closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Володимир Рудницький: "Ми завжди віримо у найкраще"

Володимир Рудницький: "Ми завжди віримо у найкраще"
Изменить размер a+ a-
1451
0

Перше коло чемпіонату Київської області у вищій лізі позаду. На вершині турнірної таблиці – ФК "Асканія-Флора" (Калинівка), який цього сезону дебютував у елітному аматорському чемпіонаті Київщини. На перерву команда з Броварського району пішла у ранзі лідера, з відривом від чемпіона області двох останніх сезонів "Авангарду" (Бзів) в два очка. Можна не сумніватися, що в другому колі на нас очікує запекла, безкомпромісна боротьба за чемпіонство.

У інтерв’ю спецпроекту FootBoom "Аматорський футбол" спортивний директор "Асканії-Флори" Володимир Рудницький підбив підсумки першої частини сезону.

- Володимире Станіславовичу, після першого кола "Асканія-Флора" (Калинівка) очолює турнірну таблицю чемпіонату Київської області. Очікували на такий результат?

- Кажучи відверто – мріяли, але навряд очікували! Ще перед початком сезону, на загальному зібранні, президентом клубу (Горбань Валерій Іванович, – прим.автора), були окреслені завдання на дебютний сезон у вищій лізі чемпіонату Київської області з футболу. Задача мінімум – бути в трійці призерів, задача максимум – чемпіонство. Але, зважаючи на те, як чемпіонат для нас починався і теперішній проміжний результат після першого кола, можна сказати, що нічого неможливого не має.

- Що, на ваш погляд , є головною запорукою проміжного успіху?

- По-перше, це згуртований і дружній колектив виконавців, об’єднаних єдиною спільною метою. По-друге, професійний досвід тренерського штабу на чолі з Андрієм Герасименком. А по-третє, менеджмент і керівництво, які зацікавлені в розвитку і результаті клубу.

- "Асканія-Флора" наразі лідер чемпіонської гонки. Тож треба розуміти, що наразі перед командою стоїть задача утримати перше місце й тим самим вже у свій дебютний сезон стати чемпіоном Київщини?

- Колись Микита Хрущов казав: "Наші цілі ясні, завдання визначені. За роботу товариші!" Але, якщо без жартів, то друге коло чемпіонату буде більш складне і напружене. Ніхто не любить "вискочок", тому усі суперники будуть налаштовуватись на "Аскані -Флору" ще більш завзято, ніж у першому колі. Наші хлопці це розуміють, і готові битися до кінця і за себе і за товаришів, щоб здійснити свою мрію – стати чемпіонами.

Читайте також: Олег Самченко: "Знаходимося на тому місці, яке заслужили"

- Які поєдинки першого кола найбільше запам’яталися?

-У сі поєдинки запам’яталисьпо-своєму, оскільки були дебютними у вищій лізі чемпіонату Київщини. Але, три поєдинки стоять окремо. Причому, усі відбулися на виїзді. Перший, це прем’єрна зустріч, проти СФК "Сокіл" (Михайлівка-Рубежівка). Маючи територіальну та ігрову перевагу ми програли 0:1, пропустивши м’яч на останніх хвилинах після розіграшу стандарту. Тоді хлопці зрозуміли, що це не перша ліга, суперники не прощають жодної помилки і концентрація повинна бути усі 90 хвилин.

Другий матч, це зустріч з одним із лідерів і претендентом №1 на чемпіонство –"Авангардом" (Бзів), у якого ми виграли 0:1 забивши з 11-метрової позначки на 90+4 хвилині. При повній ігровій перевазі опонента, хлопці зціпивши зуби, терпіли до останнього. Мабуть, в цей день "вищі сили" були на нашому боці. Після цього поєдинку, на мою думку, хлопці остаточно повірили, що вони можуть вирішувати найскладніші завдання.

І третій матч, з "Меліоратором" (Буча), в якому ми зазнали найбільшої поразки за всю історію - 0:3. Команда спустилися з небес на землю... Хоча "все, що тебе не вбиває, робить тебе сильнішим…". Головне – зробити правильні висновки і рухатись далі.

- Кого відзначите з гравців своєї команди?

- Як завжди, нікого відокремлювати не хочеться, бо треба буде перераховувати усіх гравців команди. А от підкреслити плідну працю тренерського штабу перед початком чемпіонату треба. Завдяки тандему Андрія Герасименка і Сергія Кушки, ми не тільки зберегли переможний склад 1 ліги, але й підсилились досить цікавими і знаними виконавцями. До нас приєдналися Назар Гаркуша, Олексій Тверезенко, Олександр Ярмак, Сергій Кучерук, а також наймолодший (2002 р.н. – прим. автора) гравець команди – Дмитро Стеценко. Кожен з цих футболістів посилив конкуренцію в команді, що в підсумку дало такий результат.

- Чи плануються кадрові зміни у команді під час перерви?

- Це питання постійно обговорюється між тренерським штабом і керівництвом клубу. Але наразі тренерський штаб як і уся команда перебуває у "заслуженій" відпустці до 1 серпня, тому до цього питання повернемось трохи пізніше.

Володимир Рудницький: "Ми завжди віримо у найкраще" - изображение 1

- Чи були у команди нарікання по ходу першого кола на роботу суддів?

- У минулому, 2018 році, на це питання я відповідав, що суддівство першості Київської області знаходиться на досить високому рівні. Своєї думки, я не змінив і після першого кола чемпіонату Київщини. Хоча заради справедливості треба сказати, що деякі рішення окремих представників футбольної Феміди визивають подив. Наприклад, в матчі з "Меліоратором", капітан команди Сергій Кушка із "потерпілого" став "обвинуваченим".

Взагалі, ті заходи які проводить комітет арбітрів на чолі з Сергієм Бойко, починаючи з навчання та залучення до суддівства молодих арбітрів, і закінчуючи зустрічами з представниками команд для розбору і пояснень суперечливих епізодів, визивають повагу.

- Яким вам бачиться завтрашній день "Асканії-Флори"? Можливо вже думаєте про участь команди в аматорському чемпіонаті України?

- Я думаю, що усі клуби хочуть бачити попереду тільки найкращі перспективи. І ми в цьому не виняток. Футбольний клуб, який представляє однойменне підприємство "Асканія-Флора" (найбільший виробник троянд в Україні та провідний представник галузі в Європі, - прим. автора), є системним, тому до кінця цього року бюджет затверджений і усі статті витрат фінансуються в повному обсязі. Що стосується майбутнього і зокрема перспектив участі в аматорському футболі, то таке бажання існує, але це буде залежати від багатьох факторів. Насамперед, це результат цьогорічного виступу команди, зацікавленості інвесторів та спонсорів, а також загальної ситуації в державі. На жаль, стан справ у футболі - це віддзеркалення справ у державі. Але ми завжди віримо у найкраще!

Довідка

ФК "Асканія-Флора" (Калинівка) бувзаснований 15 листопада 2015 року. Засновником і власником клубу є президент Групи компаній "Асканія" Валерій Іванович Горбань, людина яка не на словах знає і розуміє, що таке спорт. Валерій Горбань – майстер спорту міжнародного класу, багаторазовий чемпіон України та призер чемпіонату світу з ралі.

Досягнення команди: 1-е місце у Чемпіонаті Броварського р-ну (2 ліга) у 2016 р., 2-е місце у Чемпіонаті Броварського р-ну (вища ліга) у 2017 р., Володар Кубка Броварського р-ну у 2017 р., 1-місце у Першості Київської області у 2018 р.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →