closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Плотича": топ-клуб Тернопільського району, що боротиметься за перемогу у Лізі чемпіонів області

"Плотича": топ-клуб Тернопільського району, що боротиметься за перемогу у Лізі чемпіонів області
Изменить размер a+ a-
2955
0

У інтерв’ю кореспонденту спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" президент ФК "Плотича" Олександр Ковальчук розповів про насичений для його команди минулорічний сезон , який приніс "золото" у вищій лізі чемпіонату Тернопільського району, та поділився планами на майбутнє.

- Олександре Віталійовичу, це перше чемпіонство ФК "Плотича"?

- Ні, перше "золото" у вищій районній лізі футбольний клуб "Плотича" завоював у 2017 році. Тоді наші футболісти у напруженій боротьбі у "золотому" матчі перемогли "Вікторію" із селища Великі Бірки, чемпіона району 2016 року.

- Як для команди склався тогорічний сезон?

- Чемпіонат району проводили з перемінним успіхом. Перші п’ять матчів виграли, чотири з них були гостьові. Потім переможний хід, в силу деяких проблем – травми, відпустки, – застопорився. У шести наступних іграх набрали лише 3 очки: 3 поразки та 3 нічиї. Усіх поразок, на жаль, команда зазнали на своєму оновленому стадіоні.

Перше коло чемпіонату закінчили на 4 місці. Під час перерви вдалося добре підсилитися, зокрема у команду повернулися чемпіони 2017 року – воротар Владислав Бритковський, захисники – Андрій Грінченко і Тарас Кормило, а також досвідчений Ігор Сливка та 20-річний Дмитро Марценюк. Вони одразу стали футболістами основного складу, відігравши велику роль у тому, що ФК "Плотича" став чемпіоном Тернопільського району у 2019 році.

У другому колі ми перемогли у 9 матчах, 2 гри звели внічию. Все вирішувалося в останньому турі: "Плотича" на чужому полі зуміла виграти у "Вікторії" (Великій Бірки) 3:0, а наш головний конкурент "В. Глибочок" програв торішньому чемпіону "Лісмі" (Шляхтинці) 0:1. З цих результатів випливало - ми знову стали чемпіонами Тернопільського району!

Читайте також: "Плотича" - володар Суперкубка Тернопільського району

- Якою є історія вашої команди?

- Точної дати заснування команди не пам'ятають навіть старожили села. Можу сказати лише одне – футбольний колектив у Плотичі існує понад 50 років.

"Плотича": топ-клуб Тернопільського району, що боротиметься за перемогу у Лізі чемпіонів області - изображение 1

- Минулого сезону ФК "Плотича" вдало змагався на декількох фронтах.

- Так. Почну з розіграшу Кубка Тернопільського району імені Івана Вишневського. Ми дійшли до фіналу, де в напруженій боротьбі програли по пенальті "Говерлі" (Дубівці).Через тиждень зустрілися з цим суперником уже у Суперфіналі Кубка імені Івана Білоуса. Наші футболісти перемогли з рахунком 2:0 і стали володарями Суперкубка району.

Як чемпіон району ФК "Плотича" взяв участь у Лізі чемпіонів Тернопільщини 2019-2020 рр. Ми посіли 1 місце в групі, де грали з чемпіонами Бережанського, Гусятинського та Монастириського районів, і тепер навесні 2020 року в ¼ фіналу зустрінемося з флагманом футболу Шумського району "Континенталем Нео-Агро" (В. Дедеркали).

- Розкажіть про тренерський штаб команди.

- Головним тренером, упродовж останніх років, є діючий футболіст Віталій Янко. Він на власному прикладі неодноразово допомагав команді в скрутні моменти та доказував , що може приймати правильні рішення під час матчів. Віталій створює у колективі доброзичливу атмосферу.

Крім того, маємо чудового тренера з фізичної підготовки Олега Данилюка, який прийшов до нас торік. Фізичні кондиції гравців була на високому рівні, що допомогло нам наприкінці сезону. Оскільки восени змушені були грати щонеділі два матчі: зранку - на кубок району, а після обіду – Лігу чемпіонів Тернопільщини.

- Склад команди формують місцеві гравці чи приїжджі "легіонери"?

- Кістяк команди декілька років тому сформували місцеві футболісти та хлопці із району та міста Тернополя. Плотича, до слова, розташована у 9 кілометрах від обласного центру. В команді виступають 15 гравців, які у 2017 році вперше стали чемпіонами району. Стабільність складу команди – це запорука наших успіхів.

У нас є футболісти, які понад десять років грають у команді, це наші ветерани – Іван Кічула та Олег Стефанів. Основу колективу, крім вищезгаданих гравців, складають - Віталій Мищишин, Назарій Головко, Сергій Савка, Тарас Білоус, Віталій Городецький, Володимир Бицка та Віктор Дублянко.

- У команді є футболісти, які мають досвід виступів на професіональному рівні?

- Так. Зокрема свого часу за команди вищої ліги чемпіонату України пограли – наш капітан Андрій Грінченко та Молдови – Василь Рибак – минулоріч став найкращим бомбардиром. Олександр Ждаха, Віталій Гоцалюк, Віталій Коломієць, Олег Масний, пройшли школу тернопільської "Ниви" у першій лізі України.

- Ви є президентом клубу. А у молоді роки самі виходили на поле?

-Так. Грав за "Плотичу" з 16-річного віку, останні декілька років підтримую команду. Крім того, виступав за команду з сусіднього села Біла, коли вона ставала чемпіоном району та змагалася в обласному чемпіонаті.

- Хто ще допомагає команді фінансово, організаційно?

- Фінансово команді допомагають підприємства та підприємці, які ведуть свою діяльність у Плотичі. Це ТОВ "ЛЕП", ТОВ "Галіт", ПП Рибак О.С., ПП Козіцький О.Б. Насіннєва станція НААНУ ( директор І.А. Дудняк) допомогла технікою для оновлення та обслуговування стадіону. Організаційно: начальник команди Сергій Штаблавий.

- Які завдання стоять перед командою наступного сезону?

- У новому 2020 році ставимо за мету – виграти Лігу чемпіонів Тернопільщини, чемпіонат району та залучити в команду молодих місцевих футболістів.

- Чи не плануєте цього сезону взяти участь у чемпіонаті Тернопільської області?

- Для участі у чемпіонаті області потрібні відповідні фінансові ресурси. Ми ведемо перемовини з підприємцями про підтримку команди. Зараз спрогнозувати щось наперед не можемо. Час все покаже.

- Яку увагу у Плотичі приділяють розвитку дитячо-юнацького футболу?

- У Плотичі, за допомоги старости села Євгенія Грицишина, створено громадську організацію "Спортивний клуб "Плотича". Основна задача клубу – розвиток масового спорту у нашому селі. Зокрема футболу, який є його невід’ємною складовою.

До клубу входить також молодіжна команда "Чистилів-Плотича", яка представляє два села у першій лізі чемпіонату району. У 2019 році молодь посіла почесне 3 місце у групі "А". Це майбутня наша зміна.

Крім того, є футбольна команда при Плотицькій загальноосвітній школі, учасники якої неодноразово ставали призерами районних шкільних турнірів.

Плануємо відкрити футбольну школу, залучити юнь Плотичі та сусідніх населених пунктів. Мріємо, що вони стануть майстрами шкіряного м’яча та гідною зміною наших чемпіонів.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →