closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Євген Радкевич: "Дністер" зразка 2019 року – це була команда однодумців"

Євген Радкевич: "Дністер" зразка 2019 року – це була команда однодумців"
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
646
0

Асоціація футболу Тернопільщини продовжує підбивати підсумки футбольного сезону 2019 року. На черзі заліщицький "Дністер" – чемпіон першої ліги. До розмови ми запросили головного тренера команди, найдосвідченішого коуча обласного аматорського футболу Євгена Юрійовича Радкевича.

– Пане Євгене, оцініть виступ "Дністра" у чемпіонаті Тернопільської області 2019 року?

– Від сезону-2019 враження тільки позитивні, адже команда зайняла перше місце. Подібного досягнення в заліщицького "Дністра" не було 15 років! Перемогу здобули завдяки сукупності кількох чинників. Найголовніше – нам вдалося підібрали боєздатний колектив. Можу сказати, що в нас протягом футбольного року була велика плинність кадрів. На початку сезону команда не була укомплектована висококласними футболістами для виступів у першій обласній лізі. Більше гравців виступали в чемпіонаті Заліщицького району. Натомість у літній перерві ми доукомплектувалися. І такі футболісти, як Вадим Гондз, Андрій Іщик, Роман Голодрига допомогли нам у боротьбі за чемпіонство. А ще велику роль у нашій команді відігравав граючий тренер Михайло Рябий. Також із кращого боку відзначив би досвідчених гравців: оборонця Богдана Скибінського, голкіпера Івана Мельника, півзахисника Дмитра Імангулова. До них тягнулися Роман Левицький, Андрій Пилип’юк. На хорошому рівні відіграв перше коло 17-річний Арсен Олексів, який сезон не дограв, бо поїхав на навчання до Польщі.

– Безперечно було у заліщицької команди і чимало хороших матчів…

– Аналізуючи зіграні матчі, до найвдаліших відніс би ті, де "Дністер", програючи, зумів схилити шальки терезів на свій бік. Це, зокрема, матч із хоростківською "Зорею", якій програвали - 0:1, однак у підсумку святкували перемогу - 3:2, та дві зустрічі з ФК "Вишнівець", якому теж поступалися і вдома, і на виїзді, але таки здобували вікторії – 2:1 та 3:2. А найпам’ятніший, звичайно, "золотий" матч проти тієї ж вишнівецької команди. Він показав, що заліщицький "Дністер" на правильному шляху розвитку. По правді кажучи, я хотів, щоби цей матч відбувся. Нам складно було готувати команду до поєдинків, адже кілька колективів знялися зі змагань, ще ряд – не приїхали до Заліщиків. У другому колі ми не зіграли 5(!) календарних зустрічей, виникали великі паузи, не просто було утримувати футболістів в ігровому тонусі. З іншого боку, якби ФК "Вишнівець" десь втратив очки і ми таким чином стали чемпіонами, то ця перемога була б невиразна через велику кількість технічних перемог. Тому, на мій погляд, правильно, що долю чемпіонства було визначено саме в "золотому" матчі.

– Які чинники стали визначальними у переможному "золотому" матчі?

– За вишнівецькою командою постійно слідкував, був присутнім на п’яти їхніх виїзних матчах, досконало її вивчав. А коли стало зрозуміло, що нам доведеться ще раз з ними зустрітися, був переконаний, що "Дністер" не може програти. Хоча до "золотого" матчу ми підходили зі значними кадровими втратами. Через різні причини не змогли в ньому взяти участі наш головний бомбардир Владислав Токарчук, Богдан Скибінський та Андрій Когут. Водночас ми тактично переграли суперника. Його гравці були краще фізично підготовлені, тому ми віддали їм ініціативу, натомість більше дбали про оборону. А коли суперник відкрився, завдяки досвіду наших ветеранів у додатковому часі вдалося реалізувати кілька контратак і святкувати перемогу (4:0). Цей поєдинок став окрасою сезону і нічим не поступався матчам команд вищої обласної ліги.

– Окрім футболістів, хто ще доклав зусиль до перемоги "Дністра"?

– Загалом "Дністер" зразка 2019 року – це була команда однодумців, починаючи від президента клубу Івана Петровича Дрозда, голови Заліщицької районної федерації футболу Василя Федоровича Лопушняка, начальника команди Сергія Петровича Копистинського, адміністратора Валерія Самсона, граючого тренера Михайла Рябого і закінчуючи меценатами і вболівальники, які не залишили команду на самоті, навіть коли їй було важко.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →