closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Пам’яті Павла Сьоми…

Пам’яті Павла Сьоми…
Изменить размер a+ a-
427
0

На жаль, сумна новина прийшла з Боярки. Києво-Святошинська футбольна громада понесла непоправну втрату. На 38-му році життя передчасно залишив цей світ наш футбольний побратим Павло Сьома. Він був справжнім лідером на футбольному полі, мав бійцівський характер і воістину спартанську волю до перемоги, тому до останнього боровся з важкою хворобою, проте вона була невблаганною. Києво-Святошинська районна федерація футболу висловлює глибокі співчуття рідним і близьким покійного. Похорони Павла Сьоми відбудуться завтра, 25 лютого об 11.00 в Боярці.

Павло Сьома (18.06.1982-22.02.2020) – відомий футболіст – аматор, за ігровим амплуа – опорний півзахисник, учасник змагань в Києво-Святошинській футбольній лізі, народився в місті Калуш (Івано-Франківська область), вихованець ДЮСШ міста Калуш , грав за клуби ФК "Калуш" – 2000 – 2002 (друга ліга ПФЛ України), ФК "Боярка" - 2003-2005, ФК "Стара Боярка" –2006-2008, ФК "Ветеран" (Боярка) – 2008-2019 роки. Один з кращих гравців Києво-Святошинської ліги 2000-х років. Неодноразовий переможець та призер районних змагань з футболу в різних лігах. В складі збірної команди Укртрансгазу – дворазовий переможець європейських змагань з футболу серед газових компаній.

Павло народився 18 червня 1982 року в місті Калуші на Івано-Франківщині, пройшов шлях від дитячих команд футбольного відділення Калуської ДЮСШ до юнацького і дорослого складу ФК "Калуш". З липня 2000 року по травень 2002 року захищав честь калуського футболу в другій лізі ПФЛ України.

Пам’яті Павла Сьоми… - изображение 1

Склад ФК "Калуш" сезону — 2000/2001 (третій зліва у верхньому ряду — Павло Сьома).

Після навчання в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу жив і працював у місті Боярка Київської області, активно займався футболом. Зокрема, багато років брав безпосередню участь в змаганнях під егідою ГО "КСРФФ". Футбольна громада пристоличного регіону знала його, як колишнього гравця низки боярських футбольних колективів, зокрема, ФК "Боярка", "Стара Боярка", а останнім його клубом, за який він виступав протягом десяти років, був боярський "Ветеран". Уродженець міста Калуша, що на Івано-Франківщині, був відомий на футбольному полі, перш за все, своїми бійцівськими якостями, безкомпромісним характером та незламною волею до перемоги, які характеризують його як справжнього лідера будь-якої команди, за яку він грав. За межами поля він – відданий друг, душа компанії, чуйний сім’янин та люблячий батько. Користувався заслуженим авторитетом на своїй основній роботі на Боярському підприємстві газотранспортного господарства "Укртрансгаз", де займав посаду начальника управління організаційного розвиту та винагород компанії "Оператор газотранспортної системи України" та керівника профспілки підприємства. До речі, Павло Сьома є основним гравцем відомчої команди газовиків, яка двічі виборола звання чемпіонів Європи з футболу серед нафтогазових компаній. Футбольна команда Київтрансгазу вже багато років славиться своїми спортивними традиціями і пишається здобутими перемогами. Основу збірної команди Укртрансгазу з футзалу складають гравці Київтрансгазу. Вони є дворазовими чемпіонами серед команд працівників газотранспортних підприємств Європи. У кожної успішної команди є сильний лідер. Для футболістів Київтрансгазу таким був капітан команди, голова профкому апарату філії Павло Сьома. У створенні і організації команди, у всіх переможних виступах футболістів є його величезна заслуга. Він був для них більше, ніж лідер і капітан, він – справжній друг і наставник для кожного спортсмена. Павло користувався великою повагою і авторитетом у команд - суперників, організаторів і керівництва. Останні роки Павло вів боротьбу з раптовою і важкою хворобою, переніс складне оперативне втручання і більше двох десятків курсів хіміотерапії. Тому всі останні перемоги команда Укртрансгазу присвячувала своєму капітану.

В змаганнях під егідою ГО КСРФФ Павло Сьома теж залишив яскравий слід, адже успіхи ФК "Боярка", зокрема в 2003-2005 роках, та ФК "Стара Боярка" (2006-2008 роки) нерозривно пов’язані з майстерною та авторитетною ігровою поставою Павла. Але справжнім футбольним домом для Павла Сьоми став колектив Володимира Олійника ФК "Ветеран" (2008-2019 роки).

За цю команду Павло відіграв безліч матчів протягом десяти років своєї футбольної кар’єри. За спогадами керівника "Ветерана" Володимира Олійника Павло Сьома грав за боярську команду з моменту заснування і завжди був лідером колективу, навколо якого всі гуртувалися. Він грав ключову роль не тільки на полі, виконуючи важливі функції опорного півзахисника, але й в роздягальні, бо був справжньою душею компанії, завжди міг підтримати добрим словом, вселити впевненість у партнерів. Перед матчами з сильними суперниками Павло часто говорив одноклубникам: "Не бійтеся - я сьогодні заб’ю, і ми переможемо!". І слова "Вуйка" (так у команді жартома його називали) майже ніколи не розходилися з ділом. На полі Павла Сьому відрізняла агресивна (але в межах правил), по спортивному зла манера гри, він нагадував добрий старий англійський футбол 80-х років з його непереможним духом Стюарта Пірса і Террі Бутчера, які у вихорі боротьби не щадили ні себе, ні суперників, ніколи не прибирали ноги в єдиноборствах. Саме таким бійцем був і Павло Сьома. Однак не тільки безстрашність і непоступливість були його козирями – він володів потужним і точним ударом з правої ноги, вмів віддати точну і своєчасну передачу партнеру на будь-яку відстань. А ще запам’ятався толерантним джентльменським відношенням до учасників футбольного дійства, незважаючи на підсумковий рахунок.

Царство небесне тобі, капітане… Будемо пам’ятати твої голи, потужні удари та твою щиру посмішку…

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →