closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Анатолій Чанцев: "Працюємо над тим, щоб "Мотор" прогресував й змінювався на краще"

Анатолій Чанцев: "Працюємо над тим, щоб "Мотор" прогресував й змінювався на краще"
Изменить размер a+ a-
1025
0

Запорізький "Мотор" – аматорський колектив із тривалою історією та набором нагород міських і обласних змагань. Але на всеукраїнському рівні проводить лише другий сезон – і знову претендує на вихід у плей-офф і високі місця в чемпіонаті України серед аматорів.

Про розвиток команди розповідає її головний тренер – досвідчений Анатолій Чанцев, відомий за плідною роботою з запорізьким "Металургом" і луганською "Зорею", а також підготовкою багатьох знаних нині майстрів футболу.

– Ваша команда – друга в східній групі аматорського чемпіонату. Як проходить підготовка до весняної частини сезону, коли перед "Мотором" будуть стояти складні турнірні виклики?

– Ми зібралися 15 січня, почали займатися. Наше керівництво потурбувалося про футбольну команду – дало можливість провести збори в профілакторії на березі Дніпра. Там у нас була бігова робота, за 10 днів заклали фундамент і надалі могли нормально готуватися.

"Мотор" отримав ігрову практику на двох зимових турнірах. У Маріуполі, на Кубку пам’яті В.Є. Прокопенка, ми фінішували третіми – а учасниками були інший клуб ААФУ ("Яруд"), молодіжні і юнацькі команди "Шахтаря" і ФК "Маріуполь". Здобули одну перемогу, тричі зіграли внічию, один раз програли – отримали задоволення від гри в прекрасному місцевому манежі в щоденному режимі.

А на Кубку Єдності в Дніпрі, де нашими суперниками стали, зокрема, лідери групи – ФК "Вовчанськ", ми з ними боремося за перше місце в групі "В", сподіваємося отримати гарну практику. Загалом, зборами задоволені – налагодили ігрові зв’язки, в матчах взяли участь із відчуттям задоволення.

– Наскільки змінився склад "Мотору" порівняно з весняною частиною сезону?

– Ми запросили трьох гравців – воротаря Іллю Теленкова, захисника Дмитра Гапончука та півзахисника Артема Чернявського. Всі ці хлопці пройшли школу запорізького "Металурга". Той же Гапончук грав у "Прикарпатті", навіть один матч у Favbet Лізі провів за запоріжців. Всі вони – гравці перспективні, добре знані вже в запорізькому футболі. Останнім часом грали за "Таврію-Скіф", тож знайомі й із рівнем аматорського футболу. Розраховуємо на їхню допомогу та посилення.

Подякували за співпрацю півзахиснику Іллі Соболю, захисникам Денису Слободнюку та Роману Худченку. Це – футбольне життя, одні гравці приходять, інші йдуть. "Мотор" постійно в пошуку, тому стежимо за розвитком гравців.

– На цьому комплектацію завершено чи до весни можливі ще нові імена?

– Ні, на цьому – все. Що ми хотіли – те й зробили. У нас у кадровій роботі акцент на вихованців місцевого футболу. Наші, запорізькі, хлопці, які тут виховувалися, у яких є певна школа. Не розриваємося по всій Україні, а намагаємося дати можливість себе проявити нашим землякам.

– Не всі із літніх придбань ще зуміли себе проявити в "Моторі". Той же Гецко лише раз зіграв у чемпіонаті України, а Дібрівний взагалі не виходив на поле. Причиною – травми чи інші обставини?

– Травм не було. Захисник Гецко – сам із Мелітополя, у нього не така вже й школа за плечима, ми його потихеньку готуємо та підтягуємо під першу команду. Розраховуємо на нього в цьогорічних змаганнях. Форвард Дібрівний мав практику в студентських змаганнях, а також встиг пограли в ААФУ в складі дніпровської команди "Перемога". Ми звернули на них увагу – молоді хлопці, вважаємо, мають потенціал. Є така думка, що треба поступово хлопців підтягувати, а не відразу кидати в бій. Вони в команді, працюють, Гецко через травму маріупольський турнір пропустив, а Дібрівний уже в обоймі.

– У складі "Мотора" – двоє легіонерів, марокканський півзахисник Мохаммед Рахмуні та нігерійський форвард Генрі Мелі Інерепарамовей. Де ви їх знайшли?

– Вони навчаються в медичному університеті в Запоріжжі, грали за студентську команду в різних турнірах, в тому числі – міні-футболі, футзалі. Генрі ще й обласних змаганнях запам’ятався. Ми звернули на них увагу, запросили. Скажу, що ці хлопці мають бачення сучасного футболу, прогресують, мають місце в основній обоймі. На турнірі в Маріуполі африканці показали, що претендують на місце в основному складі.

– За минулий рік у "Моторі" стало більше молодих гравців. Планомірний процес?

– Безперечно. Ми свого часу багато користі отримували від досвідчених футболістів. Згадати б того Юру Слабишева, інших вікових хлопців, які нам допомагали на якомусь етапі. Але вік є вік – у когось мікротравми, в інших – свої проблеми. Словом, на зміну таким майстрам ми брали футболістів, у яких бачили спортивну перспективу. Керівництво клубу проявляє турботу про "Мотор", ми можемо працювати з думкою про майбутнє. Саме тому працюємо над тим, щоб команда прогресувала й змінювалася на краще.

– Хто з молодих найближче до основного складу?

– У нас відразу кілька таких гравців. Скажімо, наймолодший у складі – молодий запоріжець Павлюк. Був у нього період, коли дещо зупинився в розвитку, але зараз потихеньку додає. Бандурін і Гецко будуть вливатися. Вічний вже зараз грає. Знову ж таки, і новачки у нас молоді.

– Ви сказали про запорізький вектор як основний у селекції. Але при цьому був ФК "Металург" у Другій лізі, зараз є МФК "Металург" у Першій лізі ПФЛ. Чи вистачає кадрів у боротьбі з професіональними клубами та іншими аматорськими?

– Зрозуміло, що "Металург" – це Перша ліга, туди прагнуть і молоді гравці, і досвідчені. Там є хороші умови, кожен хоче прогресувати. Тому не дивно, що всі молоді й перспективні опиняються в "Металурзі". Навіть розуміючи, що Перша ліга та аматорські змагання – це небо й земля, ми все ж намагаємося створити конкуренцію. Тим не менш, стежимо уважно за своїм тренувальним процесом, ставимо професіональні вимоги до побуту та тактичної роботи. Намагаємося тримати рівень і прагнемо туди, вище.

Але мати запорізьких гравців і приїжджих – це створює певні труднощі для аматорської команди, пов’язані з приїздами, проживанням. А коли практично всі – запорізькі, а кілька немісцевих – хлопці з Мелітополя (Крук і Гецко), інших населених пунктів нашої ж області, це полегшує нашу роботу.

– Якщо порівняти нинішній сезон і минулий, на чию користь порівняння?

– Загалом, змагання тримають рівень. Так, були команди, які, я думаю, через власні матеріальні проблеми припинили виступи, але загалом наша підгрупа зберігає хорошу конкуренцію, а ті, хто залишив змагання (маю на увазі "ВПК-Агро" – переможця турніру) довели це право й гідно дебютують в Другій лізі. Жаль ФК "Дніпро" – клуб із великими традиціями та гучним іменем. Але, попри обставини, чув, що їхні молоді гравці знайшли собі нові команди, зокрема, у нас опинився Бандурін.

ФК "Вовчанськ", хоч і новачок, здорово посилив наші змагання – це 100%. "Зірка" – команда з традиціями, яка також, як я чув, ставить високі завдання і навіть хоче в Другу лігу. Жаль, не мали змогу з ними порівняти сили, тому що матч першого кола через певні їхні причини не відбувся. "Легіонер" – цікава команда, своєрідна та самобутня. Багато футболістів різного стиля, технічних легіонерів, як ми кажемо зараз, із африканського континенту. Індивідуально вони цікаві, поки не вистачає командності, але цікаво з ними було грати. СК "Дніпро-1-Борисфен" і "Кремінь-Юніор" – молоді команди, ставлять свої завдання, обкатують молодь.

– А які завдання в цій компанії будуть стояти перед "Мотором"?

– Поки що організаційного зібрання у нас не було, саме там керівництво нам скаже, чого від нас чекає та які будуть конкретні цілі.

– 2020 року продовжите поєднувати виступи в місцевих турнірах зі всеукраїнськими?

– Поки що ми не знаємо, якими будуть обласні змагання. Минулого року було, здається, шість команд – чотири кола. Наскільки чув, зараз президент Запорізької обласної федерації футболу планує об’єднати ліги в одну групу. Чекаємо цього рішення. Якщо буде багато учасників, конкурентні змагання та насичений календар – це буде чудово й цікаво. Якщо ні – у нас є запасний варіант у вигляді участі в змаганнях Дніпропетровської області.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →