closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Долю призових місць першості Тернопільської області вирішуватимуть італійці

Долю призових місць першості Тернопільської області вирішуватимуть італійці
Изменить размер a+ a-
1265
0

Назріває унікальний прецедент для аматорського футболу: підсумкова турнірна таблиця чемпіонату Тернопільської області серед команд другої ліги остаточного вигляду набере в чиновницьких кабінетах.

Уся справа в тому, що ФК "Козова" запідозрив футбольні колективи зборівського "Колоса" та "Поділля" (Гусятинський район) в змові. Footboom вже детально описував цю ситуацію, тож коротко нагадаю. ФК "Козова" в останньому турі чемпіонату відпочивав через те, що їхній суперник вже знявся зі змагань. Тож наперед було відомо, що для того, аби випередити козівчан в боротьбі за третє місце, "Колосу" необхідна була перемога з великим рахунком, або ж різницею у два м’ячі, але за умови, що він заб’є принаймні шість голів. В такому випадку зборівчани і козівчани набирали однакову кількість очок, різниця голів – однакова, однак в графі забиті м’ячі у "Колоса" було б на один пункт більше. Для "Поділля" ця гра не мала турнірного значення (так, принаймні, тоді видавалося), і матч завершився з рахунком 6:4 на користь зборівських футболістів (хоча після першого тайму "Поділля" вело 4:2).

Читайте також: Не аматорські ігри тернопільських аматорів

Представники ФК "Козова", переглянувши відеозапис цієї гри, ще більше утвердились у своїх підозрах стосовно договірного характеру матчу "Колос" - "Поділля", і звернулися до федерації футболу Тернопільської області (ФФТО) з вимогою покарати змовників і відновити справедливість.

Але механізму, як це можна було б зробити, в регламенті не прописано. Принаймні такого органу, як Експертна комісія, в структурі ФФТО не існує. Варто зауважити, що на робочій нараді, яка проходила в офісі ФФТО за участю усіх зацікавлених сторін, голова регіональної федерації Тарас Юрик зайняв нейтральну позицію і виявив зацікавленість у тому, аби справа була вирішена максимально об’єктивно.

Відтак за згодою усіх сторін було прийнято рішення відправити матеріали по скандальній грі до Експертної комісії Комітети з етики та чесної гри УАФ, яка і має винести вердикт по грі "Колос" -- "Поділля". У випадку, якщо матч визнають таким, що не проходив в рамках чесної гри, обидвом командам щонайменше зарахують поразки. Відтак ФК "Козова" автоматично випередить обидві команди і опиниться на другій сходинці.

А тепер – увага. Наводжу склад Експертної комісії, яка повинна дати своє заключення: екс-захисник "Ювентуса" і збірної Італії, чемпіон світу-1982 Клаудіо Джентіле, генеральний прокурор касаційного суду Рима Чіро Анджелілліс, колишній гравець "Торіно", "Наполі", "Інтера", а до недавнього часу головний тренер "Тернани" Беніто Карбоне, а також Сімоне Фаріна. Останній відомий тим, що відмовив організувати договірний матч в Кубку Італії-2011/12 між "Губбіо", в якому грав, і "Чезеною". Завдяки йому вдалося заарештувати ряд осіб, замішаних в організації "договорняків". Серйозна компанія, що там говорити.

Зважаючи, що пан Юрик є ще й членом Виконавчого комітету УАФ, є сподівання, що справа буде розглянута оперативно.

Варто зауважити, що в українському футболі вже є прецеденти, коли матч визнавався договірним на підставі висновків Експертної комісії. У 2002 році таким було визнано поєдинок між "Борисфеном" і "Поліссям", а чотири роки згодом --гру "Карпати" -- "Спартак" (Суми). Остаточне ж рішення ж по найбільш резонансному договірному матчу "Металіст" -- "Карпати" приймав Спортивний арбітражний суд в Лозанні.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →