closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Богдан Костик: "Треба щонайменше 2 тижні на підготовку до чемпіонату"

Богдан Костик: "Треба щонайменше 2 тижні на підготовку до чемпіонату"
Изменить размер a+ a-
483
0

В інтерв'ю клубній прес-службі головний тренер чинного чемпіона Львівської області – "Юності" з Верхньої і Нижньої Білок Богдан Костик розповів, скільки часу потрібно його команді, аби після карантину підготуватися до нового чемпіонату, й відповів на інші актуальні запитання.

– Богдане Івановичу, які домашні завдання Ви дали команді на період карантину?

– Головне завдання – підтримувати себе в загальній фізичній формі. Насамперед це зумовлено тим, щоби не розпочинати підготовку з нуля, коли вийдемо з карантину. Якщо відверто, то не бачу сенсу давати хлопцям конкретні завдання, якщо ми не знаємо, коли карантин завершиться і, відповідно, розпочнеться новий чемпіонат. Коли дізнаємося дати, будуватимемо свої плани. А підтримувати фізичну форму потрібно в будь-якому випадку.

– Чи до вподоби Вам практика з онлайн-тренуваннями, які застосовують зараз деякі команди і, що цікаво, не тільки футбольні.

– Ідея непогана. Але тут знову ж таки все впирається в дати завершення карантину. Якщо їх немає, тоді не бачу особливого обов’язку їх проводити. Якщо би потрібно було це зробити, ми б також застосували цю практику. Але я прихильник того, що нічого не замінить повноцінне живе тренування.

– Скільки часу потрібно буде команді, аби хоча б на 50% підготуватися до нового чемпіонату Львівщини?

– Якщо говорити про підготовку до чемпіонату, потрібно хоча би два тижні. Це мінімум. А щоб команда набрала належну фізичну форму, потрібно 30 тренувальних днів. Виходячи з ситуації, яка є зараз, думаю, ми, як і інші команди, добиратимемо форму по ходу чемпіонату.

– На Вашу думку, чи потрібно дограти Меморіал Ернеста Юста після завершення карантину? Чи було би краще одразу переключитися на новий чемпіонат Прем’єр-ліги?

– Турнір пам'яті Ернеста Юста потрібно дограти, однак, звісно, вже на натуральних футбольних полях, а не на штучних. Догравати його на штучних буде як мінімум не логічно. Чи потрібно догравати його після карантину? Тут треба також відштовхуватися від того, хто які завдання перед собою ставить. Меморіал Юста для багатьох команд, а особливо для нашої – підготовчий турнір.

Думаю, якщо ми повернемося до тренувань після карантину, то нам потрібно буде хоча би 7-10 днів, щоби зіграти матч чвертьфіналу Меморіалу. Іншими словами поєдинок цієї стадії ми можемо зіграти саме під час підготовки до нового чемпіонату Львівщини. Командам, які вже вибули з цього турніру, потрібно готуватися через товариські матчі. Ми також так зробимо, якщо матчі Меморіалу Ернеста Юста будуть перенесені.

– Як карантинна перерва вплине на команди чемпіонату?

– Єдине, що можна сказати, – всі в рівних умовах. Звісно, ця перерва вплине на кожного. Ми в цьому переконаємося, коли подивимося на загальну фізичну підготовку команд. Вона буде не на тому рівні, на якому має бути. Звісно, це також впливатиме на темп матчів.

– Тривалі перерви у Вашій кар’єрі, мабуть, були лише пов’язані з травмою.

– Так. А такого карантину в історії футболу я не пригадую.

– Як проводите час на карантині?

– Маю змогу вдосконалити свої тренерські знання. Цьому стараюся приділяти чимало уваги. Окрім того, переглядаю попередні матчі нашої команди, розбираю їх на деталі. Звісно, також не забуваю підтримувати власну фізичну форму і проводити час зі сім’єю.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →