа Каракевича (свого часу пограв за "Сокіл" (Золочів), "Металург" (Запоріжжя), "Оболонь" (Київ), "Волинь" (Луцьк), "Нафтовик-Укрнафта" (Охтирка), "Кривбас" (Кривий Ріг), "Мотор" (Люблін, Польща) посіли третє місце у своїй групі, не вийшовши до фінальної частини. Цього ж року сільські футболісти зійшли на подіум – завоювали бронзові медалі у третьому за рангом обласному дивізіоні.

Президент клубу Василь Вахула результатом задоволений. У розмові з кореспондентом спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" Василь Васильович підсумував виступ ФСК "Шкло" у цьому сезоні.

- ФСК "Шкло" - бронзовий призер другої ліги чемпіонату Львівщини. Як вам такий результат? Чи можна було зазіхнути на нагороди найвищого ґатунку?

- Звісно, ж. На сезон стояло завдання – виграти чемпіонат у другій лізі. Матчі попереднього етапу провели впевнено: у своїй групі ФСК "Шкло" посів перше місце серед шести учасників. Ось як зіграли: "Босота" (Чорнушовичі) - 2:0, 1:1; "Lion" (Львів)- 7:1, 2:0; "Сокіл" (Великі Глібовичі) -1:1, 3:1; "Жупан" (Винники) - 4:1, 0:1; ФК "Пустомити" -2:0, 4:2. Разом з "Жупаном", та ще шістьма найкращими командами з трьох інших підгруп, ми потрапили до фінального раунду, який відбувався за олімпійською системою. Всі стадії плей-офф складалися з одного поєдинку.

У чвертьфіналі, з одного поєдинку, "Шкло" вдома зустрівся з "Шахтарем" (Червоноград) – дуже якісним суперником. "Гірники" у другому таймі першими відкрили рахунок, ми відігралися на 90+1, а перемогу вирвали в серії післяматчевих одинадцятиметрових.

- Далі – півфінал проти добре знайомого "Жупана…

- У групових змаганнях "Шкло" переміг вінниківчан вдома досить впевнено, на виїзді дещо несподівано поступився. Не скажу, що суперник у півфіналі чимось здивував: ми знали, що "Жупан" отримав кадрове підсилення та змінив наставника. Тому наша поразка (0:3) виглядає алогічною. Є, щоправда, певні нюанси. Цей матч відбувався у Винниках на штучному газоні у вечірню пору, з увімкненим освітленням. До таких умовах футболісти "Шкло" виявилися не готовими. Що там казати – раніше ми не грали на полі зі штучним покриттям, при освітленні. У гравців "Жупана" у цьому компоненті була відчутна перевага. Гра, яка відбулася 31 жовтня, почалася о 17 годині, тож у першому таймі освітлення було ще вимкненим. Наша команда у стартовий відрізок виглядала добре , втім забити не вдалось, натомість на вісімнадцятій хвилині пропустили. У другому таймі надворі потемніло, ввімкнули ліхтарі, які негативно позначилися на грі "Шкло": на 64-ій та 90+2 хвилинах ще двічі пропустили.

Василь Вахула: "Третє місце ФСК "Шкло" – це дуже хороший результат" - изображение 1

На жаль, пропозицію нашого клубу щодо проведення матчу в денну пору доби не врахували. Аргументація ж господарів поля та організаторів зводилася до того, що вдень на полях стадіону в Винниках відбувалися поєдинки Дитячо-юнацької футбольної ліги України і півфінал другої ліги провести можна лише у вечірній час.

Нам хотілося б перевірити власні сили у грі з переможцем другої ліги "Ураганом" (Раденичі). Раденицькі футболісти, до речі, у фіналі на голову переважали "Жупан" і заслужено стали чемпіонами. Матч за третє місце між "Шкло" та "Кохавинкою" (Гніздичів) з огляду на важку епідеміологічну ситуацію не проводився. Обидвом командам присуджено третє місце у другій лізі сезону -2020.

- Погодьтеся, що бронзовий фініш для вашого молодого клубу – це не найгірший результат?

-Авжеж. Третє місце ФСК "Шкло" – це дуже хороший результат. Разом з тим нам є над чим працювати, є до чого прагнути.

На сьогодні наша команда на сто відсотків підпадає під категорію "любительська": відсутній тренувальний процес, хлопці збираються лише на матчі. Як такої підготовки до сезону у ФСК "Шкло" не було – провели декілька товариських матчів – от і все. Не знаю, але можливо цей фактор і вплинув на підсумковому результаті.

- Кого виділите з гравців "Шкло" за підсумками сезону?

-Футболістів виокремлювати не буду, відзначу нашого головного тренера Романа Каракевича. Це великий професіонал своєї справи, під його орудою хлопці прогресують, він уміє мотивувати. За цей сезон Роман Васильович припустився лише одного стратегічного промаху: коли погодився на умови "Жупана" та представників Львівської асоціації футболу (ЛАФ) грати півфінал о 17:00 .

- Колишні профі минулого сезону за "Шкло" грали?

-Так. У групових матчах за "Шкло" грав Ярослав Кінаш, який пройшов серйозну школу у "Волині" Кварцяного, і подавав неабиякі надії. На жаль, Ярослав відіграв не весь сезон– відгукнувся на пропозицію "Юності" (Гійче/Куликів).

Виступав за "Шкло" також Мирослав Дєда (юнацька команда "Волині" (Луцьк). Але, як і у випадку з Кінашем, не до завершення сезону: Мирослав перебрався в "Корміл" (Давидів).

Цього року контракт з командою ПФЛ – ФК "Миколаїв" підписав вихованець новояворівського футболу 18-річний Назарій-Любомир Ямборко. Сезон -2019 перспективний юнак провів у "Шклі". Побажаю Назарію-Любомиру успіхів у професійному футболі.

Починаючи з другого кола "Шкло" уклав угоду про співпрацю з прем`єр-ліговим "Гірником" (Новояворівськ): ми стали фарм-клубом новояворівців. Це дає можливість залучати на матчі чемпіонату трьох гравців з Новояворівська. Цього сезону у деяких поєдинках за нас грав "гірник" -Богдан Карковський – колишній захисник луцької "Волині".

- Чи багато у складі "Шкло" місцевих футболістів?

-Своїх хлопців вистачає, це тішить. Стараємось формувати команду місцевими футболістами, також перевага надається гравцям із Яворівського району. У нашому шеститисячному селищі серйозно поставлена робота дитячо-юнацької футбольної секції. З підростаючим поколінням працює наставник головної команди Роман Каракевич, а також ще два тренери – Ігор Паляниця та Петро Стадник.

До структури клубу входить п’ять дитячих вікових груп, команда (тренер Ігор Паляниця) 2006 року народження є чемпіоном Львівщини серед ВФСТ "Колос". Для місцевої дітвори створені належні умови для тренувань.

Потужно розвинений у Шклі також ветеранський футбол. Місцева сивочола футбольна дружина – переможець та призер багатьох всеукраїнських і обласних змагань.

Василь Вахула: "Третє місце ФСК "Шкло" – це дуже хороший результат" - изображение 2

- І про плани на наступний сезон: це буде друга чи перша ліга області?

- Цікаве питання, на яке відповісти поки що не в змозі. Річ у тім, що мені одному тяжко утримувати футбольний клуб. Так, саме клуб, адже окрім основної команди кошти спрямовуються на дитячі та ветеранську команди, потреби місцевого стадіону. Для порівняння – той же "Гірник" (Новояворівськ) та ФСК "Яворів" мають суттєву підтримку від місцевої влади. Я ж фінансую команду з власних коштів. Спасибі однодумцям – віце - президент Івану Скоболу, Богдану Лоценку, Володимиру Шавалу, Андрію Тейкалу, Василю Рію, Василю Струсу, Ігорю Стецю, Руслану Царю та Василю Барандію.

Я завжди звик виконувати свої обіцянки, тож не бачу наразі сенсу озвучувати далекоглядну перспективу. Можу сказати лише одне – ФСК "Шкло" потребує підтримки з боку органів місцевого самоврядування. Найближчими днями відбудуться загальнокомандні збори, на яких обговоримо як найближчі, так і стратегічні плани розвитку клубу.

Довідка

Шкло – селище міського типу у Яворівському районі відоме насамперед своїм бальнеологічним і грязевим курортом. ГО ФСК "Шкло" зареєстрований у 2017-му році. Президентом клубу став випускник Львівського інституту Сухопутних військ (нині Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного) Василь Вахула, головним тренером – Роман Каракевич. Активно включилися у футбольний процес – Іван Скоболо, Іван Вахула, Петро Стадник. Вони – серед засновників клубу. У 2017 і 2018 роках ФСК "Шкло" вигравав чемпіонат і кубок Яворівського району. З 2019 команда виступає у другій лізі чемпіонату Львівської області. Найвідомішим вихованцем місцевого футболу є 39-річний колишній нападник багатьох вітчизняних професійних клубів Роман Каракевич. У сезоні 2003-2004 Роман Васильович став найкращим бомбардиром другої ліги чемпіонату України, забивши 21 гол у 27 матчах.

Коментар

Мирослав Дорош, голова федерації футболу Яворівського району: "ФСК "Шкло" знаходиться на стадії становлення, потенціал у клубу значний. Бо для таких людей, як Василь Вахула, Роман Каракевич, Іван Скоболо – футбол на першому місці. Приємно відзначити різносторонній вектор розвитку народної гри. Так, улітку цього року команда ветеранів Шкло (40+ ) стала чемпіоном України серед ВФСТ "Колос" у Приморську (Запорізька область). У вересні хлопці також змагалися в Одесі на чемпіонаті країни з футзалу. Що стосується дитячо-юнацького футболу, то підопічні тренерів Романа Каракевича, Ігоря Паляниці та Петра Стадника є постійними учасниками обласних та всеукраїнських турнірів. Команда "Шкло" 2004-2005 років народження – чемпіон Яворівського району. До слова, у дитячому районному чемпіонаті виступає понад сорок колективів".

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →