closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Петро Калиняк: "Гравці підгаєцької "Ниви" фізично були неготові усі 90 хвилин грати у високому темпі"

Петро Калиняк: "Гравці підгаєцької "Ниви" фізично були неготові усі 90 хвилин грати у високому темпі"
Изменить размер a+ a-
1765
0

Федерація футболу Тернопільської області продовжує підбивати підсумки футбольного сезону 2019 року. На черзі "Нива" з Підгайців, яка зайняла 10 місце в першій лізі. До розмови запросили головного тренера команди Петра Дмитровича Калиняка.

– Пане Петре, оцініть виступ "Ниви" у чемпіонаті Тернопільської області 2019 року?

– У загальному для такого містечка, як Підгайці, добре, що дограли сезон. Адже наш бюджет не великий. Хоча, звичайно, 10 місце трохи занизьке для "Ниви".

– А які ще причини відносно невдалих виступів команди?

– Причин цьому було кілька. У першому колі ми загалом не мали голкіпера. На цю позицію планували Дениса Остяка, котрий боронив ворота у минулому сезоні, однак чортківський "Кристал" запропонував йому кращі умови і він перейшов до них. З часом Денис повернувся до Підгайців, зіграв два матчі й… опинився в Хоросткові. У п’ятницю, за два дні до наступного матчу, попросив його відпустити. І так сталося, що "Нива" приїхала на гру із хоростківською "Зорею", а Остяк уже стоїть у воротах суперника, а в нас знову немає голкіпера. Як і не було в цьому поєдинку половини гравців основного складу "Ниви", які брали участь в інших змаганнях. У підсумку тоді пропустили аж 11(!) м’ячів. Також сподівався, що ще ряд футболістів залишаться в "Ниві": Стирчак, Хабаров, Гром’як. Однак вони перейшли у більш багаті команди, і тому довелося оперативно на їхнє місце підшуковувати нових гравців.

– Які матчі "Ниви" вважаєте були успішними?

– Фактично біль-менш збалансувався склад, відповідно покращилася гра "Ниви" у другому колі. У цей період не по ділу програли кілька поєдинків, у яких могли "брати" очки. Зазвичай у першому таймі грали добре, а в другому – слабше. Яскравий тому приклад виїзний поєдинок з одним із лідерів - ФК "Вишнівець", який був, на мою думку, найкращим у сезоні. Після першого тайму ми вели в рахунку - 1:0, але в другому помилився Тарас Свінціцький, котрий віддав передачу чужому гравцеві, і ми пропустили необов’язковий гол. Навіть за рахунку 1:1 підгаєцькі футболісти двічі виходили віч-на-віч (Гизлик і Безвещук), однак своїми шансами не скористалися, а наприкінці матчу вишнівчани нас покарали. Так ми програли - 1:2, хоча сама гра мені дуже сподобалась.

– Якщо вдатися до персоналій, хто з гравців підгаєцької команди з показав себе з кращої сторони, а від кого чекали більшого?

– Аналізуючи дії футболістів "Ниви" упродовж всього сезону, варто виділити Олега Тринадцятку й Ігоря Моночкова, які були лідерами нашої команди. Вже наприкінці сезону додав стрункості команді наш ветеран Тарас Стирчак, котрий повернувся до "Ниви" із ФК "Бережани". На більше розраховував від нападника й одного з кращих бомбардирів області минулого сезону Олександра Гизлика. Йому не пішла гра, і за весь рік він відзначився усього двома м’ячами. Також очікував, що краще гратиме наша молодь, однак вони майже не тренувалися, приїжджали лише на матчі, відповідно їм бракувало зіграності та й фізично були неготові усі 90 хвилин грати у високому темпі.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →