closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Богдан Федорків: "У здобутті бронзових медалей заслуга всього колективу"

Богдан Федорків: "У здобутті бронзових медалей заслуга всього колективу"
Изменить размер a+ a-
1351
0

Успішним видався дебют "Агрониви" із селища міського типу Заводське Чортківського району у вищій лізі чемпіонату Тернопільської області. Підопічні Богдана Федорківа та Немо Шелії вибороли бронзові медалі. За короткий проміжок часу у Заводському вдалося створити боєздатну команду, яка вже може конкурувати з місцевими грандами - "Агроном" (Великі Гаї) та "Нивою" (Теребовля). На цьому керівництво клубу зупинятися не збирається. У найближчих планах, якщо нічого кардинально не зміниться, – всеукраїнський аматорський рівень.

В інтерв’ю кореспонденту спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" президент клубу Богдан Федорків розповів про вдалий сезон та подальші перспективи "Агрониви".

- Богдане Володимировичу, почнемо нашу розмову з підсумків сезону. "Агронива" у запеклій боротьбі на три очки випередила "Збруч - Агробізнес" (Підволочиськ) і вперше у своїй історії зійшла на обласний п’єдестал, ставши бронзовим призером. Що, на ваш погляд, стало головною складовою цього успіху?

- Доля бронзових медалей вирішилася у заключному турі. Перед яким у "Агрониви" та "Збруча-Агробізнесу" була однакова кількість очок. Тож для обох команд це був вирішальний матч. Нашим футболістам вдалося максимально сконцентруватися і здобути красиву перемогу з рахунком 5:1. Вважаю, що головною запорукою успіху є те, що ми одними з перших почали навчально - тренувальний збір – 4 лютого. Перші два тижні з командою на зборах працював наставник Андрій Краснянський. Однак через зайнятість на основному місці роботи він не зміг у подальшому тренувати "Агрониву". Його місце посів Немо Шелія, який є граючим тренером.

- Ваші найприємніші спогади з минулого сезону?

- Команда подарувала вболівальникам ряд незабутніх перемог. Найважливішим, звісно, ж був результат матчу проти "Збруча-Агробізнесу" в останньому турі. Вважаю, що це - найкращий поєдинок у сезоні. Добре зіграла "Агронива" й у виїздних зустрічах із чемпіоном "Агроном". Один матч завершився внічию (0:0), після якого я виплатив своїм футболістам преміальні. В іншому поєдинку - поступилися (0:1), але я подякував футболістам за гру . При абсолютно рівній грі суперник використав свій шанс, а ми – ні . Бойовою була і гостьова гра проти "Ниви" (Теребовля), яка закінчилася "сухою" нічиєю 0:0. Водночас були матчі про які не хочеться згадувати. Як, наприклад, проти нашого принципового суперника "Кристалу" (Чортків). Гостьовий поєдинок чортківського дербі завершився нульовою нічиєю, а вдома "Агронива" розгромно поступилася 2:6. У цьому матчі я не міг упізнати своїх гравців. Думаю, що такі невдачі трапляються з кожною командою. Головне зібратися, все переосмислити та йти далі.

Богдан Федорків: "У здобутті бронзових медалей заслуга всього колективу" - изображение 1

- "Агронива" здобула "бронзу" під керівництвом Немо Шелії. Як ви охарактеризуєте цього наставника?

- На мій погляд, внесок Немо у виграші третього місця трохи більший, аніж футболістів. Він зміг налагодити тренувальний процес, гравці виконали великий об’єм роботи як практичний, так і теоретичний. Команда стала сповідувати комбінаційний, атакувальний стиль гри. Не викликали сумнівів і фізичні кондиції футболістів. У тренерській роботі Немо Шелії допомагав Руслан Супрун. Зазначу також, що Шелія був одним із ключових гравців на полі. Грав на позиції нападника, багато забивав, віддавав гольові передачі. На жаль, він травмувався і вимушено пропустив заключні поєдинки сезону. Сподіваюся на співпрацю з Немо, якому я дуже вдячний, і у новому сезоні. Втім, якщо йому надійде гарна пропозиція з професійного клубу з радістю відпустимо. Таке життя…

- Кого відзначите з гравців команди за підсумками сезону?

- Навіть не знаю кого виділити. Добре зіграла вся команда. У здобутті бронзових медалей заслуга всього колективу. У нас досить збалансований склад, але яскраво виражених лідерів немає.

Читайте також: Чемпіонат Тернопільської області. 20-й тур. Бронзовий фініш "Агрониви"

- Чи є у вашій команді колишні професіонали?

- Так. Це центральний півзахисник Тарас Дурай (екс -"Нива" (Тернопіль), "Зоря" (Луганськ), "Зірка" (Кіровоград), "Оболонь" (Київ), ПФК "Суми"); нападник Немо Шелія (екс - ФК "Тернопіль"), атакувальний півзахисник Петро Намуйлик (екс-"Ворскла" (Полтава); воротар Денис Хвалицький (екс- ФК "Калуш", один із словенських клубів); нападник Артем Пилипенко ( "Арсенал-Київщина" (Біла Церква), "Арсенал" (Київ), лівий захисник Ярослав Алексевич (екс- ФК "Севастополь); правий захисник Юрій Соколовський (екс- ФК "Тернопіль"). Крім того, відзначу ще декількох наших футболістів. Зокрема півзахисника Віталія Бурка, який залучався до збірної України (U-17), його колегу за амплуа Віталія Іваськіва - пограв на хорошому аматорському рівні у Лондоні, центрального захисника Юрія Заставецького – срібний призер чемпіонату Європи серед студентів.

- Наскільки я знаю "Агронива" (Заводське) – це зовсім молодий клуб…

- Так. "Агрониву" засновано у 2018 році. Я є власником і президентом клубу. Також велика роль при створенні клубу належить Миколі Навизівському. У коло обов’язків Миколи Григоровича входить багато організаційних питань життєдіяльності клубу і справляється з ними він чудово. Я радий, що поруч є людина, на яку завжди можна покластися.

- Розкажіть трохи про себе?

- Народився я в червні 1985 року у селі Косів Чортківського району. Закінчив Тернопільський педагогічний університет, за спеціальністю "Фізичне виховання". У футболі - з дитинства. Виступав за "Буревісник" (Тернопіль) у чемпіонаті області. Тренувався та грав під орудою таких відомих тренерів, як Василь Івегеш та Анатолій Назаренко. Однак у 2005 році отримав важку травму, після якої завершив кар’єру гравця. Нині займаюся аграрним бізнесом, є президентом клубу. Любов до футболу з роками не згасла.

- Чи відомий вже графік підготовки команди до наступного сезону?

- Графік ще не складали. Футболісти після важкого сезону відпочивають, набираються сил. Планом підготовки займемось уже після нового року.

- Щодо задач на сезон 2020?

- Завдання-мінімум – потрапляння у першу трійку, максимальні цілі залежать від багатьох факторів. Головний з них – це кадровий потенціал команди, зараз важко сказати, яким складом ми увійдемо у новий сезон.

- "Агронива" не думає наступного сезону заявитися у чемпіонат України серед аматорів, можливо на кубок?

- За умов збереження нинішнього складу та підсилення деяких позицій хочемо спробувати свої сили на всеукраїнському рівні. Наостанок хочу подякувати всьому колективу ФК "Агронива" (Заводське) за добре проведену роботу у 2019 році. Хотів би побажати і надалі працювати у такому темпі і виконувати більш серйозніші задачі. Я пишаюся своєю командою-однодумців.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →