closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Олег Манагаров: "Враження від сезону двояке"

Олег Манагаров: "Враження від сезону двояке"
Изменить размер a+ a-
1094
0

"Колос" (Софіївка) другий рік поспіль стає бронзовим призером чемпіонату Кривого Рогу. Софіївка, до слова, це районний центр, розташований у південно-західній частині Дніпропетровської області. У місті мешкає близько восьми тисячі людей Відстань від Софіївки до Кривого Рогу складає 40 км. Рівень криворізького чемпіонату досить високий, тож останніми сезонами софіївчани залюбки беруть участь у цих змаганнях. Причому кожного сезону "Колос" входить до числа команд, які є претендентами на золоті нагороди чемпіонату. Медалі найвищої проби гравці "Колосу" вибороли одного разу - у сезоні 2017. Крім того, було "срібло" у 2016 -му та "бронза" у 2015-му, 2018-му і 2019-му роках.

Наш кореспондент розмовляє з 48-річним головним тренером "Колоса" Олегом Манагаровим. Олег Миколайвич досить відома футбольна особистість на Дніпропетровщині. Свого часу він виступав за "Сіріус" (Жовті Води), який на початку 90-их грав у другій лізі чемпіонату України. Після завершення ігрової кар’єри очолював "Атлант" (Кривий Ріг), що був на провідних ролях у чемпіонаті Дніпропетровщині і у сезоні 2007 став чемпіоном області.

- Олеже Миколайовичу, якщо подивитися на результати, які демонструє софіївський "Колос" останні п’ять сезонів, то можна сказати, що ваша команда – одна з найстабільніших у чемпіонаті Кривого Рогу.

- Мабуть, що одна з найстабільніших. Я б акцентував саме на слові "одна з". Бо є й інші хороші та самобутні команди, які демонструють більш стабільні результати. "Колос" намагається тримати високу планку: щось вдається, а над чимось потрібно працювати, вдосконалюватися. Стабільність – це ознака класу. Ми до цього йдемо. Поки що наш максимум – це перемога у чемпіонаті Кривого Рогу у сезоні 2017.

Олег Манагаров: "Враження від сезону двояке" - изображение 1

- Як тренерський штаб та керівництво клубу оцінює цьогорічні бронзові медалі "Колоса" - треті в історії клубу?

- Враження від сезону двояке. Початок чемпіонату був жахливим, втратили чимало необов’язкових очок. Хоча на це були об’єктивні причини: перед стартом наш склад залишили провідні футболісти, які перейшли у стан конкурентів – "Лозуватку", "Дружбу" (Кривий Ріг), "Кривий Ріг". Саме ці гравці були лідерами "Колосу" у його чемпіонському сезоні. Особливо гострою для нас була позиція голкіпера. Багаторічний перший номер Роман Пазенко, який мав досвід виступів за дублюючі склади "Металурга" (Донецьк) та "Сталі" (Кам`янське), переїхав у інше місто, тому нам довелося терміново шукати йому заміну. І як з’ясувалося, класного голкіпера на сьогодні знайти проблематично.

- Від чемпіона "Лозуватки" "Колос" відстав на десять очок, від срібного призера "Дружби" (Кривий Ріг) – на сім…

- Перед початком сезону планували потрапити у трійку призерів. Утім, після провального старту ця задача ускладнилася. Здавалося, що до першої трійки нам не дотягнути… Та все ж, по ходу сезону вдалося збалансувати склад, знайти футболістів, які відповідають філософії "Колоса". Назад повернулися декілька колишніх гравців. Врешті, гра стабілізувалася. Після літньої перерви, це вже був той самий грізний "Колос"! У другому колі ми обіграли чемпіона "Лозуватку" (3:2). І, до речі, були близькими, щоб вдруге виграти у цього суперника. У перенесеному матчі, 10 туру, за сім хвилин до його закінчення вели у рахунку 1:0, але у підсумку програли 1:2. Подібна картина повторилася і у зустрічі зі срібним призером "Дружбою" (Кривий Ріг). Програвали - 2:0, зрівняли рахунок - 2:2, але за сім хвилин пропустили і поступилися 3:2. Також можна відмінусувати п’ять очок, які "Колос" невиправдано загубив у поєдинках проти середнячка "Сухої Балки". От і виходить, що якби "Колос" не втратив залікові пункти у названих мною поєдинках, могли би розраховувати на більше. Цього сезону чемпіонат проходив у три кола, тож ми мали можливість покращити свої турнірні показники. І дещо вдалося.

- Які результати показав "Колос" у Кубку міста?

- На жаль, похвалитися виступами у Кубку Кривого Рогу не можемо. Вже на ранній стадії "Колос" поступився майбутньому фіналісту "ІнГЗК" 0:2. Кубок області виграла "Лозуватка", яка у фіналі здолала "ІнГЗК" 6:3.

- Чи були у цьогорічному складі "Колоса" футболісти, які понюхали пороху на професійному рівні?

- Ні, цьогоріч таких гравців у нашому складі не було. Кістяк "Колоса" складали футболісти-любителі, вихованці криворізьких футбольних шкіл, а також хлопці з Софіївки. Цього сезону, як і попередні, базувалися та проводили домашні матчі у Кривому Розі. Втім, коли закінчиться будівництво стадіону зі штучним покриттям у Софіївці "Колос" гратиме на ньому.

- "Колосу" продовжують допомагати Микола Біба та брати Олександр і Віталій Ащаулови?

- Так. Олександр і Віталій стояли біля витоків створення "Колосу", вони засновники клубу. Крім того, брати продовжують виступати за "Колос", як гравці. Микола Григорович Біба – президент клубу. Він вкладає у своє дітище багато турботи та енергії. З такими засновниками і керівниками, якими є Олександр і Віталій Ащаулови та Микола Біба, ми впевнено дивимось у завтрашній день.

- Чи не з’явилося бажання, щоб "Колос" спробував свої сили у чемпіонаті Дніпропетровської області?

- Можливо, як тренеру, мені і цікаво було б попрацювати у Суперлізі Дніпропетровської області, яка серед обласних чемпіонатів одна з найсильніших в Україні. Про її високий рівень, до слова, говорить і вдалий дебют обласного чемпіона "ВПК-Агро" (Шевченківка) у другій лізі чемпіонату України. Водночас у "Колоса" немає цілі будь-що стати учасником Суперліги. Нас кожного року туди запрошують, а ми чемно відмовляємо. "Колос" влаштовує чемпіонат Кривого Рогу. А з обласними командами суперничаємо у Кубку області, є постійним його учасниками. Цього сезону софіївчани стали чвертьфіналістами Кубку Дніпропетровщини. На шляху до ¼ здолали "АГРО-КМР" (Троїцьке), "ВДН" (Верходніпровськ), "BRIAR" (Дніпро). У чвертьфіналі поступилися срібному призеру чемпіонату області та майбутньому кубковому тріумфатору "Atrium" (Павлоград).

- Чи відомо, хто залишить команду? Хто може прийти?

- Це досить непросте питання. Я розумію, що з деякими футболістами доведеться попрощатися. Водночас ми зобов’язані перед гравцями, які чесно відіграли, непростий, цьогорічний сезон. Звичайно, що на підході є нові виконавці. У першому тренуванні взяв участь двадцять один футболіст. Крім них є ще сім-вісім гравців. Будемо визначитися. Головне, щоб хлопці самі розуміли, що хочуть зіграти за нас від старту сезону і до його фінішу. Не хотілося, щоб хтось терміново зірвався з місця і поїхав за кордон на заробітки.

- Хтось із футболістів вашої команди йде на "підвищення"?

- Ні, таких немає.

- А загалом у "Колосі" є гравці гідні виступати у професійних клубах?

- У складі команди є декілька непоганих футболістів, яким під силу виступати на професійному рівні, але їхніх прізвищ не називатиму.

- Яка мета "Колоса" на наступний сезон?

- Завдання перед командою у нас завжди максимальні.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →