closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Октай Ефендієв: "Ми прикладемо максимум зусиль, щоб створити ще один професійний клуб на теренах Київської області"

Октай Ефендієв: "Ми прикладемо максимум зусиль, щоб створити ще один професійний клуб на теренах Київської області"
Изменить размер a+ a-
4258
2

Головний цьогорічний ньюсмейкер Київщини футбольної – "Нива" з села Бузова, що в 34 км від Києва, на автошляху Київ – Житомир. Торік цим клубом почав опікуватися відомий український бізнесмен та меценат Октай Ефендієв. За цей проміжок часу у розвитку клубу зроблено чимало. Зокрема у Бузовій збудовані надсучасний стадіон-красень та спортивна база, а сама команда неабияк зміцнилась кадрово.

У цьому сезоні "Нива" (Бузова) вважається одним із головних претендентів на перемогу у чемпіонаті Києво-Святошинського району. Крім того, підопічні Марка Мартиненка заявили про себе і на обласному рівні – взяли участь у Кубку Київської області. На рік наступний керівництво клубу розглядає можливість участі "Ниви" в обласному чемпіонаті. А глобальна мета Октая Ефендієва та його однодумців – створення у Бузовій професійного клубу.

Октай Ефендієв: "Ми прикладемо максимум зусиль, щоб створити ще один професійний клуб на теренах Київської області" - изображение 1

У розмові з журналістом FootBoom президент СК "Нива" (Бузова) розповів про становлення свого амбітного клубу та його ключові напрямки розвитку.

- Октаю Зіяєвичу, як і коли виникла ідея реалізувати у Бузовій мегафутбольний проект? Чому обрали саме цей населений пункт у Києво-Святошинському районі?

- В мене буде одна відповідь на ваші запитання. Отже, рік тому до мене звернулись місцеві хлопці з проханням допомогти клубу. На той момент команда, "завдяки" одному із активістів села, перебувала у критичному стані. Ініціатива розвивати футбол у Бузовій мене зацікавила, бо я є фанатом футболу ще з самого дитинства і в мене була мрія, з того самого дитинства, мати свою команду.

У цій ситуації я не міг їм відмовити. Запросив хлопців на зустріч, протягом якої побачив, що всі гравці, які прибули – це прості сільські хлопці. Тоді й зрозумів, що ось тут ми і будемо створювати мегафутбольний проект.

- Розкажіть про клубну інфраструктуру СК "Нива". Які спортивні об’єкти вже побудовані у Бузовій?

- Наша клубна інфраструктура наразі нараховує такі об’єкти: спортивну базу (340 кв.м.), стадіон "Бузова Арена" з останнім поколінням штучного покриття, на якому проводять свої ігри наші команди і який був побудований у рекордні (6 місяців) терміни. Арена розрахована на 253 місця (всі місця під накриттям), зараз ще чекаємо чотири щогли освітлення. Навколо стадіону створено паркову зону, до самого стадіону прокладено близько 1 км твердого покриття. Планується також друга черга спортивної бази, у якій буде спортзал, кабінети для відновлення футболістів і таке інше.

Октай Ефендієв: "Ми прикладемо максимум зусиль, щоб створити ще один професійний клуб на теренах Київської області" - изображение 2

- Яку увагу ви приділяєте розвитку дитячо-юнацького футболу?

- Розвиток дитячого футболу в нас розпочався з вересня минулого року. На сьогодні близько 35-40 дітей займаються під керівництвом нашого тренера Марка Станіславовича Мартиненка, який повністю займається тренувальним процесом як дитячих команд, так і першої команди.

Вже понад місяць він чудово почуває себе в ролі головного тренера дорослої "Ниви", яка показує потужний футбол і видає прекрасні результати. Атмосфера в клубі максимально дружня. Всі підтримують Марка Станіславовича та прислухаються до його настанов, попри його молодий, як для тренера, вік. Це є одним із пріоритетів нашої стратегії, ми довіряємо молоді і багато покладаємо на неї сподівань. Адже футбольний клуб "Нива" – це проект не двох-трьох сезонів.

- На попередньому етапі чемпіонату Києво-Святошинського району СК "Нива" стартував п’ятьма перемогами і очолив групу "В". Завдання у команди, певно, максимальні?

- Перед командами стоять найвищі задачі на сезон, тому що в наступному році СК "Нива" (Бузова) дивиться вже на обласні змагання. Цього року ми нарешті знову відчули смак футболу обласного рівня, який бузівські вболівальники не бачили дванадцять років. На старті Кубка області підопічні Марка Мартиненка обіграли фастівське "Динамо", але апетит нам швидко перебив в 1/8 фіналу міцний колектив із Пустоварівки.

Нам такий змагальний рівень дуже сподобався, тому хочемо якнайшвидше туди повернутися. Хоча у нас у районі теж вистачає команд солідного рівня: "Сокіл" та "Кудрівка", наприклад, займають лідируючі позиції в Вищій лізі області та є нашими головними конкурентами у боротьбі за золоті медалі чемпіонату Києво-Святошинського району. "Джуніорс", "Софія" і "Гатне" також гідно укомплектовані виконавцями, які раніше грали на професійному рівні.

- Склад "Ниви" цього сезону поповнили декілька відомих на Київщині футболістів. Зокрема кращий захисник чемпіонату області сезону-2019 Віталій Ємельянов з "Сокола" (Михайлівка-Рубежівка), екс-лідер атак "Авангарда" (Бзів) Іван Сомов і Василь Коропецький, який відомий своєю грою за "Колос" (Ковалівка). Чи слід очікувати на появу нових відомих футболістів?

- Щодо нових футболістів, то вони будуть. Проте, поки що імена називати не буду. Зараз ведуться перемовини з деякими гравцями, які, до речі, теж мають досвід виступів на профейсійному рівні. Як то кажуть, час покаже.

- Поговоримо про речі глобальні. Якою є стратегія розвитку СК "Нива" (Бузова)? Чи можуть бузівчани повторити шлях топових команд Київщини – "Колоса" (Ковалівка), "Діназа (Вишгород), "Чайки" (Петропавлівська Борщагівка), – які теж свій шлях починали з аматорських змагань ?

- Головна наша задача – це професійний статус клубу, а далі дивитимемося. Ми, звісно, споглядаємо на яскравий приклад нашого району – "Чайку" (Петропавлівська Борщагівка). Є ще "Колос" із Ковалівки, який вийшов у єврокубки в дебютному сезоні в УПЛ. Все це можливо, коли ти і твоя команда працюють над однією метою. Ми прикладемо максимум зусиль, щоб створити ще один професійний клуб на теренах нашої області!

Довідка

СК "Нива" (Бузова) – український футбольний клуб, який представляє у районних та обласних змаганнях село Бузова (Києво-Святошинський район Київської області). Заснований навесні 1980 року за ініціативи інженера радгоспу "Бузівський" - Василя Володимировича Крижевського, який на той час був спортінструктуром на громадських засадах. Команда складалась з місцевих працівників-аграріїв. Ініціатива була підтримана керівництвом радгоспу, лише постало питання, яку назву дати команді. Вибір був між "Колосом" та "Нивою". Зупинилися на користь другого варіанту.

Команда декілька разів припиняла своє існування. Особливо довгим був період відсутності з 2009 до 2017 року, у зв'язку з реконструкцією "Шкільного" стадіону. У вересні 2019 року президентом клубу став Октай Зіяєвич Ефендієв. У 2020 році було побудовано клубну базу та стадіон. Після дванадцятирічної перерви клуб повернувся на рівень обласних змагань (Кубок області).

З моменту свого існування "Нива" виступала у першості Києво-Святошинського району, але один сезон, 2008 року, провела в рамках чемпіонату Київської області, у якому виборола срібні нагороди.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →