closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Юрій Іванченко: "Гончарі" (Дибинці) намагаються постійно вдосконалюватися та розвиватися"

Юрій Іванченко: "Гончарі" (Дибинці) намагаються постійно вдосконалюватися та розвиватися"
Источник фото:
Изменить размер a+ a-
2234
0

У першості Київської області після 1 кола лідерство захопив ФК "Гончарі", який представляє село Дибинці Богуславського району. У турнірній таблиці підопічні Олександра Павліченка наразі на два очки випереджають "Юніор" (Макарів) та на п’ять "Центр Спорту-Фаворит"(Бориспіль). Цього сезону "Гончарі" налаштовані лише на перемогу у другому за рангом аматорському дивізіоні Київщини.

Читайте також: Першість Київщини. 13-й тур. Лідер і двоє за спиною

У інтерв’ю спецпроекту FootBoom "Аматорський футбол" асистент головного тренера, радник президент ФК "Гончарі" Юрій Іванченко підбив підсумки першої частини сезону.

- Юрію Олексійовичу, певно цього сезону перед футболістами "Гончарів" стоїть завдання – перемогти у першій лізі чемпіонату Київської області?

- Так. Перед ФК "Гончарі" завжди стоять високі цілі – виборювати призові місця. Водноча наша головна задача – це давати змогу молодим футболістам розвиватися та рости разом з досвідченими гравцями. На мою думку, саме у цьому сезоні (коректніше сказати у її першій частині) у нас підібрався сплав молодості та досвіду.

Юрій Іванченко: "Гончарі" (Дибинці) намагаються постійно вдосконалюватися та розвиватися" - изображение 1

"Гончарі" (Дибинці) намагаються постійно вдосконалюватися та розвиватися. Зокрема проведено невеликий, але потрібний ребрендинг нашого логотипу. Цьогоріч переїхали на свій стадіон "Гончарі Арена". Плани грандіозні: заміна футбольного газону, встановлення автоматичного поливу поля, будівництво центральної трибуни для глядачів та почесних гостей, електротабло та збільшення зони для паркування автотранспорту.

- Розглядаєте можливість наступного сезону підвищитися у класі та виступити у вищій лізі чемпіонату Київщини?

- Це питання буде актуальним тоді, коли "Гончарі" за спортивним принципом здобуде право підвищитися у класі та грати у вищій лізі. Насправді вся команда та керівництво мріє про це. А як буде в подальшому – скоро побачимо.

- Розкажіть про кадровий ресурс "Гончарів". На кого опирається тренерський штаб?

- У порівнянні з минулим сезоном склад команди змінився майже наполовину. Головним тренером Олександром Павліченком і його помічниками був проведений детальний аналіз усіх без виключення гравців у кожній ланці поля за період сезону 2018 року. Були виявлені сильні та слабкі сторони кожного виконавця окремо, а також у командних діях. Після цього всього отримали картину, за якою тренерський штаб мав час проводити кадровий підбір футболістів на наступний, тобто вже цей 2019-ий, футбольний сезон.

Особливо хочу відзначити величезну роботу, проведену головним тренером Олександром Павліченком. Зокрема довгими і важкими були перемовини, але як виявилося результативними, щодо збереження кістяку команди та переходу групи дуже кваліфікованих футболістів, які серйозно підсилили наш склад.

Зараз, коли закінчилося перше коло, команда не буде спочивати на лаврах, бо всі розуміємо, що зроблено тільки половину справи. Гіркий досвід минулого сезону ще не забутий, тож будемо працювати над точковим підсиленням команди у місячний термін, адже є певні позиції, які потрібно підсилити.

- Не помилюся, коли скажу, що "Гончарі" цьогоріч отримали суттєве підсилення у вигляді атакувального півзахисника Дмитра Кульгука.

- Безумовно. Дмитро - це досвідчений футболіст (свого часу пограв у другій лізі чемпіонату України за "Динамо" (Хмельницький); у вищій лізі чемпіонату Київської області Дмитро виступав за ФК "Обухів", "Кристал" (Козятин), "Джуніорс" (Шпитьки).

Такий гравець, це не просто знахідка, він – один із лідерів команди як на полі, так і в роздягальні. Дмитро ще зміг би проявити себе на професійному рівні, але вибрав "Гончарі" (посміхається, - авт. ). У кожному матчі він своїм прикладом показує партнерам, як повинен кожен футболіст відповідально відноситися до своє справи.

А те, що після 1 кола Кульгук є одноосібним бомбардиром (12 голів+6 асистів у 12-ти матчах) першості Київщини є ще одним тому підтвердженням.

І, звичайно, користуючись нагодою хочеться подякувати Дмитрові Кульгуку за його вибір на користь "Гончарів". Керівництво клубу, тренерський штаб, гравці та вболівальники дуже цінують кожного нашого футболіста.

Юрій Іванченко: "Гончарі" (Дибинці) намагаються постійно вдосконалюватися та розвиватися" - изображение 2

- Окрім Кульгука, хто ще з гравців "Гончарів" пройшов школу професійного футболу?

- Юрій Іванюк. Він закінчив академію "Динамо" (Київ), після чого виступав за команду другої ліги чемпіонату України "Енергія" (Нова Каховка).

- Хто допомагає "Гончарям" фінансово?

- Всі питання блискавично вирішує президент клубу Петро Миколайович Гавриленко. Причому, це не просто допомога, це 100 -відсоткова підтримка як у фінансуванні, так і в розумінні команди, вболівальників (забезпечення транспорту для їхнього пересування на стадіон і в зворотному напрямку ); постійна інформаційна підтримка на радіо "Богуслав FМ" тощо.

Президент клубу, до речі, знайомий з кожним футболістом особисто. Постійно цікавиться станом справ команди, оперативно займається нагальними питаннями та будь-якими незручностями, які можуть негативно відобразитися на досягненні "Гончарями" найвищих результатів.

До слова, цього сезону команда, вперше за багато років, залишилася без фінансової підтримки міської і районної влади. Проте Петро Миколайович не та людина, яка буде звинувачувати когось в невиконанні своїх обіцянок перед футбольною громадськістю. Це людина, яка взяла і зробила так, аби команда не просто існувала й числилася на папері, а ставила перед собою серйозні задачі та виконувала їх.

Юрій Іванченко: "Гончарі" (Дибинці) намагаються постійно вдосконалюватися та розвиватися" - изображение 3

- Як ви оцінюєте рівень цьогорічної обласної першості?

- На мою думку, рівень першості вищий, ніж торік. Попри підвищенняу класі двох сильних команд – "Асканії-Флори" та "Беркуту-Легіону" у цьому сезоні велика група команд розташувалася впритул одна до одної. Впродовж 12-ти турів лідер змагань багато разів змінювався. Такого не було вже багато сезонів, вся боротьба ще попереду.

- Яким вам бачиться майбутнє вашої команди?

- Відповідь на це питання складно було б надати навіть деяким клубам Української Прем‘єр-ліги. Ми розрахуваємо на те, що "Гончарі" поступово, крок за кроком, будуть зростати, є певні плани та задуми. Зокрема - створити дитячу команду, такий собі підрозділ "Gonchari Kids", бо не секрет, що всі колективи хочуть бачити у своїх складах якомога більше місцевих гравців. Будемо ініціювати програму щодо розвитку дитячо-юнацького футболу у новоствореній Богуславській ОТГ та погоджувати її з місцевою владою, меценатами, Київською обласною федерацією футболу і просто небайдужими людьми.

До речі, вже другий рік поспіль проводиться унікальний та цікавий турнір під назвою "Міжрайонний футбольний турнір Київської області".У ньому беруть участь команди з Богуславського ("Гончарі"), Кагарлицького, Миронівського, Таращанського, Рокитянського районів та м. Ржищів. Цей турнір цікавий насамперед тому, що він проводиться без "легіонерів" з інших районів, його завдання – надавати більше ігрового часу молодим місцевим футболістам.

Довідка

ФК "Гончарі" був заснований у 2008 році. Ініціатор заснування клубу - великий шанувальник футболу Петро Гавриленко. "Гончарі" тривалий час виступали у чемпіонаті Богуславського району: у 2017 році були чемпіонами, багаторазові володарі Кубку району на призи газети "Вісті Богуславщини" та Суперкубку району. У 2010-му році команда вперше спробували свої сили у першості Київської області. Минулого та нинішнього сезону команда з Богуславщини – знову серед учасників першої обласної ліги.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →