closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Микола Оприск: "Хочемо зробити стадіон рівня професійних команд"

Микола Оприск: "Хочемо зробити стадіон рівня професійних команд"
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
1100
0

Під час прямого відеоефіру президент футбольного клубу "Миколаїв", що грає в Прем'єр-лізі Львівщини, Микола Оприск розповів про масштабну реконструкцію стадіону "Міський" у Миколаєві, новачків миколаївської команди, можливі зміни в її складі, завдання на сезон, перспективу виступів миколаївців на всеукраїнському рівні й молодих вихованців "Миколаєва".

– Миколо Петровичу, як Ви компенсовували відсутність футболу під час карантину?

– Ми згадали все, що відбулося в миколаївському футболі в останні чотири роки, зокрема кращі моменти, голи, наші здобутки, нагородження команди. Переглядали відео матчів сезонів 2018-го, 2019-го років.

Щодо футболістів, то вони тренувалися до березня. а на карантинний період кожному дали завдання підтримувати власну фізичну форму вдома, робити різні вправи. Всі гравці обіцяли займатися індивідуально, аби підійти до матчів у спортивному тонусі. Сподіваємося, вони виконували свою обіцянку. Рано чи пізно карантин закінчиться. Сподіваємося, все буде добре і вже найближчим часом обласні змагання відновляться.

– Склад "Миколаєва" поповнили четверо новачків: досвідчені брати Борис і Григорій Баранці, Ярослав Грица, який раніше захищав кольори миколаївського колективу, й вихованець львівських "Карпат" Назар Стасишин.

– Так. Окрім цього, з юнацької до дорослої команди ми перевели перспективного нападника Віталія Щурка, поступово підтягуватимемо його до основи. Повернувся з Польщі Грица. Стасишин пограв на серйозному рівні за "Карпати", думаю, він не зіпсує нам каші. Щодо братів Баранців: ніхто не сумнівається в їхньому досвіді, техніці. Вони вже вікові, проте я впевнений, що Григорій і Борис допоможуть нам у досягненні високих результатів.

Зараз у нашій дорослій команді 22-оє футболістів. У принципі, для нас це забагато. 20 футболістів достатньо для проведення сезону. Після того, як розпочнуться повноцінні тренування, вирішуватимемо, хто, можливо, залишить розташування "Миколаєва".

– Як ви працюєте зі своїми юнаками, які вже не перший рік перебувають у призерах, а торік завоювали Кубок пам'яті Богдана Карп'яка?

– Ми плідно співпрацюємо з дитячо-юнацькою спортивною школою міста Миколаєва, керівником якої є Роман Васильович Чень. Він фактично займається вихованням юнаків. Йому допомагає Микола Дудич із Гірського. Основу миколаївської юнацької команди становлять місцеві хлопці, також добираємо футболістів з інших районів.

– Які завдання стоять перед "Миколаєвом" на цей сезон?

– Зрозуміло, що лише максимальні, адже в останні чотири роки ми перебували в першій трійці – виграти чемпіонат, Меморіал Ернеста Юста, здобути Кубок Львівської області. Для того, аби ставити перед командою чіткі завдання, потрібне відновлення змагання. Сподіваємося, в червні футбол у Миколаєві відновиться, люди будуть здорові й повернуться до нормального повсякденного життя.

– Чого очікуєте від цьогорічного футбольного сезону на Львівщині?

– На мою думку, чимало залежатиме від фінансового становища команд, на якому може негативно позначитися карантин. Сподіваємося, Львівська Асоціація футболу зробить усе, щоби цьогоріч в обласній Прем'єр-лізі повноцінно змагалися щонайменше 12 колективів.

Я радий, що в "прем'єрці", зокрема, гратиме "Пульс-Авангард" із Жидачева. Районні центри, великі міста повинні мати свого футбольного представника в когорті найсильніших. Нам, наприклад, цікаво їхати грати в Жидачів чи Дрогобич, адже там велика кількість уболівальників і хороший рівень футболу. Від цього змагання лише стають цікавішими.

– Миколо Петровичу, розкажіть, будь ласка, про реконструкцію стадіону "Міський" у Миколаєві.

– За останні чотири роки ми багато чого зробили на стадіоні. Розпочали з будівництва футбольного майданчика зі штучним покриттям розміром 43 на 52 метри. Потім встановили новенькі пластикові сидіння на 880 місць, сучасне новітнє електронне табло.

Біля табла облаштували робоче місце для диктора та операторів, які відповідають за відео та звук під час ігор. У народі через схожість його називають автобусною зупинкою (посміхається – ред.).

Окрім цього, завдяки реалізації відповідних мікропроектів ми зробили полив газону, до кінця жовтня-листопада цього року плануємо накрити трибуни.

Хочемо ще замінити футбольні ворота на алюмінієві і найголовніше – побудувати нову роздягальню. Будівництво роздягальні потребує значної суми грошей. Сподіваємося, в найближчі два-три роки зробимо це.

– Чимало вболівальників цікавляться, чи планує "Миколаїв" грати в чемпіонаті аматорів України, а в перспективі і в Другій лізі України.

– Це тягне за собою чимало додаткових коштів, якої наразі ні міська рада, ні спонсори не в змозі нам забезпечити. Не можемо обіцяти, що цього чи наступного року ми гратимемо в аматорському Кубку України або чемпіонаті. Я вважаю, що перш ніж думати про Другу лігу України, потрібно довести наш стадіон до рівня професіональних команд. Ту ж роздягальню. Це моя мрія.

– Якщо не таємниця: який обсяг річного бюджету ФК "Миколаїв"?

– Орієнтовно це понад 2 мільйони гривень. Значну суму коштів нам надають Миколаївські міська і районна ради. Також є чимало спонсорів, меценатів, членів клубу, які постійно нас підтримують фінансово. Цього цілком достатньо для рівня, на якому ми тримаємося.

– Миколо Петровичу, всі знають Вас як відданого фаната миколаївського футболу. Як Ви загорілися цим видом спорту?

– Ще в дитинстві я займався футболом у дитячо-юнацькій спортивній школі. Далі пішов учитися в коледж і залишив це заняття. Згодом, ставши на ноги і налагодивши справи в бізнесі, я зайнявся підтримкою спорту в Миколаєві.

Не лише футболу, а й художньої гімнастики, яку ми розвинули в нашому місці. Часто їздимо з дівчатами-гімнастками на змагання. Маю надію, що з них виростуть хороші спортсменки. Я докладу максимальних зусиль задля розвитку спорту в Миколаївському районі зокрема і Львівській області загалом.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →