closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Футбол Перемишлянщини: "Лісовик" (Свірж)

Футбол Перемишлянщини: "Лісовик" (Свірж)
Изменить размер a+ a-
858
0

Початок цьогорічного чемпіонату Перемишлянського району через пандемію коронавірусу постійно переноситься. Наразі залишається невідомим, коли він розпочнеться. Водночас, якщо буде даний старт, то серед основних претендентів на перемогу у чемпіонаті буде минулорічний срібний призер – "Лісовик" з села Свірж.

В інтерв’ю кореспонденту спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" капітан cвіржської команди Ярослав Іванішин розповів про історію команди, досягнення та підсумки минулого сезону.

- Ярославе, коли був створений "Лісовик" (Свірж)?

- У своєму сучасному вигляді "Лісовик" почав існувати з 2006 року. Засновником і президентом клубу є підприємець Микола Литвин. Микола Богданович – це справжня легенда місцевого футболу. Багато років він захищав кольори сільської команди, був класним футболістом. Тепер підтримує та вболіває за "Лісовик" як меценат.

- Які досягнення має ваша команда?

- Чемпіонами району ще не були. Можемо похвалитися срібними медалями та виграним Кубком весни. За останні чотири роки –нижче четвертого місця ми не опускалися. Головні звитяги "Лісовика" – попереду.

- Як ви оцінюєте минулорічний виступ команди?

- Керівництво, тренер і футболісти задоволені завоюванням срібних медалей. Для цього гравці на полі докладали максимум зусиль у кожному матчі. "Лісовик" відіграв увесь сезон на однаково високому рівні.

Футбол Перемишлянщини: "Лісовик" (Свірж) - изображение 1

- Чи могла команда продемонструвати вищий результат?

-Доля чемпіонства вирішилася у "золотому" матчі між "Лісовиком" та "Скалою" (Вільховець), які набрали рівну кількість очок. На жаль, у цій грі ми зазнали поразки 0:2. От якби "золотий" поєдинок не проводився, то чемпіоном став би "Лісовик". Річ у тім, що у нас кращі показники в особистих зустрічах: нічия (3:3) вдома та виграш на виїзді (1:4). Крім того, серед усіх команд чемпіонату у "Лісовика" найкраща різниця забитих і пропущених м`ячів. За підсумками сезону наші гравці були відзначені в індивідуальних номінаціях: "Кращий воротар" – Мар`ян Паранчук, "Кращий захисник" – Богдан Карпік. Я розділив друге місце у списку топ-бомбардирів із нападником "Патріота" (Підгородище) Артемом Лоїком. Кращим же снайпером чемпіонату став Микола Яремко зі "Скали" (Вільховець).

- Хто є головним тренером "Свіржа"?

- Від самого початку, тобто з 2006 року, "Лісовик" очолює Андрій Іванішин, який свого часу багато пограв за місцеві команди. Андрій, до речі, – це мій старший рідний брат.

- Що стосується складу команди: його формують місцеві гравці чи "легіонери" з інших населених пунктів?

- У нас змішаний склад: грають за "Лісовик" як хлопці зі Свіржа, так й з сусідніх сіл. Проте, хто звідки – це не головне. Головне те, що всі об’єднані однією ідею – вигравати з "Лісовиком" різноманітні трофеї та радувати вболівальників цікавою грою .

- У команді є футболісти, які мають досвід виступів на професійному рівні?

- Ні, таких гравців ми не маємо. Лише Ярослав Марущак тренувався в академії "Руху" (Винники), де набрався гарного змагального досвіду.

- Яку увагу у селі приділяють розвитку дитячо-юнацького футболу?

- На тренування дітлахи їздять у Бібрку, яка є центром об’єднаної територіальної громади і до якої відноситься Свірж. У нашому селі футбольної секції, на жаль, немає.

- Які зміни сталися у команді у міжсезонні?

- Нам вдалося зберегти всіх ключових виконавців та поповнитись кількома новими футболістами. Склад зіграний, присутній симбіоз досвіду та молодості.

- Які завдання стоять перед командою у цьому сезоні?

- Будемо боротися за чемпіонство. Срібні медалі вже завойовували, настав час "озолотити" команду. Потихеньку хочемо стати законодавцями моди у районному футболі.

- Що відомо про початок та кількісний склад цьогорічного чемпіонату Перемишлянського району?

- Епідемія коронавірусу зробила свою "темну" справу. Якщо торік чемпіонат проходив у двох лігах (перша, друга), то наразі відомо, що лише п`ять команд зголосилися сформувати одну лігу. Хоча я не виключаю, що вже після початку чемпіонату ситуація може змінитися в кращий бік і кількість команд зросте. Між тим, про початок чемпіонату наразі нічого невідомо. Планувалося, що це буде 5-6 серпня, але потім старт відтермінували на невизначений час.

- Розкажіть про себе.

- Мені 26 років, моє ігрове амплуа – нападник. У команді я з 2006 року. Своє майбутнє я і надалі пов’язую з "Лісовиком".

Довідка

Свірж — село в Перемишлянському районі Львівської області на річці Свірж. Згадується у XIV столітті, як власність руського боярина Гліба Дядковича. Наступна згадка про Свірж датується 1427 р., коли його відвідав польський король Володислав II Ягайло. На ті часи Свірж мав статус міста. 22 вересня 1449 р. було проведено розмежування між містом і селом Свірж. Містечко мало власну символіку — печатку з гербом власників поселення графів Цетнерів: у щиті — одноголовий орел, що підтримує щиток із зображенням бойової корогви на переламаному древку (герб "Пшерова"), увінчаний шляхетською короною з трьома страусовими пір'їнами. Відвідавши Свірж, ви зможете побачити, по-перше, мальовниче невеличке українське село поблизу Львова, по-друге, неймовірно красиві розливи однойменної річки і, по-третє, старовинний замок Свірж. Наразі замок знову повільно реставрують, процес довгий та неперервний, що вимагає багато зусиль, часу та коштів. З 2014 року в замку проводиться фестиваль "Woodstock Україна".

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →