closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

ФК "Козова" сходить з турнірної дистанції

ФК "Козова" сходить з турнірної дистанції
Изменить размер a+ a-
645
0

Учасник вищої ліги чемпіонату Тернопільської області 2020 року – ФК "Козова" сповістив АФТ проте, що знімається зі змагань. Як повідомив головний тренер козівської команди Борис Романович Палюх, сталося це через те, що місцева влада, яка опікувалася ФК "Козова", під час епідемії коронавірусу не розрахувала фінансових можливостей щодо утримання футбольного колективу.

За словами Бориса Палюха, у ФК "Козова" вдалося зібрати добротних футболістів, 85-90 відсотків яких є уродженцями Козівщини або вихованцями козівської ДЮСШ. І, як додав тренер, при доукомплектуванні двома-трьома кваліфікованими гравцями, можна було боротися навіть за третє місце, бо реально оцінюючи стан справ, з великогаївським "Агроном" та теребовлянською "Нивою" конкурувати на сьогоднішній день складно.

Нагадаємо, від старту чемпіонату козівська команда зіграла п’ять матчів, програла фаворитам чемпіонату – "Агрону" і "Ниві" з Теребовлі, а також діючому лідеру – заліщицькому "Дністру". При цьому, з останньою командою на виїзді ФК "Козова" до 70-ї хвилини грав на рівних, а в першому таймі навіть переважав суперника. І якби не необов’язкове вилучення півзахисника команди Ігоря Вонса, козівчани могли із Заліщиків вивести очки. Також колектив із Козови виборов дві виїзні нічиї у Хоросткові та Бучачі. Хоча ФК "Козова" міг цілком навіть перемогти в цих нічийних зустрічах, якби не пропустив гол у компенсований час у грі проти "Зорі" і на третій компенсованій хвилині матчу в Бучачі після подачі кутового гравець козівської команди поцілив у рамку, а не в… поперечину.

Загалом дуже шкода, що футбольна Тернопільщини позбулася такого самобутнього колективу, адже ФК "Козова" єдиний(!) в області, який у своїй комплектації зробив ставку на козівських вихованців футболу. Окрім голкіпера Олександра Чернятинського і його резервіста Арсена Коноби та польових гравців Ігоря Вонса та Євгена Гуріна, всі решта – народилися у Козівському районі або футбольні ази здобували у місцевій Дитячо-юнацькій спортивній школі на відділені футболу. Можна тільки добрими словами відзначити роботу на посаді головного тренера Бориса Романовича Палюха, котрий не побоявся кинути виклик лідерам аматорського футболу Тернопільщини і заявив ФК "Козова" у вищу обласну лігу (хоча міг сміливо виступати у першій лізі і був би там серед лідерів), тим самим дозволив місцевим любителям футболу побачити на власні очі гру великогаївського "Агрона" та теребовлянської "Ниви". Так, козівська команда у цих матчах поступилася суперникам, але той хто розбирається у футболі знає, з яких гравців укомплектовані опоненти. Теребовлянська команда зібрала у своєму складі гравців практично зі всієї України, великогаївська – кращих футболістів Тернопільщини. Та й інші суперники по вищій лізі маючи серйозні фінансові можливості запрошують футболістів зі сторони. За прикладом ходити не доводить, скажімо бучацький "Колос" – це у більшій степені футболісти з Львівщини та Хмельниччини, заліщицький "Дністер" – Чернівеччини, Хмельниччини та Івано-Франківщини, "Медобори" із Зеленого – Рівненщини та Хмельниччини , розбавлені донедавна лідерами професійного ФК "Тернопіль" (Андрій Кондзьлка, Сергій Полянчук, Степан Клекот). Підволочиський "Збруч-Агробізнес" має можливість залучати до свого складу гравців, які знаходяться на олівці у волочиському "Агробізнесі" і їхні тренери бачать у них перспективу. У ті ж хоростківській "Зорі" теж є кілька вихованців хмельницького футболу та чимало тернопільських гравців доволі високої кваліфікації. І навіть нинішній аутсайдер – тернопільська "Агронива" – це молода команда, в якій зібрані кращі юні таланти зі всієї області, яким допомагають перейти рубіж з дитячого у дорослий досвідчені Тарас Дурай, Сергій Атласюк, Юрій Заставецький.

І на завершення хотілося б згадати про горе-вболівальників ФК "Козова", які, замість того, щоб підтримати футболістів у важкі часи, на їхніх матчах вигукували неприємні слова у їх гравців і навіть раділи пропущеним голам козівської команди. В жодній команді Тернопільщини не зустрінеш чогось подібного, приклад – хоростківська "Зоря", яка в останньому турі з великим рахунком поступилася теребовлянській "Ниві" (0:3), однак справжні шанувальники хоростківського футболу не дивлячись на рахунок, весь матч підтримали своїх футболістів і після завершення матчу відійшли до гравців та запевнили їх що і далі будуть за них вболівати. А те, що ФК "Козова" на 85-90 відсотків сформований з вихованців козівського футболу, чого немає в жодній, підкреслюю, в жодній команді вищої обласної ліги і отримували таке негативне ставлення до себе від своїх вболівальників, може говорити лише проте, що козівський глядач на сьогодні не заслуговує бачити у себе футбол високого рівня.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →