closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Геннадій Жилкін: "У молодих футболістів "Перемоги" горіли очі - вони мріяли зіграти на професійному рівні"

Геннадій Жилкін: "У молодих футболістів "Перемоги" горіли очі - вони мріяли зіграти на професійному рівні"
Изменить размер a+ a-
2733
3

Минулий сезон для ФК "Перемога" (Дніпро) був історичним: команда, яка була заснована у 2017-му році, дебютувала у чемпіонаті України серед аматорів. Як для дебютанта "Перемога" продемонструвала змістовну гру, посівши у підсумку шосте місце у своїй групі. Цього сезону дніпровці планувала вийти на новий рівень – заявитися для участі у другій лізі чемпіонату України. Тож клуб подав необхідну заявку на отримання професіонального статусу та почав проходити атестацію. Утім, у червні ліцензійний комітет Української асоціації футболу (УАФ) так і не видав ФК "Перемога" атестат на участь у чемпіонаті України другої ліги ПФЛ сезону-2019/2020. Далі була скарга в Апеляційний комітет УАФ щодо рішення ліцензійного комітету УАФ, яку відхилили. Нині "Перемога" шукає правди у вітчизняних судових інстанціях. Паралельно із судовими справами в Україні поданий позов у Спортивний арбітражний суд в швейцарській Лозанні (САS).

Про ситуацію, в якій опинилася "Перемога", подальші перспективи, підсумки минулого сезону та підготовку до нового розмовляємо з головним тренером "Перемоги" Геннадієм Жилкіним.

- Геннадію Володимировичу, наразі "Перемога" позивається у судах, зокрема і у Спортивному арбітражному суді в Лозанні, щодо рішення ліцензійного комітету УАФ, який відмовився видати клубу атестат для участі у другій лізі чемпіонату України сезону-2019/2020 . Які останні новини?

- Днями розмовляв із президентом клубу Фемісом Сагіровим, поки що особливих новин немає – затишшя. Всі продовжують чекати на позитивне рішення.

Зрозумійте, рішення ліцензійного комітету УАФ, яке не піддається логіці, для всіх нас було ударом нижче пояса. Бо передумов відмовляти у видачі атестату не було. У сезоні-2019/2020 "Перемога" збиралася грати у другій лізі чемпіонату України.

Геннадій Жилкін: "У молодих футболістів "Перемоги" горіли очі - вони мріяли зіграти на професійному рівні" - изображение 1

Для досягнення цієї мети президент клубу потратив багато зусиль. У молодих футболістів "Перемоги" горіли очі і вони мріяли зіграти на професійному рівні. У нас багато молоді, це вихованці футбольних шкіл Дніпра. Не всім з них поталанило пробитися до складу СК "Дніпро-1". Для молодих місцевих футболістів "Перемога" була чудовою можливістю проявити себе на професійному рівні.

Читайте також: ФК "Перемога" подає позов до САS

Дуже прикро, що під час проходження атестації представники ліцензійного комітету УАФ не висловлювали якихось нарікань у бік ФК "Перемога". Говорили, що у нас все добре, що ми рухаємося у правильному напрямку і відповідаємо всім необхідним критеріям – чотирьом фінансовим, одному спортивному і двом кадрово-адміністративним.

- На ваш погляд, які наразі шанси у "Перемоги" виступати у сезоні-2019/2020 у другій лізі чемпіонату України?

- Зараз наша справа розглядається у судових інстанціях, зокрема і в Спортивному арбітражному суді. В глибині душі ми все ще сподіваємося, що "Перемога" гратиме у новому сезоні у другій лізі, що перед нами загориться зелене світло. Кажуть, що надія вмирає останньою. Водночас розуміємо, що може бути й інший варіант розвитку подій, протилежний тому, на який сподіваємося.

- Повернімося до минулого сезону. Керівництво клубу та тренерський штаб задоволені шостим місцем, яке "Перемога" посіла у групі 3 чемпіонату України серед аматорів?

- Так. "Перемога" фінішувала в самісінькій серединці турнірної таблиці. Перед початком сезону головне було зігратися, набратися необхідного досвіду, "розбудити" деяких футболістів.

Вважаю, що це нам вдалося. У першому колі "Перемога" взагалі не програвала у дванадцяти матчах поспіль. У другій половині чемпіонату суперник вже по - іншому налаштовувався на нашу команду, з нами почали рахуватися. У ряді матчів втратили важливі очки, які повинні були брати. За сприятливої ситуації "Перемога" могла би закінчити чемпіонат на четвертому місці. Рівень чемпіонату був доволі високим. Перші шість з нашої групи точно не загубились би у другій лізі чемпіонату України. За виступ в аматорському чемпіонаті ставлю команді "четвірку".

- ФК "Перемога" - це ваш перший самостійний тренерський досвід. Як оцінюєте свою роботу?

- Так. До цього я тривалий час працював у тренерському штабі Юрія Максимова у багатьох професійних клубах. Звичайно, що спочатку було трохи складно призвичаїтися до специфіки аматорського футболу. Це щось на кшталт, коли ти пересідаєш з "Мерседеса" в "Запорожець". Водночас у мене виникла можливість тренувати самостійно, я нею скористався.

Читайте також: ФК "Перемога" починає підготовку до нового сезону

Добре, що поруч є така людина, як наш президент клубу. Феміс Сагіров живе "Перемогою": постійно цікавиться всіма процесами, які відбуваються у команді, щиро вболіває за футболістів. Ми з ним у постійному творчому діалозі. Тож саме йому оцінювати мою роботу. Я людина самокритична, тому за минулий сезон поставлю собі "трійку".

Геннадій Жилкін: "У молодих футболістів "Перемоги" горіли очі - вони мріяли зіграти на професійному рівні" - изображение 2

- Команда вже вийшла з відпустки? Який план підготовки?

- Так. "Перемога" почала тренувальний процес. 8 липня провели у Запоріжжі товариський матч проти місцевого "Металурга", який зараз виступає у другій лізі чемпіонату України. Я спеціально вибрав у спаринг-партнери такого сильного суперника. Хотів подивитися у цьому матчі на що здатні гравці "Перемоги". Буду відвертим – більшість футболістів не дотягують до цього рівня. Ми поступилися – 0:5, "Металург" - хороша, збалансована команда, яка має всі шанси на чемпіонство у другій лізі. Підготовка триватиме і надалі, заплановані нові контрольні матчі.

- Чи суттєві зміни плануються у складі команди?

- Наразі наша обойма складається з чотирнадцяти гравців. Хтось від’їжджає, а потім повертається. Остаточно залишив "Перемогу" один футболіст - Владислав Прокопенко, який збирається виступати за кордоном.

Складна ситуація з новими гравцями. Під другу лігу у "Перемогу" готові були переходити кваліфіковані виконавці. Планував запросити п’ятьох футболістів. Утім, зараз у нас невизначеність, де гратиме "Перемога"? Буде це друга ліга чи аматорський чемпіонат України. Через таку ситуацію деякі потенційні новачки "Перемоги" тепер пробують себе в інших командах. Бо основні трансфери відбуваються саме в цей період. Перед початком чемпіонату у "вільному плаванні" залишаться лише ті гравці, які з тих чи інших причин не приглянулися командам, в яких вони перебували на перегляді і не уклали з ними контракти.

- Чи вдасться "Перемозі" зберегти лідерів команди?

- Шанси 50 на 50. Президент клубу сказав, якщо "Перемога" не гратиме у другій лізі, а хлопцям надійдуть пропозиції з сильних команд, то їх відпустять. У цьому питанні я повністю його підтримую. Молоді футболісти повинні рости, набиратися майстерності, прогресувати.

- І наостанок. Чи вдалося вам переглянути поєдинки збірної України (U-20) на чемпіонаті світу. Які враження?

- На жаль, подивитися вдалося не всі матчі нашої збірної. Але те, що бачив мені сподобалося. Двадцятирічні українські футболісти – молодці! Для себе відзначив, що збірна дуже строго зіграла у захисті та максимально використовувала свої можливості в атаці. До слова, стиль гри збірної України (U-20) та "Перемоги" багато в чому схожий.

Довідка

Геннадій Володимирович Жилкін. Народився 3 серпня 1969 року у Дніпропетровську. Вихованець дніпропетровського футболу. За свою кар’єру захищав ворота місцевого "Дніпра", "Кристалу" (Херсон), "Зірки" (Кропивницький), "Ниви" (Вінниця) та багатьох інших вітчизняних і зарубіжних клубів. Після завершення ігрової кар’єри входив у тренерський штаб Юрія Максимова, працюючи з воротарями, у таких клубах: "Оболонь" (Київ), "Кривбас" (Кривий Ріг), "Металург" (Донецьк), російська "Мордовія". "Перемога" - це його перший самостійний тренерський досвід.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →