closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Сергій Вишневський: "Це нонсенс, коли місцева влада безпричинно викликає поліцію на своїх футболістів"

Сергій Вишневський: "Це нонсенс, коли місцева влада безпричинно викликає поліцію на своїх футболістів"
Изменить размер a+ a-
2150
0

Минулий сезон у першій лізі чемпіонату Рівненської області "Іква" (Млинів) провела вдало. Попри значні кадрові проблеми млинівські футболісти постали одним потужним монолітом: на кожну гру налаштовувалися, як на останній бій. При цьому команда демонстрували цікавий та змістовний футбол. Фінішний підсумок – п’яте місце.

В інтерв’ю кореспонденту спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" граючий тренер "Ікви" (Млинів), голова Млинівської районної федерації футболу Сергій Вишневський розповів про власні очікування від нового сезону на Рівненщині та майбутнє свого клубу.

- Сергію Петровичу, чемпіонат Рівненської області порівняно з іншими регіональними турнірами розпочався одним із останніх. Як гравці "Ікви" заповнювали довготривалу карантинну паузу?

- Важко було всім. "Іква" не є виключенням. Хоча взимку складалося все непогано: за традицією змагалися у відкритому чемпіонаті Волинської області з футзалу. У березні ж був оголошений карантин і тренувальний процес закінчився. Його не було майже до старту нового сезону, а чемпіонат для нас почався 19 серпня. Лише наприкінці липня зіграли у Кубку мера міста Дубно, де здобули перемогу. У вирішальному поєдинку зійшлися з місцевим "Джокером". Основний час поєдинку завершився внічию, а в серії післяматчевих пенальті перемогла "Іква", здобувши таким чином Кубок мера.

Сергій Вишневський: "Це нонсенс, коли місцева влада безпричинно викликає поліцію на своїх футболістів" - изображение 1

Коронавірусна криза відштовхнула від клубів багатьох меценатів і спонсорів, які фінансово їх підтримували. Наприклад, "Іква" входить в сезон з нульовим бюджетом. Так, попередні сезони фінансування у нас теж було не кращим. Але цього року – це повний абзац!

І все ж таки ми заявилися і виступаємо. У чемпіонаті Дубенського району грає "Іква-2". Бо є інші випадки. "Маяк" (Сарни), "Ізотоп" (Вараш), ФК "Рафалівка", "Сокіл" (Радивилів) взагалі не заявилися у чемпіонат Рівненської області. І це ті команди, які мали гарне фінансування. Достеменно мені невідомо, що з ними трапилося, але не виключаю, що тут може бути комплекс проблем, який спричинив коронавірус. Зокрема, це і відсутність повноцінного підготовчого періоду, і пізній старт, і, власне, фінансові проблеми, які почали виникати через тривалі карантинні обмеження.

У цьому сезоні у чемпіонаті Рівненщини замість дванадцяти команд змагається – вісім. Я сподіваюсь, що названі мною клуби наступного сезону повернуться в обласний футбол.

- "Іква" у двох стартових поєдинках поступилася…

- Так. У першому матчі наші гравці з великим рахунком (0:7) програли "ОДЕКу" (Оржів). Нічого не вдієш – клас команд наразі різниться суттєво. "ОДЕК" – на ходу, останні два місяці грав у чемпіонаті України, здобув бронзові медалі. "Іква" ж фактично не тренувалася та не грала. Крім того, перед самісіньким початком сезону через травми вибуло п’ятеро ключових гравців. На гру з оржівцями вийшов склад, який до цього не провів разом жодного контрольного поєдинку.

Щодо поєдинку другого туру проти "Калини" (Бугрин), то результат міг бути іншим. Перший тайм завершився внічию 1:1, за "Ікву" відзначився Олександр Рудик. На початку другої половини гри було вилучення млинівського футболіста, реалізоване в наші ворота пенальті та ще один гол наприкінці матчу. Поступилися з рахунком 1:3, але за суперника були не слабкіші. Зараз результат для "Ікви" не стоїть на першому місці. Навіть якщо посядемо восьме місце сильно засмучуватися не будемо.

До речі, у мене є одна хороша новина. ФК "Іква" (Млинів) найближчим часом планує підписати угоду про співпрацю з футзальним клубом "Любарт" (Луцьк), який цього року виступатиме у першій лізі чемпіонату України.

- На що тоді у цьому сезоні розраховують млинівські футболісти?

- Головне награти команду на наступний сезон, зберегти її. Проблем у нас вистачає. Я ніколи не міг подумати, що міська влада Млинова на чолі з мером Дмитром Валерійовичем Левицьким в штики сприйматиме наш футбольний клуб.

Наведу кілька красномовних фактів. У Млинові свої матчі також проводить "Верес" (Рівне), який цього сезону виступатиме у першій лізі України. Цю команду ми всі любимо, всі переживаємо за неї. Але складається таке враження, що є лише "Верес", що "Іква" – місцева команда – взагалі відсутня і не проводить свої домашні поєдинки у Млинові. Це можна навіть візуально оцінити за банерами, які розміщені на стадіоні. На них написи "тільки "Верес", тільки Рівне" та спонсорів клубу. А хотілося, щоб було написано "тільки "Іква", тільки "Млинів" та інформація про спонсорів та партнерів саме нашого клубу.

Сергій Вишневський: "Це нонсенс, коли місцева влада безпричинно викликає поліцію на своїх футболістів" - изображение 2

Йдемо далі. Це нонсенс, коли місцева влада безпричинно викликає поліцію на своїх футболістів . Так-так, я не помилився. З мерії зателефонували в поліцію, щоб вона розібралася з нашими футболістами, які тренувалася на стадіоні нібито з порушенням карантинних правил. Насправді ж ніяких протиправних не було й близько.

Міська влада постійно заявляє про фінансовому підтримку "Ікви", але ця допомога, чомусь до клубу не доходить. На перші матчі чемпіонату коштами нам допомогли два підприємці: Олександр Яловський (ПП "Автолідер + ") і Тарас Чигринюк. А де ж обіцяні кошти від міської влади?

Клуб, до слова, намагається заробляти самотужки. Зокрема відкрили в Млинові клубний паб. Відкриття подібних закладів – це рідкісне явище не лише для українських аматорських, а й для професійних клубів. Тут ми одні з першопрохідців. На жаль, карантинні обмеження не дають клубному пабу запрацювати на повну потужність.

Вже три роки триває прихований конфлікт між мерією та ФК "Іква". Нам лишається чекати жовтня, коли відбудуться місцеві вибори, і в Млинові до влади прийдуть нові люди, з якими ми зможемо розвивати наш футбольний клуб. А планів на сезон-2021 у нас достатньо. Це передусім створення окремої дитячо-юнацької футбольної академії "Іква", яка не буде зав’язана під міську ДЮСШ. До речі, академія зареєстрована та має власний статут. Мрію, щоб довкола неї об’єдналися батьки дітей, підприємці та всі небайдужі громадяни. Під моїм керівництвом на сьогодні тренуються близько 70 дітей, зокрема й дівчатка. Наймолодша група – 2010-2012 р.н. Зроблено – чимало, але зупинятися не збираємося, бо надолужувати згаяне – важче.

Сергій Вишневський: "Це нонсенс, коли місцева влада безпричинно викликає поліцію на своїх футболістів" - изображение 3

На вершині нашої клубної піраміди буде дорослий обласний колектив "Іква" та районна "Іква-2". У моїх планах – аби це були дві окремі команди, з різним підбором виконавців. Адже "Іква-2", власне, і створювалася як молодіжка.

- У кадровому питанні в цьому сезоні "Ікві" вдалося підсилити склад чи навпаки – зазнали втрат?

- Наші кадрові зміни досить часто не є футбольними. Хтось виїздить на заробітки за кордон, інші – повертаються. Так було і в це міжсезоння. Кістяк минулорічного складу залишився. Прийшли деякі гравці з Рівного та районних команд. Вдячний футболістам "Ікви", які грають без преміальних, на голому ентузіазмі. Треба потерпіти, зовсім трохи. Я вірю, що млинівський футбол буде житиме, долаючи всі перепони на своєму шляху.

- Явний фаворит у боротьбі за золоті нагороди цьогорічного чемпіонату - "ОДЕК" (Оржів). А хто ж позмагається за два інші комплекти медалей?

- Цього сезону "ОДЕК" (Оржів) – поза конкуренцією, команда на дві голови вища у класі за суперників. По -суті, оржівський клуб можна назвати професійним, він давно визрів для того, щоб грати у другій лізі. Коло претендентів на "срібло" та "бронзу" - широке. Знаю, що ФК "Садове" має непоганий потенціал і є фаворитом на папері: команда підсилилась та має стабільне фінансування. Тому дві їхні нічиї у стартових турах можна назвати непередбачуваними. Думаю поборотися за медалі є шанси у Березного та Клевані. А в принципі будь-яка команда чемпіонату здатна на вдалий виступ. За виключенням "ОДЕКа" всі інші – рівні.

Довідка

Дев`ятитисячне районне містечко Млинів розташоване за 50 км від головного міста області - Рівного. Шанувальники вітчизняного футболу повинні пам’ятати млинівську "Ікву", яка в сезоні 2003/04 виступала у другій лізі чемпіонату України (15 місце з 16 команд). У складі млинівського клубу у тому сезоні на професійному рівні дебютував вихованець місцевого футболу, у майбутньому нападник національної збірної України, Володимир Гоменюк. Уже наступного сезону вік уклав угоду з вищоліговою сімферопольською "Таврією". Також за млинівців кілька матчів у другій лізі відіграв нинішній голкіпер луцької "Волині" Віталій Неділько. Були успіхи в "Ікви" і на місцевому рівні: у 2002 році команда посіла третє місце у чемпіонаті області.

Історія сучасної команди бере свій початок з ФК "Смордва-Береги", яку створив Леонід Слободський. З 2008 року цей колектив почав виступати у першості району. У 2012 році її кістяк сформував команду "Вілія", яка заявилася в 2 лігу чемпіонату області. Останні два сезони млинівська команда знову називається "Іква" і під цією назвою виступає у обласному чемпіонаті.

Хто такий Сергій Вишневський

Сергій Вишневський народився 7 жовтня 1992 року у селі Смордва Млинівського району. З дитинства займався футболом. Згодом навчався у школі київського "Арсеналу", під орудою Тараса Кучера. Опісля виступав у складі "Арсеналу" (U-19), під керівництвом Миколи Волосянка. На жаль, травма перекреслила можливість професійно займатися футболом.

Після закінчення Волинського національного університету імені Лесі України, за спеціальністю "Учитель фізичного виховання" Сергій повернувся у Млинів. Наразі він обіймає такі посади: голова Млинівської районної федерації футболу, граючий тренер дорослої команди "Іква" (Млинів), дитячий тренер.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →