closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Дмитро Кузнєцов: "Приємно, що СК "Каховка" вдається розкривати таланти"

Дмитро Кузнєцов: "Приємно, що СК "Каховка" вдається розкривати таланти"
Изменить размер a+ a-
776
0

Відразу п’ять клубів, що базуються в Херсонській області, виступають на всеукраїнському рівні – "Енергія" (Нова Каховка), "Кристал" (Херсон) і "Таврія" (Сімферополь, тимчасово – Берислав) у Другій лізі ПФЛ, "Таврія" (Новотроїцьке) та СК "Каховка" – у чемпіонаті України серед аматорських команд сезону 2019/20.

Попри таку високу конкуренцію (як турнірну, так і в боротьбі за ресурси – зокрема, кадрові), всі ці колективи стараються вирішувати свої турнірні завдання, бути якомога вище в таблиці та видавати особливо видовищні дербі. Як те, яке розіграли в вересні СК "Каховка" – "Таврія" (2:1) – це був один із найбільш напружених матчів чемпіонату. Виходить так, що обидві команди, які наразі йдуть на 5-6 місцях, навесні будуть конкурувати й за вихід у плей-офф, відстаючи наразі лише на кілька очок від бажаної трійки найкращих.

Про перше півріччя чемпіонату, роботу під час антракту та плани на весну нам розповідає головний тренер СК "Каховка" Дмитро Кузнєцов.

– Розпочнемо з актуального: як справи у вашої команди? Які у вас плани на зимову перерву?

– Наразі команда в відпустці, збори заплановані на 1 березня. На жаль, поки що незрозуміло, на яку кількість матчів ми вийдемо: чуємо, що з Чемпіонату ААФУ знялася команда "Кремінь-Юніор", а у нас в області негаразди – неясно, скільки команд збереться на чемпіонат 2020 року, а звідси – ми не можемо спрогнозувати, скільки у нас буде матчів. Це створює значні незручності при формуванні плану команди – сім матчів на всеукраїнському рівні до кінця регулярного чемпіонату, невідомо скільки матчів у чемпіонаті області (минулого року там було чотири учасники).

– А які плани, власне, СК "Каховка"? На 2020 рік точно заплановано участь в змаганнях ААФУ, а як відносно вищого та нижчого рівня?

– Відносно Другої ліги – ранувато розмовляти. Не готові ми за інфраструктурою, а "командою-одноденкою" бути не хочеться. Тому рішення підійматися вгору поки що не стоїть. Обласні змагання ми з рахунків не скидаємо, безперечно, нам цікаво там грати, це доповнює нашу ігрову практику – питання тільки в кількості учасників і, відповідно, матчів. Щодо Чемпіонату ААФУ, ми тут третій сезон, і нам все ще дуже цікаво.

– Тим не менш, є вже гравці, які можуть "підвищитися в класі" особисто – говорю про тих, хто досяг серйозного прогресу в сезоні 2019/20. Чи випадково інші клуби не націлилися на ваших гравців, які суттєво додали за останній рік?

– Це біда всього аматорського футболу – ми не маємо важелів, щоб закріпити за собою гравців у юридичній площині. Ясна річ, нам приємно, що СК "Каховка" вдається розкривати таланти. Раз є у нас футболісти, які входять у число найкращих за своїми амплуа в змаганнях, то, значить, добре працюємо.

Не буду приховувати – з нашої команди відразу кілька гравців поїхали в т.зв. "команди майстрів" – клуби Другої, Першої ліг. Інтерес до них присутній. Ми, зі своєї сторони, й надалі будемо знаходити такі "зірочки" й доводити їх до професіоналів. І, на жаль, вкотре зіткнемося з такою проблемою – збирати наново склад.

– А як взагалі ви знаходите таланти? Той же воротар-легіонер Огаї в ваших краях був невідомим, інші або грали на молодіжному рівні, або десь на обласному…

– Чесно кажучи, цим і цікавий цей весь футбольний процес. Приміром, Жиганов у сімферопольській "Таврії" "глухо" сидів у запасі, а у нас заграв – і яскраво, і результативно. Огаї потрапив до нас завдяки "сарафанному радіо" – ми відразу звернули увагу на його антропометричні дані, а потім підтягнули й воротарську техніку. Так, він не Шовковський, але на нашому рівні дуже здорово себе проявив – перші кілька турів взагалі не пропускав, надалі немало виручав, тож і завоював місце в основному складі. Так і шукаємо людей: дивимося на позитивні якості, працюємо над ними й радіємо, коли вони додають.

– Зміни плануються масові чи точкові?

– Навіть не можемо на даний момент про це говорити – хтось на переглядах, когось активно "переманюють". У нас є кілька досвідченіших гравців, "динозаврів" аматорського футболу, позиції яких надійні й прогнозовані. Є й ті, хто може піти. Доведеться підшукувати людей, але нічого – це теж частина нашої роботи.

– Ваша група відпустила на підвищення "ВПК-Агро", який зараз у лідерах і в Другій лізі, а також попрощалася з ФК "Дніпро". Утім, і новачки – досить імениті. Як оціните нинішній сезон у порівнянні з попередніми?

– Змагальний рівень хороший. Додалися дуже серйозні команди – "Зірка", ФК "Вовчанськ". Із командою з Харківщини ми до цього сезону не перетиналися, а вони за грою мені сподобалися. Мені здається, за рівнем вони відповідають Другій лізі. Навіть присутність таких команд, як "Кремінь-Юніор" чи СК "Дніпро-1-Борисфен", це абсолютно нормально – у них молоді гравці, хай "оббиваються" на дорослому всеукраїнському рівні. Чому ні?

Щодо Групи 3, скажу так: перша п’ятірка – це суперники дуже гідного рівня. Ми стараємося не відставати, думаю, ніхто з них не скаже, що з нами було легко.

– А на що націлюється СК "Каховка" в такому оточенні?

– У нас кожна гра – як фінальна. Як би не було важко, наші плани – тільки на плей-офф. Хай там п’ять очок відставання, хай 22 – ми все одно б боролися й віддавалися в кожному матчі. А тим більше, зараз, вважаю, реалістично боротися, інтрига є, шанси є, просто треба робити свою справу.

– У своїй групі СК "Каховка" – друга за відвідуваністю прямо за "Зіркою", що ще недавно грала в Першій лізі. Отже, в своїй боротьбі розраховуєте на підтримку "12-го гравця"?

– 100%. Підтримка наших людей – це один із найголовніших факторів для СК "Каховка". Спасибі їм, що приходять, підтримують. Від них усе й іде. Без глядачів футбол – не футбол. Мені дуже приємно, коли в дербі багато публіки. Є вірні фани, які з нами навіть на виїзди вирушають. Поклон цим людям. Хлопцям теж приємно грати, коли їх "женуть" вперед і палко підтримують.

– Ваша область після кількох років провалу дуже активно й масово представлена на всеукраїнському рівні. Це для вас добре чи погано, адже інші клуби заглядаються приблизно на тих же гравців, що і СК "Каховка"?

– В принципі, конкуренція – це нормально, у кожного свої завдання, свій погляд на ведення роботи. Кожен хоче свого: комусь потрібен різко результат, хтось орієнтується на більш досвідчених гравців. Ми завжди орієнтувалися на молодих гравців, яких можна було б розвинути, поліпшити. Можливо, якби мали змогу, й запрошували б "сформованих зірок", але раз так – то так. Ми ні на що не скаржимося, й на конкуренцію в тому числі.

– А чи є якісь місцеві таланти на зміну тим, хто покидає СК "Каховка" заради команд інших міст?

– От тут є дуже серйозна проблема. У нас у Каховці дуже велике "випадання" саме тих вікових категорій, які нам потрібні – молоді 15-19 років. Наразі ДЮСШ Каховки працює добре, хороший потік діток пішов, тренери стараються. Але був такий перепад років 4-5 тому, коли втратилося десь те покоління, яке б якраз зараз нам посприяло. Тому ми тримаємося й із великими сподіваннями поглядаємо на тих юних футболістів, яким ще треба 2-5 років, аби вийти на наш дорослий рівень. Вихід із "прірви" є. ДЮСШ працює на повну потужність. Просто зараз треба перечекати, поки це все відновиться. Ми молоді дарування шукаємо – і раді, що той же Кисельов 2003 р.н. у нас дебютував і в першому ж матчі забив свій дебютний м’яч.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →