closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Григорій Прудко: "Головне для нас - розвиток дитячо-юнацької академії"

Григорій Прудко: "Головне для нас - розвиток дитячо-юнацької академії"
Изменить размер a+ a-
1674
0

Футбольний клуб "Мал" (Коростень) впевнено крокує вперед. Це стосується всієї клубної вертикалі. Так, доросла команда "Малу" входить до числа провідних аматорських команд області. Торік підопічні Григорія Прудка та Олександра Виговського завоювали срібні медалі чемпіонату Житомирщини, а позаторік стали володарями обласного Кубка. У цьогорічному сезоні "Мал" знову серед основних фаворитів на чемпіонський титул. Але для керівництва коростенського клубу пріоритет – це дитячо-юнацький футбол. Команди різних вікових категорій клубної академії представлені у ДЮФЛУ та чемпіонаті області, є завсідниками багатьох престижних всеукраїнських турнірів.

- Коростенські юні футболісти – це наша надія і гордість, – починає розмову президент "Малу" Григорій Прудко. – Вкладаємо в дітей всю свою душу та енергію. Умови, в яких тренуються хлопчаки, не гірші, аніж в багатьох вітчизняних топових клубах. Але ми не зупиняємося ані на мить. Зараз планується один великий інфраструктурний проект, під нього виділено земельну ділянку. Це буде сучасна навчально-тренувальна база, яка включатиме в себе поля з натуральним та штучним покриттям, супутні об’єкти. Базу збудують для клубної дитячо-юнацької футбольної академії. Прикладемо максимум зусиль, щоб вона була найкращою на Житомирщині та однією з найкращих в Україні.

Григорій Прудко: "Головне для нас - розвиток дитячо-юнацької академії" - изображение 1

Коли клубна інфраструктура буде на висоті, тоді подумаємо й про другу та першу ліги чемпіонату України. Нагадаю, що свого часу ФК "Коростень" був представлений у ПФЛ.

- Новий сезон ДЮФЛУ розпочинається у вересні?

- Так. Дитячо-юнацька футбольна ліга України планує вийти на старт першого місяця осені. У першій лізі ДЮФЛУ виступатимуть команди "Малу" U-17 і U-15. Інші вікові групи змагатимуться у чемпіонаті Житомирської області.

Наразі у нашій академії функціонує дев’ять груп – це близько двохсот учнів. З ними працюють ентузіасти своєї справи, для яких дитячий футбол став сенсом життя: Олександр Виговський, В’ячеслав Гаєвський, Дмитро Петренко, Сергій Бондарчук та ваш покірний слуга. Окрім Коростеня і сусідніх сіл шукаємо перспективних дітей в інших північних районах Житомирщини – Овруцькому, Іршанському, Лугинському. Команди "Малу" – неодноразові переможці чемпіонатів України та Житомирської області.

У нас міцні тили. Відчуваємо надійну підтримку з боку місцевого підприємця, мецената Володимира Тищенка (компанія "Фактор"). Гарні стосунки й з міською владою на чолі з мером міста Володимиром Москаленком. Саме така співпраця і є головним чинником успішного розвитку футбольного клубу "Мал" (Коростень).

- Як пандемія COVID-19 вплинула на функціонування дитячо-юнацьких команд "Малу"?

- Був паралізований навчально-тренувальний та ігровий процеси. Дитячі та юнацькі команди не брали участі в змаганнях, не проводилися заняття. Лише нещодавно були відновлені тренування, а хлопці 2011 року народження взяли участь у всеукраїнському дитячому турнірі "DYNAMO KYIV CUP 2020", що відбувся у Києві на стадіоні "Чемпіон". У турнірі змагалися представники багатьох куточків України, зокрема "Динамо" (Київ), "Волинь" (Луцьк), "Авангард" (Краматорськ) та ін.

Григорій Прудко: "Головне для нас - розвиток дитячо-юнацької академії" - изображение 2

- Перейдемо до справ дорослих. 29 cерпня були зіграні перші матчі другого кола чемпіонату області і турнірна таблиця набула такого вигляду: "Мал" (Коростень) - 18 очок, "Звягель" (Новоград-Волинський) -16 очок і гра в запасі, ФК "Бердичів" -14 очок. Все логічно?

- Щодо якості гри, показаної нашими футболістами у восьми турах, що зіграли – питань немає. А от стосовно набраних очок, то їх могло бути й більше. "Мал" зазнав двох поразок. У стартовому турі у гостях поступилися (1:3) ФК "Бердичів", а в заключному, сьомому, турі першого кола - "Звягелю" (Новоград-Волинський) 0:2. Між цими іграми була п`ятиматчева переможна серія. Щодо програного поєдинку бердичівцям, то це був початок сезону, лише набирали оберти.

А от результат гостьової гри зі "Звягелем" повинен був бути іншим. "Мал" впродовж матчу виглядав краще за суперника, але свої моменти не реалізував. На жаль, на авансцену вийшла бригада арбітрів на чолі з Тарасом Панасюком. Ключовими стали два епізоди поєдинку. На 30 хвилині наш Андрій Шевчук втікав віч-на-віч з голкіпером і був збитий захисником господарів. Це стовідсотковий фол останньої надії та червона картка, але рефері вирішив по-іншому.

Ще один контроверсійний епізод стався в другому таймі, коли перший гол в наші ворота був забитий з триметрового офсайду. Це бачили всі, окрім "людей в чорному". Я десятки разів передивлявся той момент – офсайд помітний неозброєним оком. На мою думку, помилки бригади арбітрів призвели до втрати нами очок .

Минулої суботи, 29 серпня, на Житомирщині розпочалося друге коло. "Мал" вдома зустрічався з ФК "Бердичів". Для нас матч мав принципове значення, адже ми давненько не вигравали у цього непоступливого суперника. У цьому поєдинку багато значив фактор першого голу, адже тоді команда, яка забивала, отримувала б перевагу насамперед у психологічному плані. І це вдалося гравцям "Малу". На 22-й хвилині відзначився 18-річний півзахисник Андрій Вигівський. Проходить ще 16 хвилин і Дмитро Тичина подвоює рахунок. У другому таймі "Бердичеву" вдалося відіграти один м`яч. 2:1 – перемога "Малу" і перше місце у таблиці наразі.

- У торішньому сезоні "Мал" завоював срібні медалі. У цьому – налаштовані лише на чемпіонство?

- Стати чемпіонами області нам цілком до снаги. То чому б тоді не посперечатися за "золото"? Чемпіонами області наші футболісти ще не були. У другому колі "Мал" має перевагу над головними конкурентами, адже приймає їх вдома. Разом з тим швидкий результат не стоїть на першому місці. Для нас головне, щоб за "Мал" грали коростенські футболісти, розвивалася дитячо-юнацька академія.

- Чемпіонат Житомирської області і цього сезону підтверджує свій високий змагальний рівень?

- Однозначно. Наш чемпіонат – один із найсильніших в Україні. Про це, до речі, говорять футболісти, які приїздять грати в нашу область з інших регіонів. Зокрема на Полісся їдуть гравці з Київщини, де теж турнір пристойного рівня. Проте вони їдуть на Житомирщину. Тішить, що чемпіонат Житомирської області досягнув значного розвитку.

- "Мал" – одна з наймолодших команд чемпіонату області? Чи задоволені ви прогресом своїх тінейджерів?

- Дуже задоволений. "Мал" навіть не одна з наймолодших, а наймолодша команда на Житомирщині. Наша молодь – розумнички, які додають від матчу до матчу. Гравцями основи є юнаки 2000-2002 року народження. От "Бердичеву" забив вісімнадцятирічний Андрій Вигівський, а Єгор Шатуха свій сімнадцятий день народження взагалі відзначатиме 24 грудня. Поступово підпускатимемо до основного складу хлопця 2004 року народження.

Григорій Прудко: "Головне для нас - розвиток дитячо-юнацької академії" - изображение 3

- Як "Малу" вдалося домовитися про перехід знаного в Україні бомбардира Андрія Шевчука. Яка його роль в команді?

- Характеристику Андрію дам лаконічно – професіонал. Він тривалий час виступав на найвищому рівні. Багато забивав, коли грав за ПФК "Севастополь". В його кар’єрі також були – "Кристал" (Херсон), "Металург" (Запоріжжя), ФК "Тернопіль", "Гірник -Спорт" (Горішні Плавні). У "Малі" Шевчук опинився невипадково, він є вихованцем місцевого футболу, а у 2003-2004 роках виступав за ФК "Коростень" в аматорському чемпіонаті України. Для тих хто не знає скажу, що Андрій Шевчук – переможець двох літніх Універсіад у складі студентської збірної України. Після перемоги на Універсіаді в Таїланді був нагороджений званням – майстер спорту міжнародного класу

- Чи сталися зміни у складі "Малу" під час літнього трансферного вікна?

-Ні, не бачимо сенсу змінювати склад. Нас влаштовує нинішній підбір виконавців, жоден із гравців не висловив бажання залишити команду.

- Які задачі ставитиме в аматорському Кубку України, що стартує в середині вересня?

- Просто грати. Грати в своє задоволення і отримувати від цього насолоду.

Хотів би побажати ФК "Мал" звитяг на смарагдових полях. Дуже добре, що у такому футбольному місті, яким є Коростень, створено самобутній клуб з великим майбутнім. Не менш важливо й те, що є меценати, які готові підтримувати місцевий футбол.

Григорій Прудко: "Головне для нас - розвиток дитячо-юнацької академії" - изображение 4

Довідка

Футбольний клуб "Мал" створено у 2014 році. Його засновники: президент клубу Григорій Прудко та головний тренер команди Олександр Виговський. Спочатку коростенці виступали під назвою "Локомотив", з 2015-го – "Мал". Назва історична. Мал - це древлянський князь, який очолив повстання 945 року, під час якого був убитий князь Ігор. З іменем Мала пов’язують назву древлянського міста Малин.

Хто такий Григорій Прудко

Григорій Євгенійович Прудко. Народився 18 cічня 1971 року у місті Коростені Житомирської області. Сезон 1992/1993 провів у клубі вищої ліги чемпіонату Білорусі "Гомсельмаш" (Гомель). Пограв за "Паперовик" (Малин) у другій лізі України. Більшу частину своєї кар’єри виступав за коростенські клуби ФК "Коростень" та "Хіммаш". З містянами два сезони (2007/2008 та 2008/ 2009 ) відіграв у другій лізі України.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →