closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Олег Спічек: "Головна мета "Любомира" – грати у другій лізі чемпіонату України"

Олег Спічек: "Головна мета "Любомира" – грати у другій лізі чемпіонату України"
Изменить размер a+ a-
1683
0

Один із головних старожилів Київщини футбольної – "Любомир" (Ставище) найближчий сезон проведе у чемпіонаті України серед аматорів. За тринадцять сезонів в обласній вищій лізі команда двічі сходила на п’єдестал пошани, ставши 2010 року віце-чемпіоном області та двома роками раніше — бронзовим призером.

Для "Любомира" настав час рухатися вперед. Його засновник та президент Леонід Джужик сподівається, що аматорська ліга стане для клубу містком у футбол професійний. Причому – в найближчі роки. З цією метою на початку 2020 року "Любомир" поповнився двома авторитетними фахівцями, які знають і люблять свою справу – спортивним директором Олегом Спічеком і головним тренером Віталієм Білоконем.

Олег Спічек: "Головна мета "Любомира" – грати у другій лізі чемпіонату України" - изображение 1

Кореспондент "FootBoom - аматорський футбол" розмовляє з Олегом Володимировичем, якого вболівальники пам’ятають за результативною роботою у футбольній школі ФК "Динамо" (Київ), азербайджанському клубі "МКТ- Араз", що брав участь у Кубку УЄФА, вишгородському "Діназі".

- Олеже Володимировичу, "Любомир" (Ставище) подав заявку на участь у чемпіонаті України серед аматорів сезону 2020/21. Як наважилися на цей крок?

- Ініціатором переходу "Любомира" на якісно новий рівень був президент клубу, знаний в Україні меценат Леонід Джужик. Коли, 1 лютого 2020 року, я прийшов працювати в клуб, то Леонід Петрович озвучив амбітні пріоритети розвитку свого дітища.

У 2004-му він наважився, враховуючи реалії сьогодення, на сміливий вчинок – заснував у невеликому селищі міського типу сучасну дитячо-юнацьку академію футболу та дорослу команду. Для хлопців створили прекрасні умови у навчально-тренувальному процесі.

Олег Спічек: "Головна мета "Любомира" – грати у другій лізі чемпіонату України" - изображение 2

Але час не стоїть на місці. Леонід Петрович – максималіст за натурою – розуміє, що клуб повинен прогресувати. Найближчий сезон для ставищенців у аматорській лізі буде перехідним. Головна мета "Любомира" (Ставище) – грати у другій лізі чемпіонату України у сезоні 2021\22.

Звісно, що спочатку потрібно успішно пройти атестацію, отримати професійний статус. І для цього є всі передумови: керівництво клубу робить максимум з того, що можна зробити для життєдіяльності "Любомира". Існує серйозний підхід до розвитку клубної інфраструктури. Наразі, приміром, швидкими темпами йде будівництво поля зі штучним покриттям, яке відповідає найвищим стандартам. Вирішуються інші нагальні питання.

- "Любомир" - старожил чемпіонату Київської області, однак із цим турніром було вирішено розпрощатися…

-Так. Це життя. Ми йдемо далі. Звісно, що за чемпіонатом Київщини – сумуватимемо.

Між тим в обласних змаганнях під егідою КОАФ "Любомир" буде представлений - візьмемо участь у Кубку області, що стартує 29 червня. Кубкові поєдинки триматимуть команду в ігровому тонусі.

- Розкажіть про підготовку "Любомира" до старту на всеукраїнській аматорській арені?

- Наразі формуємо склад команди, який гідно зміг би виступати у чемпіонаті України. Орієнтовно з 15 червня плануємо зібратися на двотижневий тренувальний збір у Києві. Головна мета цих зборів – перегляд футболістів.

На другому етапі підготовки проведемо ще один тренувальний збір у Ставищі, він буде більш поглибленим.

Після його завершення повинні вималюватися контури основного складу, з яким ми увійдемо в сезон.

Олег Спічек: "Головна мета "Любомира" – грати у другій лізі чемпіонату України" - изображение 3

- За якими критеріями йде підбір виконавців? З яких регіонів запрошуєте потенційних новачків?

- Насамперед футболісти нашої команди повинні відповідати тим високим вимогам, які перед ними поставлені керівництвом клубу.

Кістяк "Любомира" сформують вихованці з команди U-19. Зазначу, що юні ставищенці у першій лізі чемпіонату України (U-19) посіли високе п’яте місце у сезоні 2019/2020. А при певному збігу обставин могли виступити і краще.

Плануємо також переглянути цікавих гравців із Київщини та Києва, інших областей. Регіон для не має значення.

- Чи будете повертати власних вихованців, які зараз грають у клубах ПФЛ?

- Над цим вже працюємо. Хочемо повернути Богдана Козія, який грає за "Оболонь -Бровар-2" (Буча). Двоє вихованців академії "Любомира" виступають за "Енергію" (Нова Каховка). Вони теж здатні підсилити ставищанську команду.

- Чи залишиться у "Любомирі" 35-річний нападник Сергій Третяк – легенда футболу Київщини?

- Відомий бомбардир пройде з командою тренувальний збір. Досвід Сергія повинен стати нам у нагоді, каші він точно не зіпсує. Тренерський штаб розраховує на Сергія Третяка. Проте остаточне рішення прийматиметься після зборів.

- У березні 2020 року новим головним тренером "Любомира" став Віталій Білоконь. Чому керівництво клубу зупинило вибір саме на цьому фахівцеві?

- Це професіонал своєї справи. Я давно, і дуже добре, знаю Віталія Петровича, з яким багато співпрацював у питанні розвитку та популяризації футболу.

Він має неабиякий досвід роботи, зокрема, з професійними командами Сімферополя, Вінниці, Броварів, Кам’янського.

Керівництву клубу імпонує бажання Білоконя працювати з максимальною віддачею, постійно вчитися, самовдосконалюватися.

Я маю велику надію, що досвідчений наставник зможе виконати поставлене завдання. Зазначу, що асистентами Віталія Петровича будуть тренери "Любомира" U-19 Олексій Прилєпов та Артем Іллічов. З воротарями працюватиме Микола Литовка.

- Які ще кандидатури розглядалися на посаду наставника "Любомира"?

- Альтернативи Віталію Білоконю не було.

- Яке завдання стоїть перед "Любомиром" в аматорському чемпіонаті країни?

- Як я вже казав, для нас задача номер один – створити професійний клуб. Водночас спортивну складову ніхто не відміняв. "Любомир" боротиметься за місце у першій трійці.

- Відомо вже, коли розпочнеться аматорський чемпіонат України?

- Існує два сценарії розвитку подій. Зокрема, якщо поточний турнір аматорів буде продовжений, то новий чемпіонат розпочнеться всередині або наприкінці серпня. Якщо – ні, то новий сезон стартує на початку серпня.

Гордість ФК "Любомир" – дитячо-юнацька академія

Шістнадцять років тому у Ставищі Леонід Джужик та його однодумці заснували дитячо-юнацьку академію футболу "Любомир". На сьогодні за інфраструктурним рівнем ставищенська академія одна з кращих у Київській області.

До слова, подібних закладів на Київщині, на жаль, обмаль – порахувати їх можна на пальцях однієї руки.

Олег Спічек: "Головна мета "Любомира" – грати у другій лізі чемпіонату України" - изображение 4

В академії згуртувалися команди семи вікових категорій: U-19, U-17, U-15, U-13, U-11, U-9, U-7. Юні футболісти не лише з Київщини, а й з Черкащини, Житомирщини, Вінниччини. Команди "Любомира" є учасниками у Дитячо-юнацької футбольної ліги України (ДЮФЛУ) .

Окрім тренувань діти навчаються за шкільною програмою та забезпечені харчуванням і житлом – мешкають у гуртожитках. Шкільна футбольна команда функціонує також у селі Розкішна – в ньому народився Леонід Джужик.

Влітку всі вікові категорії (за виключенням U-19) виїздять у Чорноморськ, де відпочивають на морі та проводять тренувальні збори.

Вихованцями "Любомира" постійно цікавляться професійні клуби. За останні роки гравцями "Чайки" (Петропавлівська Борщагівка) стали Дмитро Мохначук та Антон Гришин. Олег Заїка та Олексій Ставничий уклали контракти із "Енергією" (Нова Каховка), Богдан Козій – із "Облонню-Бровар-2" (Буча), Ельвін Валієв – із "Колосом" U-19 (Ковалівка), Дмитро Широков перейшов в один із словацьких клубів. Дмитра Касабуцький поповнив склад одного з найсильніших аматорських клубів України, триразового чемпіона Київщини "Авангарду" (Бзів). Сергій Шишкін, який змагався у обласній вищій лізі з 16-річного віку, минулий сезон провів "Рубіконі-Вишневе" (Київ) у чемпіонаті України серед аматорів.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →