closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Віталій Комарницький: "Моє завдання у "Вовчанську"– підтримати й не упустити те, що створене попередниками"

Віталій Комарницький: "Моє завдання у "Вовчанську"– підтримати й не упустити те, що створене попередниками"
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
993
0

ФК "Вовчанськ" привернув до себе особливу увагу потужним виступом у минулому розіграші Кубка України серед аматорів, коли дістався до фіналу, здолавши кількох авторитетних суперників, у тому числі – миколаївську "Вікторію" та ФК "Дніпро". З того часу, попри втрату кількох провідних гравців, клуб не лише не збавляв оберти, а й прогресував. Захистивши звання чемпіона Харківської області, він дебютував у Чемпіонаті України серед аматорів, ставши "зимовим чемпіоном" східної групи.

При цьому під час зимової перерви ФК "Вовчанськ" пережив зміну головного тренера – Андрій Березовчук, з ім’ям якого пов’язані новітні успіхи клубу, ввійшов у тренерський штаб ПФК "Львів" у Favbet Лізі. А змінив його ровесник і давній колега, також – відомий ветеран вітчизняного футболу, віце-чемпіон Європи U-18 2000 року, молодий тренер Віталій Комарницький. З Віталієм Станіславовичем обговорили його враження від нової команди та турніру, в якому йому належить стартувати.

– Ви багато років у харківському футболі. Напевно, й до призначення стежили за ФК "Вовчанськ", знали про успіхи команди на обласному та всеукраїнському рівні?

– Ясна річ, добре знав і команду "Вовчанськ", і її тренерів, гравців – перетиналися в змаганнях і товариських матчах, з багатьма футболістами грали в одній команді, як і з Андрієм Березовчуком, якого я добре знаю. Було цікаво стежити за цією командою, це один із флагманів футболу Харківщини, який гідно представляє область на всеукраїнському рівні. На такий рівень, як той, що задав ФК "Вовчанськ", мріють вийти інші наші команди. Моє завдання – підтримати й не упустити те, що створене моїми попередниками.

Читайте також: "Вовчанськ" - чемпіон Харківської області

– Чи в повному складі вам дістається колектив? Були втрати під час зимової перерви.

– Пішов 24-річний нападник Артем Іванов, який має школу "Шахтаря" та грав за нашу команду в останні роки. Він знайшов собі варіант за кордоном, тож вирішив продовжити грати там.

– У минулому сезоні ФК "Вовчанськ" дійшов до фіналу Кубка України серед аматорів, але по ходу турніру втратив провідних бомбардира та асистента – Без’язичний і Черніков перебралися в "Вікторію" із Сумської області. Чи не стоїть завдання їх повернути?

– Банально скажу, але ми в постійному пошуку підсилення. Цей процес покращення гри команди – постійний. Розглядаємо різні варіанти, але озвучувати їх поки що не готовий.

– Які плани вашої команди на весняну частину сезону?

– Вже зібралися й працюємо, беремо участь у Кубку Єдності, перегравши ФК "Тополя" (4:0) в його стартовому матчі. Плануємо вийти на старт і турніру Кубок Слобожанщини, який уже традиційно буде відбуватися в березні на Харківщині. Також є домовленості на певні числа про контрольні матчі. На даний момент тренуємося в Харкові, тож тут є варіанти по спаринг-партнерах.

– Був такий момент, коли вже відомо було, що Березовчук перейшов у ПФК "Львів", але керівництво ФК "Вовчанськ" ще не оголошувало ім’я нового головного тренера. Коли саме ви провели переговори з клубом і як швидко прийняли рішення очолити команду?

– Зідзвонилися ми вже на початку цього року. Запитали мою думку, як я все бачу, дали мені час – і вдарили по руках.

– Зрозуміло, перед вашими попередниками були свої завдання. А які поставлені перед вами?

– Завдання не змінилися, і хто б не очолив команду після Андрія Березовчука – вони були б незмінними. Нам потрібно вдало виступити в Чемпіонаті України серед аматорів і, якщо будемо брати участь у чемпіонаті Харківщини, боротися за перемогу і тут.

– До слова, що вирішили на 2020 рік стосовно обласних змагань?

– Поки що ми не знаємо, яким буде формат і кількість учасників чемпіонату Харківської області, тому, як-то кажуть, немає предмету розмови. Зимову першість ми точно пропускаємо, а от коли буде конкретика щодо формату й календаря – тоді й визначимося стосовно участі в обласному чемпіонаті.

– Напевно, ви мали нагоду переглянути матчі ФК "Вовчанськ". Якщо судити з побаченого, який рівень змагань, у яких бере участь ваш новий клуб?

– Поки що переглянув шість матчів у записі, також були зустрічі, які я дивився вживу на "Сонячному". Враження від чемпіонату України позитивні, навіть дуже хороші. Сподобався за грою запорізький "Мотор", маріупольський "Яруд". На останню команду дивився вживу – до цих пір матч перед очима, дуже складна боротьба. Та навіть матч з "Легіонером", виграний нашою командою з рахунком 4:1, показав, що всі учасники боєздатні й мають свої козирі.

– З чим пов’язуєте хороший змагальний рівень ААФУ?

– Є багато досвідчених гравців, які пройшли професіональний футбол, але в зрілому віці не хочуть далеких роз’їздів. Вони погоджуються своїм досвідом допомогти таким командам, які з’являються й прагнуть досягти позитивного результату.

– Чи не мало буде навесні ігрової практики, адже область під питанням, а в Кубку України ФК "Вовчанськ" не стартував цього сезону?

– Ми вирішимо це питання. Все буде залежати, повторюся, від формату чемпіонату області – якщо там буде 5 команд, образно кажучи, й чотири матчі на коло, в такому змаганні я не бачу сенсу, стільки спарингів ми знайдемо собі навесні.

– Відносно подальших перспектив ФК "Вовчанськ" – чи є в стратегії здобуття професіонального статусу?

– Поки на цю тему з керівництвом не говорили, тож тут не маю що сказати.

– Тренерську роботу ви розпочали ще в клубі "Геліос", а потім працювали в харківській ДЮФК "Арена". Як дався вам перехід із гравців у тренери? Чи цікаво?

– Однозначно цікаво. Я працював із 2005 р.н., і з командою U-19, а зараз починаю роботу з дорослою командою. І з кожним віком ти черпаєш для себе щось цікаве й корисне. Мені подобається, що я отримав досвід роботи з різними віковими групами й дійшов до нинішньої команди планомірно, так, як воно й має бути.

– У ФК "Вовчанськ", як мінімум, Батусов, Тарасенко, Волга, Костюк, Пилипчук, Покосенко мають досвід спільних виступів з вами. Як працюється з людьми, з якими ви виходили на поле?

– Так, ми виходили на поле разом, з деякими товаришуємо. Але у нас суто робочі стосунки під час тренувань, нема жодного панібратства. Хлопці все виконують, що їм пропонує тренерський штаб, отже, взаємини з усіма гравцями у нас вийшли хорошими, продуктивними.

– Восени за ФК "Вовчанськ" два матчі в чемпіонаті України провів 43-річний Олег Шелаєв, чвертьфіналіст Мундіалю-2006, заслужений майстер спорту, багаторічний рекордсмен Favbet Ліги. Чи залишається заслужений ветеран у списку тих гравців, на яких ви розраховуєте?

– Безперечно. Такий футболіст, як Шелаєв, колективу просто не-об-хід-ний. Хай він грає не так часто, але його присутність у команді – це той позитивний приклад, на який можуть усі рівнятися. Сподіваємося, що Олег Миколайович при його зайнятості зможе допомогти нам і на Кубку Єдності. Інші гравці можуть у нього вчитися, до нього тягнутися й бачити, чого можна досягнути в футболі.

– Восени команда грала на харківській арені "Сонячний". Є надія, що навесні матчі прийме Вовчанськ?

– Клуб розглядає два сценарії – якщо навесні вдасться підготувати поле, не завадять погодні катаклізми, то чому ні? Але ми можемо розраховувати й на якісне поле стадіону "Сонячний", тож у цьому плані маємо належні умови для роботи.

– Чи є на сьогодні стабільним ФК "Вовчанськ"?

– У нас хороші тили, клуб має підтримку від свого президента Віталія Володимировича Панова. ФК "Вовчанськ" вирізняється стабільністю, за що, безперечно, треба дякувати нашому керівництву, тому що без цієї складової неможливий розвиток і нормальний виступ футбольної команди.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →