closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Юність" (Верхня Білка) - чемпіон Львівщини

"Юність" (Верхня Білка) - чемпіон Львівщини
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
1000
0

Футболісти "Юності" з Верхньої та Нижньої Білок Пустомитівського району вдруге поспіль вибороли "золото" чемпіонату Прем'єр-ліги Львівської області, забивши вирішальний гол у ворота "Миколаєва" в овертаймі "золотого" матчу на стадіоні "СКІФ".

ФК "Миколаїв" – "Юність" (Верхня/Нижня Білка) 1:2
Голи:
Синишин (12) – Бойко Р. (58); Курилишин (103)

"Миколаїв": Бурмас Мар'ян, Іванишин Павло, Гурський Андрій, Оприск Роман, Бойко Назар (Данилів Віталій, 117), Сагайдак Андрій, Федина Іван, Юськевич Іван, Синишин Ігор, Сенишин Назар (Клим Богдан, 61; Бердей Юрій, 74), Балух Ігор
Головний тренер: Віталій Пономарьов.

"Юність": Жук Андрій, Занько Максим (Каваців Ярема, 99), Бойко Роман, Дмитрух Віталій, Гаврушко Іван, Богданов Микола, Федорів Володимир, Гордійчук Павло (Шептицький Олег, 105), Музика Юрій (Набізада Омар, 53; Адам Богдан, 120+3), Курилишин Андрій (Омельченко Олексій, 120+3), Панасюк Олег (Войцехівський Юрій, 120)
Головний тренер: Богдан Костик.

Попередження: Бойко Н. (16); Гурський (18); Богданов (59); Сагайдак (56); Синишин (85); Бердей (119) – Занько (94); Іванишин (107); Жук (118)

Вилучення: Гурський (112, повторне попередження); Бурмас (116, позбавлення суперника очевидної можливості забити гол) – Богданов (114, повторне попередження).

Цього, першого за всі 12 сезонів Прем'єр-ліги Львівської області "золотого" матчу з нетерпінням чекала футбольна громадськість Львівщини, аби нарешті дізнатися, хто цьогоріч стане чемпіоном – "Миколаїв" чи "Юність" із Верхньої та Нижньої Білок. Звітної дуелі могло б і не бути, а миколаївці, які нещодавно здобули Кубок області, раділи би ще й золотим медалям, якби минулої неділі в заключному турі зламали опір підмонастирського "Фенікса-Стефано".

Однак підопічні Віталія Пономарьова тоді в рідних стінах зіграли з підмонастирцями внічию (2:2), що дозволило їхньому основному конкуренту в боротьбі за чемпіонство зрівнятися з ними за очками. Відповідно чемпіона довелося визначати в "золотому" поєдинку, що відбувся на стадіоні "СКІФ" у Львові.

Вирішальна зустріч викликала чималий ажіотаж не лише серед уболівальників, яких, згідно з рапортом арбітра, зібралося на трибунах 3 тисячі, а й серед відомих у футбольному середовищі людей, зокрема Голови Комітету збірних команд України Української асоціації футболу, заслуженого тренера України Мирона Маркевича, котрий пильно стежить за перипетіями в обласних футбольних змаганнях.

Для тих, хто не зміг потрапити на стадіон, Федерація футболу Львівської області за підтримки свого партнера компанії "Фаворит-Спорт" організувала пряму телетрансляцію поєдинку в чотири камери з коментатором, а також передматчеві і післяматчеві включеннями з безпосередніми учасниками цього спортивного дійства та футбольними експертами – Володимиром Підкіпняком та Андрієм Чіхом.

До вирішальної дуелі миколаївський колектив підійшов зі суттєвими кадровими втратами: не зміг допомогти "містянам" у нападі гренадер Назар Цюпка і досвідчений капітан, майстер стандартів Григорій Коваль, який через перебір жовтих карток змушений був спостерігати за грою з трибун. Під питанням була участь у цьому матчі основного голкіпера Мар'яна Бурмаса, який нещодавно зламав палець на руці, але він усе ж таки вийшов у стартовому складі.

Та навіть попри такі проблеми активніше розпочали саме номінальні господарі, які на стартових хвилинах узяли м'яч під контроль. І невдовзі вони отримали з цього дивіденди. На 12-ій хвилині під час подачі з кутового Андрій Жук кулаками вибив кулястого з власних володінь, але миколаївці повернули його у штрафну площу "Юності". Андрій Гурський головою скинув шкіряного на дальню стійку, звідки Ігор Синишин ногою в дотик спрямував сферу в сітку воріт – 1:0!

"Білки" шукали щастя в атаці, проте миколаївські футболісти добряче цементували власні оборонні редути, а в миті загострень надійно діяв у рамці воріт Мар'ян Бурмас. Та все ж на старті другої 45-хвилинки номінальні гості зрівняли рахунок: подачу партнера з кутового ударом головою результативно замкнув Роман Бойко, повернувши інтригу – 1:1!

До закінчення основного часу матчу обидві команди періодично турбували один одного гострими моментами, кожен міг вирвати перемогу, однак самовіданно зіграли захисники і воротарі. Тож боротьба за чемпіонство продовжилася у двох додаткових таймах по 15 хвилин.

І саме овертайм став найбільш спекотним і визначальним. На 103-ій хвилині гравці "Миколаєва" знову недопрацювали під час кутового біля своїх воріт. Павло Гордійчук подав від прапорця в карний майданчик суперника, а Андрій Курилишин у падінні ударом головою спрямував м'яч у ворота – 1:2!

Надалі на футбольному полі відчутно додалося непоступливої боротьби. В одному з епізодів оборонець миколаївського колективу Андрій Гурський, перебуваючи поряд з опонентом у штрафній площі "Юності", підібрав м'яч під себе, розвернувся в напрямку чужих воріт і впав на газон. Рефері Юрій Грисьо оцінив його падіння як симуляцію і покарав жовтою карткою, що стала для Андрія другою.

Згодом склади команд вирівнялися, адже повторне попередження отримав Микола Богданов. За мить "Миколаїв" знову залишився в меншості: Мар'ян Бурмас далеко вибіг із воріт і збив із ніг суперника, який виривався з ним на побачення, за що отримав пряме вилучення. Відповідно Віталій Пономарьов змушений був випустити замість Назара Бойка другого голкіпера – Віталія Даниліва.

Відчувши запах крові, "білки" помітно пожвавилися в атаці, намагаючись збільшити перевагу в рахунку. Так, наприкінці поєдинку в одному з моментів миколаївців урятувала стійка. В підсумку "золотий" матч завершився перемогою "Юності", яка захистила здобуте торік чемпіонське звання – 2:1!

Далі на спеціально спорудженому подіумі за участі Голови Федерації футболу Львівської області Олександра Шевченка і пишного розсипу конфеті відбулося урочисте нагородження медалями і кубками цьогорічного срібного призера Львівщини ("Миколаєва") і чемпіона Львівщини-2019 ("Юності" Верхня/Нижня Білка), а також відзначення пам'ятними медалями офіційних осіб, які працювали на цій грі.

Окрім завойованого "золота", Верхня І Нижня Білки другий рік поспіль отримають з обласного бюджету серйозні кошти для розвитку спортивної інфраструктури на власній території. Нагадаємо, це стало можливим завдяки очільнику Будинку футболу Львівщини Олександру Шевченку, який підписав зі Львівськими обласною радою та обласною державною адміністрацією відповідний Меморандум про співпрацю і партнерство щодо розвитку футболу на Львівщині.

Вітаємо "Юність" (Верхня/Нижня Білка) з черговим чемпіонством і бажаємо їй подальших успіхів! А футболістам і вболівальникам "Миколаєва" не варто засмучуватися, адже у футболі завжди є переможці і переможені. До того ж підопічні Віталія Пономарьова в матчі за Суперкубок Львівської області матимуть можливість поквитатися з "білками" за цю прикру поразку.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →