closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Патріот" (Підгородище): бронзовий призер чемпіонату Перемишлянського району

"Патріот" (Підгородище): бронзовий призер чемпіонату Перемишлянського району
Изменить размер a+ a-
1704
0

Бронзові медалісти чемпіонату Перемишлянського району -2019 "Патріот" (Підгородище) в очікуванні нового сезону. Команда тренується та проводить товариські поєдинки, втім через складну ситуацію з епідемією коронавірусу на Львівщині про старт змагань наразі нічого невідомо.

В інтерв’ю кореспонденту спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" керівники "Патріота" Володимир Штайн та Орест Війтович розповіли про свою цікаву та амбітну команду.

- Яку історію має ваша команда?

Володимир Штайн: Хотів би почати з загальної історії підгородищенського футболу. У нас в селі існувала команда "Стріла", яка виступала в чемпіонаті району та області за радянського періоду, і за часів незалежності. Але в один момент виникли фінансові та кадрові труднощі і колектив припинив свої виступи. На тривалий час, понад десять років , Підгородище залишилося без футболу. Сім років тому ситуація стала покращуватися, знову з’явилася сільська команда, подали заявку у другу лігу чемпіонату Перемишлянського району. Хотів би зазначити, що місцевий футбол відродили ентузіасти своєї справи: Орест Війтович, Зіновій Дзяний, Василь Ганкевич. Пізніше до нас доєднався Андрій Олійник, який став меценатом команди. Андрій народився у нашому селі, грав уфутбол на любительському рівні, потім виїхав до Канади. Та будучи на відстані за 10 000 км від рідного села він залишився його справжнім патріотом, саме тому ми змінили назву команди "Стріла" на "Патріот". Зараз він періодично приїздить у Підгородище та надає допомогу нашій сільській команді.

"Патріот" (Підгородище): бронзовий призер чемпіонату Перемишлянського району - изображение 1

Орест Війтович: Відроджена сільська команда спочатку грала у другій лізі під старою назвою "Стріла". У 2018 році перейменувалися у "Патріот" і почали виступати у першій лізі. Можливо дебютний сезон був не надто вдалий, адже посіли шосте місце серед дванадцяти команд, але досвіду набралися достатньо, колектив змужнів. Як наслідок, куди впевненіше провели минулий сезон.

- Бронзові медалі – це вже щось…

Володимир Штайн: Нам цікаво було спробувати себе серед кращих команд району. "Бронза" чемпіонату – це дуже хороший результат. Запам’яталася нам і перемога у осінньому Кубку Перемишлянщини. Зауважу, що до нагород "Патріот" привів головний тренер Зіновій Дзяний та його асистент Василь Ганкевич. П’єдестал пошани виглядає наступним чином: "Скала" (Вільховець), "Лісовик" (Свірж), "Патріот" (Підгородище). Відзначу високий рівень нашого районного футболу, який є одним із найсильніших у Львівській області. Більшість сіл краю мають футбольні колективи. Зокрема торік у першій лізі змагалося сім команд, у другій – дванадцять. Це заслуга голови федерації Андрія Бадуня.

Орест Війтович: Боротьба за медалі була відчайдушна, все вирішувалося в заключних турах. Доля чемпіонства взагалі визначалася між "Скалою" та "Лісовиком", які набрали однакому кількість очок, у "золотому" матчі. "Патріот" за певних обставин також міг розраховувати на участь у цьому поєдинку, та необов’язкова поразка від команди "Золота Липа" (Чемеринці) відкинула нас на один крок назад. Ми втратили лідируючу позицію у турнірній таблиці. Від "Скали" "Патріот" відстав на чотири очки, від "Лісовика" - на два. Зі свіржівськими футболістами у нас позитивний баланс зустрічей: нічия (2:2) вдома та перемога (4:1) у гостях. А от вільхівчанам двічі програли. Також відзначив би потужний рівень перемишлянського футболу.

Це, до слова, кілька сезонів тому довів представник району "Шпиль" (Шпильчина), який виграв Кубок чемпіонів Львівщини.

"Патріот" (Підгородище): бронзовий призер чемпіонату Перемишлянського району - изображение 2

- Розкажіть про склад команди, лідерів колективу.

Володимир Штайн: Минулого сезону команду формували як місцеві гравці, так і "легіонери" з інших населених пунктів. Когось виокремлювати індивідуально не бачу сенсу. На повагу заслуговує весь колектив. Хочу поіменно назвати всю команду: Мичко Ігор, Якимчук Назар, Якимів Остап, Домарецький Петро, Паранька Андрій, Олійник Михайло, Мовний Петро, Данильчак Володимир, Девіняк Віталій, Бурдун Роман, Шаровський Руслан, Горожанський Максим, Котович Володимир, Фостик Богдан, Яремко Ігор, Гула Остап, Палько Роман, Крейдич Микола, Демчишин Роман, Гусейнов Руслан, Глабик Богдан, Горішний Сергій, Лоїк Андрій.

Проте у нинішнє міжсезонні склад оновився наполовину. Відтепер ставку робитимемо на місцевих молодих футболістів. Можливо пожертвуємо сезоном і це позначиться на результаті, але нами обрана саме така стратегія розвитку.

Орест Війтович: Зміни у складі відчутні. Нас залишив найкращий бомбардир команди Андрій Лоїк, який за підсумками минулого сезону був визнаний топ-нападником району. Не гратиме більше за "Патріот" і Руслан Гусейнов, Роман Демчишин та Остап Якимів. Це досвідчені гравці, які повернулися у команди з обласного чемпіонату. Але лишився Богдан Фостик, Роман Бордун, які теж мають неабиякий досвід. Відбулися зміни і на тренерському містку: з командою попрощалися Зіновій Дзяний та Василь Ганкевич. У новому сезоні у "Патріоті" буде тандем граючих тренерів – Андрій Паранька та Олег Горішний.

- Чого очікуєте від нового сезону?

Володимир Штайн: Передусім хочеться, щоб якнайшвидше стартував чемпіонат району, його початок постійно переноситься. Ви знаєте, що у подібній ситуації знаходиться весь футбол на Львівщини. Епідемія коронавірусу цьогоріч "втрутилася" у наше футбольне життя. Але можна зрозуміти і людей, які є відповідальними у цьому питанні – ніщо не може бути важливішим за життя та здоров'я людей. Футбольна спільнота сподівається, що ситуація все ж покращиться і вже невдовзі завирують змагальні баталії. Після старту чемпіонату можна буде і говорити про можливості "Патріот" у цьому сезоні.

Орест Війтович: Попри те, що старт чемпіонату постійно відкладається гравці команди перебувають у гарному ігровому тонусі. Хлопці регулярно тренуються, проводять товариські зустрічі. Всі в очікуванні офіційних матчів. Так пізно ще ніколи не починали, але я оптиміст, думаю, що все буде гаразд - чемпіонат району відбудеться і пройде, як і минулого сезону, в інтригуючій і захоплюючій боротьбі. Готуємо до змагань і наш сільський стадіон, який торік збирав повні трибуни.

Володимир Штайн: Хотілося б відзначити та похвалити наших уболівальників. У нас завжди було понад 150 людей на матчах. А коли відбувалося дербі з сусіднім селом, то я нарахував понад 400 вболівальників. Такій кількості вболівальників може позаздрити часом і обласна команда. Велика також подяка усім підприємцям нашого села, які завжди допомагають фінансово. Наше село любить та живе футболом. Це те, для чого завжди хотілося працювати. І це те що рухає нас вперед.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →