closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Чемпіонат Тернопільської області. 2-й тур. Злива голів і несподіваний лідер

Чемпіонат Тернопільської області. 2-й тур. Злива голів і несподіваний лідер
Изменить размер a+ a-
1194
0

21 червня у Хоросткові в рамках 2-го туру вищої ліги чемпіонату Тернопільської області зустрілися місцева "Зоря" та ФК "Козова". Матч видався багатим на голи, гості постійно вели в рахунку, однак у підсумку господарям вдалося врятувати матч, звівши його внічию – 3:3.

До п’ятнадцятої хвилини гра була рівна, команди придивлялися одна до одної. Далі господарі перехопили ініціативу, багато атакували, але до реальних моментів справа не доходила. Доволі несподівано першими відзначилися гості. Сталося це після стандарту за п’ять хвилин до перерви. Євген Гурін пробиваючи з штрафного метрів з 20-ти, перекинув стінку складену з гравців "Зорі" і м’яч опинився у сітці воріт (0:1). Майже одразу господарі рахунок зрівняли. Пішла подача з кутового, м’яч дістався до Ярослава Шпікули, котрий знаходився на дальній стінці, і той влучно пробив повз велику групу гравців обох команд (1:1).

До слова, практично весь перший тайм проходив під рясним дощем, тому футболістам важко було продемонструвати комбінаційний футбол, хоча, до честі господарів, вони якісно підготували трав’яний газон і води на футбольному полі не було.

На початку другого тайму нападник козівської команди Юрій Сорочан знову вивів ФК "Козова" вперед. Пішла передача з лівого флангу і Юрій зігравши на випередження, ударом головою вразив ворота суперників, пробивши у дальній від голкіпера кут (1:2). За десять хвилин "Зоря" вдруге в матчі рахунок зрівняла. Господарі провели схожу до суперників флангову атаку з прострільною передачею, на яку відгукнувся Микола Куріцький, котрий в один дотик, щоправда ногою поцілив у ворота (2:2). Довгий час рахунок був нічийним і все йшло до того, що таким він і залишиться. Однак команди спромоглися у компенсований час забити ще по голу. Спершу відзначилися козівчани. Після подачі кутового, господарі вибили м’яча, але зробили це не зовсім вдало, м’яч дістався до досвідченого Андрія Мартинюка і той красивим обвідним ударом поцілив у ворота суперника (2:3). А на останній компенсованій хвилині господарі отримали право на пробиття штрафного. Ярослав Шпікула з гострого кута поцілив у дальній кут (3:3). У цьому моменті чи то позиційно помилився голкіпер ФК "Козова" Олександр Чернятинський, котрий загалом вдало відіграв увесь матч, чи то гравці суперника не дозволи йому дістатися до м’яча.

Отож бойова нічия – 3:3 і команди записують перші очки до турнірної таблиці.

***

"Зоря" (Хоростків) – ФК "Козова" – 3:3 (1:1)
Голи: Ярослав Шпікула (42, 90+4), Микола Куріцький (61) – Євген Гурін (40), Юрій Сорочан (51), Андрій Мартинюк (90+1).

"Зоря": Чуба, Бодак, Яремчук, Скотецький (Войтович, 75), С. Куріцький, Ватраль (Бадеме, 46), Городовий (Гаврилишин, 69), Шпікула, М. Куріцький, Сливка (Дитяк, 83), Сокіл.

ФК "Козова": Чернятинський, Новачинський, Павелко, Гурін, Плескун, Мартинюк, Бобко (Коломієць, 90+4), Т. Шимонович (Д. Репела, 66), Намуйлик (Микичак, 68), Вонс, Сорочан.

Попереджені: Р. Ватраль (24) – Є. Гурін (54).

Продовжує приємно дивувати заліщицький "Дністер". Команда, в заявці якої всього 15 гравців (з них два воротарі), один з яких травмований (Назару Наталюку в попередньому поєдинку розбили голову і наклали кілька швів), зуміла на своєму полі впевнено перемоги "Медобори" із Зеленого Гусятинського району – 3:0.

У першому таймі гра була рівна і жодній з команд не вдалося відзначитися. А долю поєдинку було вирішено у перші десять хвилин другої 45-хвилинки. Спочатку зеленяни "привезли" необов'язковий штрафний на підступах до власних воріт, чим і скористались заліщани. Майстер стандартів Михайло Рябий, метрів з 23-ох перекинувши стінку складену з гравців "Медоборів", поцілив точнісінько у "дев’ятку" (1:0). Відчайдушний стрибок кіпера Тараса Беня виявився марним. За кілька хвилин господарі подвоїли перевагу, коли їхній лівий півзахисник Микола Ландяк після передачі з правого флангу від Андрія Пилип’юк, знову, як і його колега, влучив у "дев’ятку" (2:0).

Зеленяни розізлившись, кинулись створювати момент за моментом, проте в рамці воріт впевнено діяв кіпер "Дністра" Іван Мельник. Невдовзі гості були спіймані на контратаці і "дністряни" забили третій м'яч. Два атакувальних гравці "Дністра" Андрій Пилип’юк та Владислав Токарчук вийшли на одного оборонця і після передачі першого, другому не склало труднощів переправити м’яча у сітку воріт (3:0).

До честі зеленян, вони не опускали рук і намагались боротися до останнього. Хороший момент наприкінці зустрічі мав "свіжий" Богдан Лучинець, проте з близької відстані не зумів переграти голкіпера господарів.

Отож, "Медобори" стартують у вищій обласній лізі з поразки, а заліщицький "Дністер" несподівано для багатьох виходить у лідери турнірної таблиці. Щоправда, зауважимо, команди вищої ліги зіграли різну кількість матчів.

***

"Дністер" (Заліщики) – "Медобори" (Зелене) – 3:0 (0:0)
Голи:
Михайло Рябий (50), Микола Ландяк (55), Владислав Токарчук (71).

"Дністер": І. Мельник, Іщик, Богославський, Скибінський, Пастухов, Пилипюк, Рябий, Гусляк, Ландяк (Шкрябець, 74), Імангулов, Токарчук (Шутяк, 78).

"Медобори": Бень, Денькович (Добривода, 78), Щербатюк, Клекот, Козовик (Полюхович, 89), Кондзьолка-к, Сакович, Полянчук, Бойчук (Лучинець, 83), Черкезов (М. Мельник, 54), Галадей.

Попереджені: Д. Імангулов (40) – В. Сакович (22), С. Клекот (45), П. Денькович (51).

У Теребовлі поєдинок провели місцева "Нива" та бучацький "Колос". Незважаючи на те, що господарі постійно були в ролі наздоганяючих, навіть поступалися супернику двічі у два м’ячі, їм вдалося врятувати нічию – 3:3.

Рахунок уже в дебюті матчу відкрив центральний оборонець "Колоса" Степан Рижук. Він підключився до стандарту, який виконав Юрій Заставецький, і ударом головою переправив м’яча у сітку воріт (0:1). Не пройшло й п’ятнадцяти хвилин, як гості знову відзначилися. Новобранець "Колоса" Андрій Муляр подав кутовий, а Павло Данилюк з допомогою рикошету поцілив у дальній кут – м’яч перелетів через голкіпера Віктора Ольхового (0:2). Незадовго господарі одного м’яча відіграли. Дмитро Кренько пробив метрів з 16-ти і кіпер "Колоса", закритий оборонцями не зумів зреагувати на удар (1:2).

На сьомій хвилині другого тайму, як, до речі і на сьомій першого, футболісти "Колоса" знову відзначилися. Роман Кухарський з центральної зони зумів точно пробити лівою ногою у лівий від нового голкіпера "Ниви" Олега Шевченка кут воріт (1:3). Здавалося, що теребовлянці можуть психологічно зламатися за такого перебігу подій, однак цього не сталося. Гарматний удар метрів із 30-ти героя матчу Дмитра Кренька застав зненацька Дениса Чесановського. М’яч перед ним вдарився об газон і воротар не зміг на нього зреагувати. Той ж Кренько, оформивши хет-трик, врятував "Ниву" від поразки. Після подачі кутового м’яч пройшов через всіх гравців, які знаходилися у штрафному майданчику, і дістався до Дмитра, котрий з близької відстані увігнав м’яча під поперечину (3:3). Могли господарі навіть виграти, однак коли хтось з їхніх футболістів пробивав головою з вбивчої позиції, на удар зреагував кіпер Чесановськиий і перевів м’яча на кутовий…

***

"Нива" (Теребовля) – "Колос" (Бучач) – 3:3 (1:2)
Голи:
Дмитро Кренько (26, 58, 64) – Степан Рижук (7), Павло Данилюк (21), Роман Кухарський (52).

"Нива": Ольховий (Шевченко, 46), Залізняк (Кобеля, 29), В. Сороцький (Ткачук, 75), Лойко, Штаненко, Музичук, Кренько, Олексієнко, Слоневський, Ю. Никеруй-к, Бочак.

"Колос": Чесановський, Чиряк, Заставецький, Данилюк, Басістий-к, Рижук (Городинський, 46, Плосконос, 59), Дацюк (Гаврилюк, 63), Кухарський, Муляр (І. Сороцький, 87), Сухецький (Савка, 80), Олексюк (Дзядикевич, 32).

Попереджені: В. Залізняк (5), О. Музичук (18), Д. Кренько (62), І. Олексієнко (68), Б. Слоневський (76) – А. Муляр (20), С. Рижук (34), С. Дзядикевич (75), Р. Чиряк (80), П. Данилюк (88).

Центральний матч другого туру вищої обласної ліги відбувся у Великих Гаїх, де зустрілися минулорічний чемпіон – місцевий "Агрон" та лідер поточного сезону – підволочиський "Збруч-Агробізнес". Гості вважалися найнезручнішим суперником для чемпіонів, однак не в цьому матчі. "Агронівці" легко і невимушено святкували перемогу – 4:0.

Лише на початку матчу футболісти з Підволочиська створили небезпечні моменти. Спершу Дмитро Познанський не скористався своїм шансом після позиційної помилки центральних оборонців "Агрона", а незадовго Володимир Гайковий з правого флангу змістився у центр і з лінії штрафного потужно пробив у ближній кут воріт – кіпер господарів Іван Рогаль зіграв надійно. Далі повною перевагою володіли господарі поля і вже на 9-й хвилині відкрили рахунок. Пішла подача з кутового, гості невдало вибили м’яча і хтось з "агронівців" повернув його у штрафний майданчик, де він дістався до Тараса Гром’яка і той потужно пробив під поперечину (1:0). На 27-й хвилині з лівого флангу підключився до атаки досвідчений Віктор Ковалик, прокинув собі м’яча і був збитий Михайлом Дячуком-Ставицьким. Арбітр без вагань призначив пенальті. До м‘яча підійшов Тарас Червонецький і без шансів для воротаря "Збруча" Сергія Чижа відправив смугастого у "дев‘ятку" (2:0). Щойно розпочався другий тайм, як господарі отримали право на пробиття другого пенальті у матчі. А все через фол капітана гостей Олега Кубика на нападнику "Агрона" Назару Процику. Знову до м’яча підійшов Тарас Червонецький. Новий штатний пенальтист великогаївської команди розвів м’яча і голкіпера по різних по кутах (3:0). Та на цьому футболісти "Агрона" не зупинилися. Після провалу центральних оборонців "Збруча" Руслан Луцик обігрався у "стінку" з Тарасом Гром’яком і останній, випередивши голкіпера Сергія Чижа, переправив м’яча у порожні ворота (4:0).

Наприкінці матчу стрункість гри порушилася, команди не дотримувалися настанов тренерів і м’яч ще кілька разів міг побувати у воротах одна одної. Зокрема, двічі небезпечно пробивав 39-річний ветеран "Збруча" Андрій Донець – в обох випадках надійно зіграв Іван Рогаль. А в складі "Агрона" зобов’язаний був забивати після "подарунка" оборонця "Збруча" Олександр Павлусь, однак з воротарського майданчика влучив прямісінько в голкіпера.

***

"Агрон" (В. Гаї) – "Збруч-Агробізнес" (Підволочиськ) – 4:0 (2:0)
Голи: Тарас Гром’як (9. 56), Тарас Червнецький (28, з пен., 46, з пен.)

"Агрон": Рогаль, Пастернак-к, Андрієшин, Коник, Ковалик (Павлусь, 65), Соколовський (Скобляк, 54), Гром’як, Білик, Луцик (Лук’янов, 67), Червонецький (Стриєшин, 65), Процик.

"Збруч-Агробізнес": Чиж, Шум, Дубчак (Солтис, 90), Лісніченко (Даньків, 76), Миронюк (Ємаєв, 76), Кубик-к, Дячук-Ставицький (Копцюх, 82), Гайковий (Паюк, 82), Капелян, Донець, Познанський.

Попереджені: Ю. Соколовський (24) – М. Дячук-Ставицький (27), О. Кубик (78).

Турнірна таблиця

Найкращі бомбардири

ФутболістКомандаГоли (Пен.)
1Дмитро Кренько "Нива"3
2Ярослав Шпікула "Зоря"3
3Андрій Донець "Збруч-Агробізнес"2
4Тарас Гром’як "Агрон-ОТГ"2
5Тарас Червонецький "Агрон-ОТГ"2 (2)
6Михайло Рябий "Дністер"2
Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →