closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Віталій Пономарьов: "Новий чемпіонат буде цікавішим і складнішим, аніж попередні"

Віталій Пономарьов: "Новий чемпіонат буде цікавішим і складнішим, аніж попередні"
Изменить размер a+ a-
554
0

В інтерв'ю клубній прес-службі головний тренер "Миколаєва" Віталій Пономарьов розповів про поточний стан справ у миколаївському футбольному клубі й власні очікування від нового обласного чемпіонату.

– Віталію Юрійовичу, як миколавці підтримують форму під час карантину?

– Зараз гравці займаються індивідуально в домашніх умовах. Ми всі з нетерпінням очікуємо завершення карантину і старту нового сезону.

Хто підсилив команду?

– Миколаївський футбольний клуб покинули Назар Бойко і Назар Сенишин. Натомість склад команди поповнили четверо новачків. Це брати Григорій та Борис Баранці, які мають своїм досвідом допомогти нам у боротьбі за чемпіонство, 22-річний молодий і перспективний правий захисник Назар Стасишин, який теж має досвід виступів на професіональному рівні за команди "Скала" (Моршин/Стрий), "Агробізнес" (Волочиськ), "Волинь" (Луцьк) та "Карпати"(Львів). Також до нас приєднався наш вихованець, лівий півзахисник Ярослав Грица. Він пройшов школу "Скали" (Моршин/Стрий), виступав за ФК "Миколаїв" у сезонах від 2011-го до 2014-го років.

Як проявили себе на тренуваннях юнаки ФК "Миколаїв"?

– Дуже позитивно. Наша юнацька команда завжди в призерах змагань, тому є звідки черпати резерв. Декілька юнаків проходили з нами підготовку до сезону і брали участь у матчах Меморіалу Ернеста Юста. Молодь хороша, є потенціал. Сподіваємося, вони зможуть сповна влитися в основну команду.

На Вашу думку, цьогорічний Меморіал Ернеста Юста потрібно дограти?

– Так, адже необхідно завершити турнір, який уже розпочали. Матчі Меморіалу Юста можна використати в плані підготовки до чемпіонату.

Які Ваші очікування від старту нового сезону?

– Цьогорічний чемпіонат Прем'єр-ліги Львівщини буде цікавішим та складнішим за попередні. Після карантину всі команди будуть у рівних умовах, адже набиратимуть фізичну форму під час сезону. Відповідно колективи, які потенційно слабші, прирівняються за силою до лідерів. Я вважаю, що 6-7 футбольних клубів вестимуть активну боротьбу за призові місця, а інші даватимуть їм гідний опір у кожному матчі.

Який мікроклімат у миколаївському колективу?

– Дуже хороший. У хлопців завжди позитивний настрій, веселощі та жарти – невід'ємна частина нашої команди. На тренуваннях усі викладаються сповна, в кожному поєдинку максимальна самовіддача. Щодо дисципліни, то всі гравці розуміють ступінь відповідальності, вимог та цілей, які перед ними ставлять тренери, вболівальники та керівництво клубу.

За останні роки важко було би досягнути всіх великих перемог і здобутків без нашого президента Миколи Оприска та правління клубу. Можемо тільки подякувати за це Миколі Петровичу, який навіть у моменти, коли команді важко, завжди підтримує хлопців. Його присутність майже на всіх тренуваннях лише підтверджує щиру любов до футболу в Миколаєві. Як тренер, дякую всім нашим футболістам, які вже декілька сезонів проводять разом у колективі, що є однією великою родиною. Вони дружать на полі і за його межами.

Як розвивається інфраструктура "Миколаєва"?

– Є багато футбольних клубів, які вкладають гроші в команду, а завтра розпадаються. Після такої короткої історії нічого не залишається... ФК "Миколаїв" розвивається саме як клуб. Це не просто команда, яка грає декілька сезонів і зникає, тут системний підхід. За останні декілька років наша матеріально-технічна база сягнула рівня клубів Другої ліги України. Збудовано штучне поле, трибуни з пластиковими сидіннями, електронне табло, встановлено полив футбольного поля. Планується будівництво нової сучасної роздягальні, а також накриття трибун.

У Миколаєві працює місцева дитячо-юнацька спортивна школа. В будь-який скрутний момент її вихованці зможуть продовжити свої виступи в хороших умовах. Я вдячний за це Миколі Петровичу Оприску, який докладає для цього максимальних зусиль. Дякую меру Миколаєва Андрію Івановичу Щебелю, керівництву миколаївського клубу, всім спонсорам і меценатам футболу в Миколаєві!

Яка загалом наразі ситуація в "Миколаєві"?

– В Миколаєві футбол дуже люблять. Багато хто підтримує і допомагає нам розвиватися, ставати сильнішими. На жаль, є люди, які встромляють нам палиці в колеса і хочуть зробити дисбаланс у клубі... Але попри труднощі ми і надалі робитимемо все можливе, щоби тішити своїх відданих уболівальників новими перемогами.

Такі моменти не тільки в нашому футбольному клубі. Для прикладу наведу ситуацію з будівництвом нової масштабної європейської Академії футболу "Рух" (Львів), яку створює Григорій Козловський. Навіть там є люди, яким щось не подобається, вони хочуть тому завадити.

Команда відчуває підтримку вболівальників?

– Так, звичайно! Хочу наголосити, що в Миколаєві одні з найкращих уболівальників на Львівщині. Кожний поєдинок наш стадіон "Міський" заповнений, а на матчі проти лідерів збирається понад 3 тисячі глядачів. Це вищий показник, аніж у деяких клубів української Прем'єр-ліги.

Вболівальники також відвідують виїзні поєдинки нашої команди. Керівництво клубу спеціально організовує для них автобус, деякі люди навіть їдуть групами на власних авто. Це надзвичайно приємно. Наша команда постійно відчуває підтримку, тому я завжди прошу хлопців не забувати, для кого ми граємо у футбол.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →