closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Юрій Кушлик: "Прийшли кваліфіковані виконавці, які мають підсилити наш склад"

Юрій Кушлик: "Прийшли кваліфіковані виконавці, які мають підсилити наш склад"
Изменить размер a+ a-
2500
0

Дочекалися! Сьогодні, 9 серпня, стартує новий сезон Прем`єр-ліги Львівщини. Другий рік поспіль в елітному регіональному дивізіоні виступатиме МФК "Галичина" (Дрогобич). Торік дрогобичани фінішували на восьмому місці. Як воно буде цього разу? Який стан готовності команди, і з яким настроєм та кадровим потенціалом вона починає свої виступи? Чи зрушилося з мертвої точки наболіле "законсервоване" питання місцевого стадіону "Галичина", який перетворюється в руїну? Про це в інтерв’ю кореспондента спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" з президентом МФК "Галичини" Юрієм Кушликом.

- Юрію Орестовичу, як МФК "Галичина" (Дрогобич) пережив довготривалу коронавірусну паузу?

- Пауза дійсно затягнулася, як бачите, стартуємо аж у серпні. Свою підготовку до сезону МФК "Галичина" почав ще взимку. Взяли участь у Меморіалі Ернеста Юста, дійшли до 1/8 фіналу, де зустрілися з минулорічним чемпіоном першої ліги "Кар`єр-Дністром" (Торчинов./Cт. Самбір). Основний час гри завершився внічию 2:2, а в серії післяматчевих пенальті переміг візаві (3:1).

Коли "вдарила" пандемія коронавірусу футболісти з дотриманням усіх карантинних правил тренувались індивідуально.

Перший посткарантинний збір провели у червні, зіграли ряд товариських матчів. Зокрема перемогли "УГВ-Сервіс" (П’ятничани, Стрийський район) - 2:1, "Газовик- Хуртовину" (Комарно) - 3:1, зіграли внічию з СКК "Крупсько" (Миколаївський район) -3:3 та поступилися ФК "Миколаїв" - 0:1, ФК "Дубляни" -2:3.

Під час другого збору, який відбувся у другій половині липня, провели два поєдинки: програли СК "Нафтовик" (Борислав) - 2:1 та виграли у КСК "Берездівці" - 1:5.

Юрій Кушлик: "Прийшли кваліфіковані виконавці, які мають підсилити наш склад" - изображение 1

- Гравці, напевно, скучили за футболом і рвуться в бій…

- Ще й як! Лише й розмов про початок цьогорічних футбольних баталій на Львівщині. За футболом – скучили всі.

- Чи суттєві зміни сталися у команді?

- Повернувся з Польщі вихованець дрогобицького футболу, нападник Віктор Коссак. Також повернули з "Тартака" (Підбуж) воротаря Любомира Цісельського. Інші новачки – півзахисник Андрій Терлецький (екс-"Кар`єр-Дністер" (Торчинов./Cт. Самбір) , СКК "Демня", ФК "Самбір", "Карпати-2" (Львів), півзахисник Володимир Садоха ("Карпати-2" (Львів), "Шахтар-3" (Донецьк), "Шахтар-2" (Донецьк), "Утеніс" (Литва), "Рух" (Винники), МФК "Миколаїв" (ПФЛ), ФК "Самбір"), півзахисник Володимир Бучко (юнацька команда МФК "Галичина"). Водночас жоден футболіст нас не залишив.

- Зокрема вдалося зберегти і футболістів з професійним досвідом – Івана Сілецького, Романа Подоляка та Віталія Трусевича.

- Так. "Галичина" давно стала для хлопців рідною, а колектив другою сім’єю.

- Можна сказати, що "Галичина" у міжсезонні якісно підсилилась?

- Відповідь однозначна – так. Прийшли кваліфіковані виконавці, які мають підсилити наш склад. Не менш важливим є також зіграність і взаєморозуміння між футболістами, які багато років у нашій команді.

- За тренерським штурвалом залишається Ігор Височанський?

- Так. Ігор Броніславович, який є уродженцем Дрогобича, – це професіонал своєї справи. Він має неабиякий досвід виступів на професійному рівні ("Галичина" (Дрогобич), "Волинь" (Луцьк), "Зірка-НІБАС" (Кіровоград), "Газовик" (Комарне).

З 2017 року не лише успішно працює в структурі "Галичини", а й був одним з тих, хто допоміг у її відродженні. Йому є що розповісти підопічним. Ми задоволені співпрацею з Ігорем Височанським.

Юрій Кушлик: "Прийшли кваліфіковані виконавці, які мають підсилити наш склад" - изображение 2

- Розкажіть детальніше про цьогорічну формулу проведення Прем`єр-ліги Львівщини. На такий варіант зголосилися всі команди?

- Відповідно до жеребу сформовано дві підгрупи по 6 колективів у кожній, які зіграють між собою у два кола (вдома і на виїзді). Після цього по дві кращі команди з кожної шістки поміряються силами у півфіналі (вдома і на виїзді, А1-Б2, А2-1Б).

Фінал заплановано провести 24-го жовтня на нейтральному полі. Команди, які за підсумками двоматчевих протистоянь програють у півфіналі, зійдуться на нейтральному полі в дуелі за 3-тє місце.

Ті ж команди, які зайняли місця з третього по шосте у своїх групах – зіграють між собою (А3-Б3, А4-Б4….)

МФК "Галичина" (Дрогобич) виступатиме у підгрупі "А" разом з: "Юність" (Верхня/Нижня Білка), ЛКС "Погонь" (Львів), ФСК "Самбір", "Корміл" (Давидів), ДЮШ "Львів". Команди хотіли повноцінного чемпіонату, але добре, що є хоча б якийсь і ми починаємо.

- На вашу думку, хто буде головним претендентом на перші два заповітні місця у вашій підгрупі?

- Фаворитом підгрупи "А" вважаю чемпіона - "Юність" (Верхня/Нижня Білка), а за другу путівку у півфінал буде запекла боротьба!

Юрій Кушлик: "Прийшли кваліфіковані виконавці, які мають підсилити наш склад" - изображение 3

- У першому турі, 9 серпня, МФК "Галичина" якраз зійдеться з "Юністю" (Верхня/Нижня Білка). Що можете сказати про цього суперника ?

- Чемпіон області. Цим все сказано. Але це футбол, і якщо, як то кажуть, "затравитися", то і з чемпіоном зіграти можна достойно. Нагадаю, у минулому сезоні у Дрогобичі "Юність" мінімально перемогла.

- Яке, до речі, завдання поставлене перед вашою командою в чемпіонаті?

- Футболісти "Галичини" старатимуться перемогти в кожному матчі.

- Вже багато років дрогобицький стадіон "Галичина" знаходиться на реконструкції. Під час нашої попередньої розмови, у січні 2020 року, ви говорили про можливу допомогу держави у цьому питанні. Чи є якісь зрушення?

-Давайте почнемо з передісторії цього питання. Десять років тому наш стадіон розглядався як тренувальний для учасника Євро-2012 збірної Португалії. На реалізацію проекту держава планувала виділити 80 мільйонів гривень. Під час відвідин стадіону у 2011 році представники УЄФА були вражені розмахом проекту, який включав в себе наступне: антивандальні трибуни, ресторан, vip-ложу, освітлення італійського виробника. За своїм потенціалом наш стадіон поступався лише "Арені Львів".

Так розпочалася реконструкція на "Галичині", чекали на державну підтримку. У підсумку – державне фінансування дійшло лише частково, а португальці для тренувань обрали іншу арену. Дрогобицький же стадіон до цього часу знаходиться в "розібраному" стані. Його почали називати вже "євроруїною".

- Але руки громада міста не опускає?

- Ні, звісно. Особисто я, як депутат Дрогобицької міської ради, близько року назад мав розмову з народним депутатом України від нашого округу Орестом Саламахою. Він познайомив мене зі своїми помічниками та дав їм доручення розібратися у цьому питанні. Разом з ними ми оглянули стадіон. Проте, на превеликий жаль, після тієї зустрічі та спілкування ніяких дієвих зрушень у даному напрямку не відбулося.

Користуючись нагодою в черговий раз звертаюсь до органів центральної влади, а саме до Міністерства молоді та спорту України, Української Асоціації Футболу, Державного фонду регіонального розвитку, з проханням звернути увагу на дану проблему та допомогти. Бо міська влада Дрогобича здатна лише частково посприяти (насамперед важливо зберегти та підтримати те, що вже є), а от на проведення повноцінної реконструкцію коштів бракує.

Юрій Кушлик: "Прийшли кваліфіковані виконавці, які мають підсилити наш склад" - изображение 4

Зазначу, що стадіон "Галичина", який вміщував 5 тисяч глядачів, має понад столітню історію. На ньому свого часу проводилися матчі за участю професійних команд другої, першої та вищої ліг. Згідно проекту реконструкції стадіон мав вміщувати 3 тисячі.

Прикро, але коли завершиться реконструкція вам ніхто не відповість. Без державної підтримки та потужного фінансування, а це кілька десятків мільйонів гривень, відновити функціонування стадіону "Галичина" неможливо.

Хотів би подякувати міському голові Дрогобича Тарасу Кучмі за всебічну підтримку у наболілому питанні реконструкції стадіону та усім журналістам за інформаційну підтримку.

Зазначу, що футбольний клуб "Галичина" на сто відсотків фінансується із міського бюджету. Ми неодноразово зверталися, і звертаємось знову, до представників малого та середнього бізнесу з пропозицією співпраці. Поки що особливої зацікавленості з їхнього боку не помічено. Але я сподіваюсь на те, що все ж вдасться достукатися до їхньої свідомості.

- У цьому сезоні "Галичина" знову прийматиме суперників на "Каменярі"?

- Так. Гратимемо на "Каменярі", який добре знаємо за останніми сезонами.

- Ваші побажання дрогобицьким уболівальникам?

- Продовжувати якнайпалкіше підтримувати свою улюблену команду. Це буде складно в умовах карантинних обмежень, але я певен вони зможуть! Адже це їхня команда!!!

Довідка

МФК "Галичина" з Дрогобича має "потужний" футбольний літопис. Наприкінці 1989 року СКА "Карпати" (Львів) переїхали у місто Каменяра, сформувавши СФК "Дрогобич", який згодом став "Галичиною". Два сезони команда виступала у другій лізі чемпіонату СРСР. Далі був розпад Союзу, після якого дрогобичани отримали право грати у першій лізі дебютного чемпіонату України.

Сезон 1992 під керівництвом Бориса Рассихіна футболісти з Львівщини завершили на одинадцятому місці. З 1993-го і до 2003-го років "Галичина" грала у другій лізі чемпіонату України. То був, напевно, найславніший період в історії клубу. Бо далі були "вулканічні" (команда припиняла своє існування і знову поновлювала виступи) сім сезонів у чемпіонаті Львівської області. Врешті у 2010 році "Галичина" остаточно зійшла з футбольного небосхилу.

У 2017 році міський голова Дрогобича Тарас Кучма та депутати міської ради погодилися взяти на себе фінансування МФК "Галичина". Після тривалої семирічної перерви команда стартувала у другій лізі чемпіонату Львівської області. Наступний рік дрогобицькі футболісти провели у лізі першій. І нарешті у 2019-му команда повернулася в елітний дивізіон Львівщини – Прем`єр-лігу.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →