closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Оріль" (Царичанка): амбіційна команда з Дніпропетровщини, президентом і головним тренером якої є чемпіон України з пауерліфтингу

"Оріль" (Царичанка): амбіційна команда з Дніпропетровщини, президентом і головним тренером якої є чемпіон України з пауерліфтингу
Изменить размер a+ a-
1513
0

Президент і головний тренер клубу "Оріль" з селища міського типу Царичанка Дніпропетровської області Євгеній Ванда раніше всерйоз займався пауерліфтингом – був чемпіоном України. Але і футбол в його серці займав чільне місце. Минулого року Євгеній Олександрович став засновником футбольного клубу "Оріль". Його назва походить від однойменної річки, що протікає у Харківській, Полтавській та Дніпропетровській областях.

Своє сходження царичанські футболісти почали з другої ліги чемпіонату Дніпропетровьської області. Цього міжсезоння "Оріль" є учасником Кубку Єдності, одного з найпрестижніших зимових турнірів, який проводить Асоціація футболу Дніпропетровської області (голова Віктор Андрухів). На весну у команди – теж амбіційні плани. Про все це ми говоримо з "батьком" "Оріля" Євгенієм Вандою.

- Євгенію Олександровичу, з чого все починалося? Як виникла ідея створити "Оріль"?

-Розумієте, про футбольні команди з Царичанського району досить давно нічого не було чути. Колись представники від нашого району грали на обласному рівні, але останнім часом їх там немає. Футбол на Царичанщині останнє десятиріччя перебував у глибокому занепаді. От я вирішив проявити ініціативу, зібрати кращих у районі хлопців та створити футбольну команду. "Оріль" – це збірна Царичанського району. У тренерській роботі мені допомагає Михайло Стратій. Хотів би відзначити, що при створенні команди назустріч пішла місцева влада – Царичанська ОТГ (голова Геннадій Сумський), Могилівська ОТГ ( голова Валерій Дружко), Китайгородська ОТГ (голова Сергій Турський). Значну допомогу "Орілю" я надаю особисто.

Користуючись нагодою, хотів би звернутися до керівників підприємств, які зареєстровані у Царичанському районі, аби вони звернули увагу на нашу футбольну команду. Можливо зацікавляться представники аграрної галузі. Адже в Україні у тренді, коли фермерські господарства підтримують регіональний футбол.

- Чи всі зрозуміли такий ваш крок? Маю на увазі те, що на Дніпропетровщині вас насамперед знають як відомого пауерліфтера…

- Пауерліфтинг – це любов усього мого життя. У 2013 році мені вдалося стати чемпіоном України. Це моє найвище досягнення, я майстер спорту з цього виду спорту. Однак, як можна бути байдужим до футболу? Людей, яким футбол не до вподоби я ще не зустрічав. Цю гру обожнюю з дитинства. Зараз у меня з’явилася чудова нагода – вивести місцевий футбол на більш високий рівень.

- Торік "Оріль" дебютував у другій лізі Дніпропетровщини, і зумів посісти у групі "А" перше місце.

- На такий результат я й налаштовував своїх підопічних. Бачив їхній потенціал, знав, що хлопцям під силу поборотися за лідируючі позиції. "Оріль" фінішував у своїй групі першим, на шість очок випередили свого основного конкурента "Олімпік" (Петриківка). У групі ми не програли жодного матчу. Поступилися, на жаль, уже на стадії 1/ 4 фіналу плей-офф. Наш кривдник - "АГРО -КМР" (Троїцьке) врешті і став переможцем другої ліги. І все ж, без виграного титулу у 2019 році ми не залишилися. Стали переможцями Кубку області серед сільських колективів, який проводить ГО ВФСТ "Колос". Причому у півфіналі "помстилися" "АГРО -КМР", а у фіналі здолали "Перше травня" (Томаківка). Томаківці, нагадаю, торік виграли першу лігу області.

- Було дещо несподівано побачити "Оріль" на Кубку Єдності. Адже, це статусний турнір, у якому змагаються професіональні команди, а також провідні колективи з Асоціації аматорського футболу України та обласних чемпіонатів.

- Нічого дивного у цьому немає. "Оріль" - це команда, яка створена не на один -два сезони. Це амбіційний футбольний проект, який має стратегічні цілі та завдання. Цього сезону ми заявляємось у першу лігу чемпіонату області. Прагнутимемо за сезон її виграти та перейти у Суперлігу. Отак покроково і будемо розвиватися. Не буду вихвалятися, але ті, хто бачив "Оріль" у ділі каже, що за грою ми ні в чому не поступаємося більшості команд Суперліги. Водночас одразу заявлятися у Суперлігу не хочемо – повинен зберігатися спортивний принцип.

- На Кубку Єдності "Оріль" називають командою-сенсацією...

- Наша участь на Кубку Єдності стала можливою завдяки підтримці Могилівської ОТГ. Тож на турнірі "Оріль" представляє село Могилів. Зіграні матчі нас порадували. Ми виступаємо у групі "D", де нашими суперниками є "Олімпік" (Кропивницький), "Кривбас" (Кривий Ріг), "Авангард" (Покров) та "УФК" (Дніпро). У першому турі ми зустрічалися з "Авангардом", який минулого сезону виграв "бронзу" Суперліги. Після першого тайму поступалася 0:2, а у другій половині зустрічі переломили хід гри і забили три м’ячі – 3:2. Поєдинок проти учасника чемпіонату України серед аматорів "Олімпіка" провели впевненіше – перемога 3:1. Тепер маємо хороші шанси на вихід із групи.

- Яке завдання стоїть перед командою на Кубку Єдності?

- Пройти якомога далі, а також продивитися потенційних новачків, награти різноманітні тактичні схеми. Турнір для нас дуже корисний. Кубок Єдності, завдяки Асоціації футболу Дніпропетровської області, добре організований і проходить на солідному рівні.

- Розкажіть, до речі, про кадрові зміни у команді. Чи вдалося підсилитися? Адже задекларовані високі цілі, тож і майстерність гравців повинна бути відповідна.

- Так. Ми працюємо у цьому напрямку. Минулого сезону були слабкі місця у центрі захисту та нападі. На ці позиції у кадровому питанні зроблено акцент. Команду поповнив забивний форвард Антон Пимонов, який виступав за першоліговий "Олімпік -Frait" (Дніпро). Те, що Антон футболіст високого рівня він продемонстрував у поєдинку проти "Авангарду" (Покров) – записав на свій рахунок хет-трик. Ще один новачок Олександр Мігаров – атакувальний півзахисник. До цього він грав за "Легіон" (Дніпро). Можливо будуть й інші новачки. Хоча вважаю, що наразі ми досить добре укомплектовані.

- Як проходитиме підготовка команди після завершення Кубку Єдності?

- Плануємо тренувальну роботу поєднувати з товариськими матчами. Хотілося б провести якомога більше поєдинків. Аби до старту футболісти мали гарні ігрові кондиції.

- Хотілось би знати, хто з ваших земляків-футболістів досяг найбільших висот?

- Це вихованець Царичанської ДЮСШ Сергій Палюх. У ДЮФЛУ виступав він за дніпропетровські клуби "Ювілейний", ІСТА та "Дніпро". Наступні шість сезонів Сергій провів у структурі "Дніпра", а влітку минулого року підписав контакт з одним із лідерів першої ліги України – "Агробізнесом" (Волочиськ). Зазначу, що торік Сергій Палюх зіграв кілька матчів у складі "Оріля". Як і ще один екс-гравець "Дніпра" Дмитро Вергун. Попри всі складнощі футбольна школа Царичанська працює потужно, у нас є перспективна молоді. Виділю, зокрема, крайніх захисників Олександра Пелеха та Євгена Васька. На мою думку, ці футболісти переросли обласний чемпіонат.

- Ви сказали, що "Оріль" – це не команда-одноденка. Тож, напевно, триває робота і щодо розбудови клубної інфраструктури.

- Звісно. Це питання має важливе значення, воно мене хвилює. "Оріль" має свій стадіон у Могиліві, там ми проводили поєдинки другої ліги. Арена у Царичанську зараз знаходиться на реконструкції, після оновлення вона матиме сучасний вигляд. Плануємо у подальшому свої поєдинки проводити у районному центрі.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →