closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Віктор Голубець: "Хочу подякувати меценатам Борщівщини, які не шкодують зусиль і коштів для успішного виступу своїх команд"

Віктор Голубець: "Хочу подякувати меценатам Борщівщини, які не шкодують зусиль і коштів для успішного виступу своїх команд"
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
723
0

Завершився футбольний сезон 2019 року в Борщівському районі. Про його підсумки, про проблеми та їх вирішення, про перспективи розвитку гри мільйонів у Борщівському районі наша розмова з першим заступником голови райдержадміністрації, головою громадської організації "Федерація футболу Борщівського району" Віктором Голубцем.

- Коли була утворена ГО "Федерація футболу Борщівського району" і які завдання вона поставила перед собою?

– Наша організація була утворена на початку 2018 року, коли була скликана районна конференція, на якій і було прийнято рішення про утворення ГО "Федерація футболу Борщівського району", і яку довірили очолити мені. Були обрані керівні органи організації - виконавчий комітет, а також контрольно-дисциплінарний комітет, який займається вирішенням всіх спірних питань, які виникають під час проведення офіційних змагань. Його очолив Микола Вороний, сільський голова Вовківців, людина відповідальна і безмежно віддана футболу. Завдання, які ми поставили перед собою - це продовження футбольних традицій Борщівського краю, розвиток дитячо-юнацького та любительського футболу у районі, футболу ветеранів, міні-футболу та футзалу. У нас є певні напрацювання, які ми вже втілюємо в життя.

- Багато довелося чути про єдину Всеукраїнську футбольну базу, згідно якої тепер заявляються гравці для участі у змаганнях, як всеукраїнського, так і обласного, і районного чемпіонатів...

– Так, дійсно, така вимога Асоціації футболу Тернопільщини, щоби кожен гравець, незалежно від того, де він виступає, мав єдину заявку, тобто виступав за одну команду. Якщо гравець хоче змінити команду, він звертається до нас і ми його відзаявляємо або перезаявляємо. Звичайно, не всім це подобається і не всі розуміють цю вимогу часу. Тому застосовують різні варіанти в обхід єдиної бази, але цы факти виявляється буквально вже після першого проведеного гравцем матчу і ми такі випадки присікаємо.

- Районний чемпіонат цьогоріч приніс багато позитивних емоцій як гравцям, так і вболівальникам. Як Ви оцінюєте його результати?

- Стартував цьогорічний районний футбольний сезон у строки, визначені федерацією футболу області, а саме у середині квітня. Звичайно, що сама федерація була б не в змозі провести весь чемпіонат без підтримки відділу освіти, сім’ї, молоді, фізкультури та спорту райдержадміністрації (керівник Валерій Ромашенко), який надає нам всі технічні засоби та займається організаційним забезпеченням. Щодо термінів проведення змагань, то ми підлаштувалися до обласних вимог, щоби мати можливість команді - чемпіону району виступати в обласній Лізі чемпіонів. Команди, які включилися у боротьбу за чемпіонство (а їх було 14), були поділені за географічним принципом на дві групи - південну (Мельницька) та північну (Борщівська). Призери групового турніру склали фінальну пульку, в якій у два кола визначали чемпіона району та призерів. Цьогоріч перемогу у районному чемпіонаті виборола команда "Поділля" з Іване-Пустого, і я вважаю, що цілком закономірно. Маючи вправних виконавців, переважно гравців з Мельниці-Подільської, які минулоріч виступали в обласній першості, команда довела свою перевагу над конкурентами. Друге місце завоювала команда з Жилинців-Пилатківців, яка до кінця боролася за чемпіонство, але провела невдало кілька останніх поєдинків. Третіми стали футболісти з Озерян, які, як і жилинецькі, представляли свою ОТГ. Нагороди переможець і призери отримали під час фінального матчу осіннього кубка району пам`яті Володимира Шеремети.

Хочу висловити вдячність за наполегливу роботу протягом сезону контрольно-дисциплінарному комітету на чолі з Миколою Вороним, а також районній колегії арбітрів, яку очолює Бабинецький сільський голова Віталій Солтицький. Правда, арбітраж чемпіонату викликав деякі нарікання з боку і команд, і вболівальників, проте ніхто не може нам дорікнути за вкрай упереджене суддівство чи випадки підкупу арбітрів.

Звичайно, нам бракує кваліфікованих арбітрів, але це не тільки наша проблема, можна сказати, що вона є всеукраїнською. Навіть найсучасніші методи фіксації взяття воріт чи інших спірних питань не можуть до кінця встановити правильність того чи іншого рішення арбітра. Тому ми повинні розуміти, що судді – живі люди і їм також властиво помилятися, як і кожному з нас. Приємно, що у наш суддівський корпус влилися молоді кваліфіковані арбітри, зокрема, Андрій Вархал з Кривчого, Андрій Твориш з Борщева, Назар Ростоцький з Лосяча. А свій досвід їм передають "метри" арбітражу: Іван Чугайовський, Іван Тісногуз, Віталій Чорній, Михайло Пилипець, Василь Дусяк, Ігор Олексин, Віталій Остапов, Іван Масик.

- Кілька слів про турнір пам`яті В. Шеремети...

- Це традиційний турнір, який ми вже проводимо по суті від дня смерті Володимира Петровича, знаного краянина, мецената, який безмежно любив дітей і футбол. Його знали по всій Україні. На базі в пансіонаті "Лісова пісня", якою він тоді керував, збиралися для відпочинку і тренувань як знані футбольні, так і баскетбольні, волейбольні команди. У нього в гостях часто бували гравці і тренери київського "Динамо", а у 1997 році там побував і сам Валерій Лобановський (на фото з В.Шереметою). У фінальному поєдинку 2019 року за присутності майже тисячі глядачів ФК "Рідна Борщівщина" переміг ФК "Горошова" і завоював цей престижний трофей.

Що стосується традиційних пам`ятних турнірів, то хочу виокремити ще кілька змагань, які проводяться на наших теренах. Це шкільні змагання з міні-футболу пам`яті Михайла Григоришина, який проводить відділ освіти, сім`ї, молоді, фізкультури та спорту райдержадміністрації у Панівцях на Батьківщині героя, турнір пам`яті мельничанина Петра Андруника серед ветеранів футболу. Наша громадська організація всіляко підтримує ці змагання, які є даниною пам`яті захисникам України. Також заслуговують на відзначення футбольні турніри пам’яті героя-афганця Миколи Жупника у Шупарці, та пам’яті Михайла Бідяка у Сков’ятині, які відбуваються також за нашого сприяння.

- Обласний чемпіонат також вже завершися...

– Наш район в обласному чемпіонаті представляли дві команди - ФК "Скала-Айва" зі Скали-Подільської та ФК "Галичина" з Мушкатівки-Слобідки. Причому скалецька команда стала призером змагань у першій футбольні лізі, виборовши третє місце. А "Галичина" стала п’ятою у турнірі другої обласної ліги. Хочу подякувати місцевим меценатам, які не шкодують зусиль і коштів для успішного виступу команд на обласній арені.

Хочу наголосити, що багато гравців, які захищають честь команд на обласному рівні, є вихованцями комунального закладу "Борщівська ДЮСШ", тобто наш дитячо-юнацький футбол також дає плоди. Зокрема минулого року у віковій групі U-15 вихованці тренерів Володимира Боднарчука та Петра Фаринюка завоювала третє призове місце. Вдячність висловлюю Асоціації футболу Тернопільщини та відділу освіти, сім`ї, молоді, фізкультури та спорту, котрі надають можливість команді юнаків виступати в обласній дитячій лізі. У сезоні 2019 року команда також успішно стартувала.

На жаль, у Борщеві немає команди, яка б виступала на обласному рівні, бо все впирається в кошти. Можливо у 2020 році знайдуться меценати, які б зробили мрію любителів футболу Борщева реальністю.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →