closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Роман Бекерський: "Хочеться, щоб командою-несподіванкою стали саме ми"

Роман Бекерський: "Хочеться, щоб командою-несподіванкою стали саме ми"
Изменить размер a+ a-
958
0

Щосезону – нова планка, нові амбіції та нові змагальні емоції. Це про команду "Старт" із села Розворяни, що на Львівщині у Золочівському районі. Тут мешкає лише 300 людей, але цей факт не заважає популяризувати місцевий футбол. "Старт" – це вболівальницька гордість. У 2018 році розворянські футболісти почали виступати у третій лізі чемпіонату області, торік грали в другій лізі. Команду називають кубковим бійцем: в її активі – перемога у Кубку Пастернака та Кубку Весни. Поточний сезон "Старт" розпочне найближчого вікенду – у першому обласному дивізіоні. Про стрімкий поступ сільського колективу розповів президент клубу Роман Бекерський.

- Романе Прокоповичу, які плани у "Старту" на першу лігу області?

- Хлопчиками для биття точно не будемо. У нашій підгрупі шість команд: "Старт" (Розворяни), "Сокіл" (Золочів), "Богун" (Броди), "Карпати" (Кам`янка-Бузька), "Темп-Думна" (Відники/Ременів), ФК "Запитів" (Запитів/Новий Яричів). Треба посідати перше-друге місце, яке дає можливість виходу в плей-оф чемпіонату. Зазначу, що по дві кращі команди з трьох підгруп виходять у наступний етап. Вважаю, що у нас є гарні перспективи на продовження боротьби у вирішальній стадії. Першу гру "Старт" зіграє вдома 16 серпня проти ФК "Запитів".

Роман Бекерський: "Хочеться, щоб командою-несподіванкою стали саме ми" - изображение 1

- Що можете сказати про суперників із вашої групи?

- Фаворитом групи я б назвав золочівський "Сокіл". У решти п’яти команд шанси приблизно рівні. У цьому сезоні першу лігу поповнила велика кількість друголігових команд, які можна вважати темними конячками. Старожили ліги дещо зверхньо поглядають на дебютантів. І це може зіграти з ними злий жарт, андердоги можуть добряче "ущипнути".

- На ваш погляд, хто є головними фаворитами у першій лізі?

- СКК "Пісочна", "Газовик-Хуртовина" (Комарно), "Сокіл" (Золочів). Водночас не виключаю, що будуть несподіванки. Хочеться, щоб командою-несподіванкою стали саме ми.

- Які враження лишилися від минулорічного сезону?

- За свою історію "Старт" (Розворяни) вдруге змагався у чемпіонаті Львівської області. Перед початком сезону була поставлена задача потрапити у фінальний етап. У турнірній таблиці нам не вистачило одного залікового пункту, щоб пройти далі. Зазначу, що із нашої підгрупи "А" туди кваліфікувалися: "Сокаль-Датський текстиль" (Сокаль) і "Темп" (Відники).

На жаль, із поставленим завданням команда не впоралися, тому оцінка минулорічного виступу незадовільна. Невиходом у фінальний етап ми дуже засмучені, адже у команді підібралися сильні виконавці, яким було до снаги вирішувати максимальні задачі. Зіграли нижче своїх можливостей.

За підсумками сезону відзначу Івана Маковецького та Сергія Салюка. Ці виконавці, в матчах в яких брали участь, відіграли кваліфіковано.

Рівень другої ліги був непоганим, конкурентним. З тридцяти команд-учасниць, які були розбиті на три підгрупи, сім-вісім за майстерністю були приблизно однакові. Кожна могла претендувати на перемогу у чемпіонаті. Суддівство теж був доволі високим. Претензій щодо обслуговування матчів нашої команди не виникало. Упередженості з боку "людей у чорному" я не помітив.

- Як проходила підготовка "Старту" до дебюту у першій лізі?

- Взимку змагалися у традиційному Меморіалі Ернеста Юста. Нашими суперниками були ФСК "Яворів", "Фенікс-Стефано" (Підмонастир) та ФК "Городжів". Яворівчани посіли перше місце, ми були другими, зумівши випередити представника обласної Прем`єр-ліги з Підмонастира. В 1/16 фіналу зійшлися з іншим елітним колективом – ФСК "Самбір". Вели у рахунку 2:0, але суперник зумів вирівняти становище – 2:2, а у серії післяматчевих пенальті перемогти.

Вдаліше складаються наші справи у Кубку Мікльоша: дійшли до півфіналу. Перед цим в 1/4 фіналу перемогли "Легінь" (Брюховичі), а в 1/8 фіналу здолали новачка цьогорічної Прем`єр-ліги Львівщини "Корміл" (Давидів). На жаль, епідемія CORVID-19 завадила провести повноцінну підготовку до сезону.

- Які зміни сталися у команді у міжсезонні?

- Із минулорічного складу лишилося шістдесят відсотків гравців, сорок – новачки. Серед нових гравців значний досвід має лише нападник Олексій Омельченко (екс- "Карпати" (Львів), "Карпати-2" (Львів), "Прикарпаття" (Івано-Франківськ), "Сталь" (Дніпродзержинськ), "Лишень" (Брно, Чехія), "Рух" (Винники), ФК "Львів", "Юність" (Верхня/ Нижня Білка). Переважно прийшли молоді футболісти, вихованці футбольних шкіл Львова, у яких є неймовірне бажання грати. Серед них немає зіркових імен, є хлопці, які жаждиві до перемог. Плануємо і надалі омолоджувати команду.

Роман Бекерський: "Хочеться, щоб командою-несподіванкою стали саме ми" - изображение 2

- Чи залишилися у складі досвідчені Юрій Козел та Олексій Родевич?

- Юрій, який є вихованцем школи львівських "Карпат", а потім виступав за молодіжку біло-зелених та запрошувався до юнацької збірної України, пристав на пропозицію "Кормілу" (Давидів), де йому запропонували кращі фінансові умови. Ми вдячні гравцеві за співпрацю і бажаємо нових звершень.

Олексій, який також пограв за юнацькі та молодіжні команди "Карпат", першоліговий МФК "Миколаїв", продовжить виступи за "Старт". Його, до слова, обрали капітаном.

У міжсезонні ми конкурували зі згаданим "Кормілом" за досвідченого захисника Станіслава Чучмана (екс -"Карпати-2" (Львів), ФК "Львів", МФК "Миколаїв", "Геліос" (Харків), "Рух" (Винники), "Верес" (Рівне). Врешті Станіслав обрав давидівський клуб.

- На посаду головного тренера "Старту" запрошений відомий на Львівщині футболіст і тренер Євген Ющишин. Як ви його відрекомендуєте?

- Євгеній Іванович, який очолює "Старт" з січня 2020 року, завоював собі ім`я ще будучи футболістом. Багато пограв у командах майстрів на позиції воротаря: "Галичина" (Дрогобич), "Динамо" (Львів), "СКА-Орбіта" (Львів). В 29 років через серйозну травму коліна змушений був завершити футбольну кар'єру. Після цього зайнявся тренерською діяльністю, очолював команду Прем`єр-ліги Львівщини "Юність" (Гійче), був асистентом Руслана Брунця у аматорської збірної Львівської області, яка виступала у фіналі Кубку регіонів ФФУ. Наставником "Старту" Ющишина передусім хотіли бачити гравці команди. Керівництво клубу при призначенні головного тренера прислухалося до їхньої думки.

Зміни у тренувальному процесі за півроку очевидні: команда проводить заняття двічі на тиждень, коуч акцентовано підходить до роботи з тактики та "фізики". Підхід до справи у гравців став професійнішим.

- "Старт" вподовж трьох останніх сезонів стрімко злетів обласними турнірними щаблями. Цього, напевно, не було б без міцного фінансового тилу. Як з цим справи? Завдяки кому функціонує команда?

- Все правильно. Останні сезони команда відчуває постійну матеріальну підтримку з боку вихідців із Розворян, які чогось досягли в житті. Меценатську діяльність здійснюють: віце-президент клубу Іван Пастернак, Богдан Рибак, Василь Балич, Петро Бекерський та ваш покірний слуга. Всі ми – колишні спортсмени, займалися різними видами спорту, стараємось не забувати свою малу батьківщину. У цьому вчинку немає нічого героїчного, це нормальні речі, які повинні наслідувати добродії з інших сіл та містечок області.

- Чи розвинений у Розворянах дитячо-юнацький футбол?

- На жаль, у цьому питанні немає чим похвалитися. Розвиток дитячо-юнацького футболу знаходиться не на тому рівні, на якому нам би усім хотілося. Сподіваюся, що цей недолік у найближчі роки буде усунено і наші діти займатимуться футболом у якісних умовах. Тим більше, що у робота у даному напрямку розпочалася. Зокрема Львівська асоціація футболу ініціювала будівництво у Розворянах міні-футбольного майданчику. Так збираються популяризувати у нашому селі дитячий футбол. Адже Розворяни –це єдине село у Золочівському районі, яке разом з райцентрівським "Соколом", представлене у чемпіонаті області. Щоправда наразі зведення майданчика "заморожене", але я сподіваюсь на позитивне завершення цієї історії.

Довідка

Розворяни — село у Золочівському районі Львівської області. Розташоване у природному районі Пасмове Побужжя. Це особливий регіон Малого Полісся. Назву села старожили пояснюють так: колись проїжджав полями козак і по дорозі йому поламалася розвора (жердина, якою подовжують віз). Почав козак ремонтувати віз і назвав цю місцевість "розворяни". Пізніше тут поселилися люди і назвали так село. Інші пояснюють, що проїжджала полями багата княгиня і там, де знаходиться село, їм поламалася розвора, і так нарекли цю місцевість "розворяни". Але скільки б пояснень не було, всі вони зводяться до одного: назва села походить від слова "розвора".

Футбольний клуб "Старт" був заснований у 2013 році Романом Бекерським та групою меценатів. На сьогодні Роман Прокопович є президентом клубу.

У чемпіонаті Львівської області (третя ліга) "Старт" почав виступати у 2018 році. З 2020-го є учасником першої ліги.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →