closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Олександр Шевченко: "В обласному суддівстві будуть зміни"

Олександр Шевченко: "В обласному суддівстві  будуть зміни"
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
433
0

У розмові з інформаційним центром ФФЛ Голова Федерації футболу Львівської області Олександр Шевченко прокоментував резонансні події в першій половині чемпіонату Прем'єр-ліги Львівщини та поділився своїм баченням вирішення проблемних питань.

– Олександре Яковичу, завершилося перше коло обласної Прем'єр-ліги. На жаль, із різних причин дві команди зійшли з турнірної дистанції... Після "Думни" через порушення Регламенту обласних змагань із футболу ФК "Мостиська" знятий з обласних змагань. Яка Ваша позиція щодо цієї ситуації?

– Перед стартом цьогорічного сезону я попередив президентів футбольних клубів, що всі, хто застосовуватиме до арбітрів фізичну силу, будуть сповна покарані. Коли Андрій Шагало вдарив арбітра, я сказав свою думку і не змінюю її: така людина не може деякий час займатися дорослим футболом, йому треба трохи охолонути. Його вчинок неправильний. Тому ФК "Мостиська" покарали. Я вважаю, рішення Контрольно-дисциплінарного комітету та Апеляційного комітету ФФЛ справедливим.

Так, проблеми в суддівстві існують. У цьому плані є немало скарг. Перед початком другого кола ми знову зустрінемося з президентами клубів й обговоримо можливі кардинальні зміни в обласному футбольному арбітражі. Аби не ходили чутки, скажу: ременівська "Думна" повідомила нам у листі, що відмовилася від участі в чемпіонаті через фінансові труднощі. Щодо заяв команд про зняття зі змагань у разі певного невдоволення – це ж не дитячий садочок, потрібно шукати конструктив. Бити арбітрів неправильно.

Я працюватиму над тим, щоби ліквідувати проблеми в суддівстві та загалом в обласному чемпіонаті. Наразі в мене є декілька варіантів вирішення проблемних питань суддівства. Але перед тим, як прийняти остаточне рішення, я проведу діалог із керівниками клубів Прем'єр-ліги, щоби почути їхні думки. Я вдячний за те, що вони витрачають чималі кошти на розвиток футболу Львівщини. Звичайно, залучатимемо до цього також фахових арбітрів. Думаю, у другому колі відповідні зміни вже будуть помітні.

– Була думка, що Контрольно-дисциплінарний комітет застосував щодо ФК "Мостиська" занадто суворі санкції. Тепер Апеляційний комітет ФФЛ зменшив дискваліфікацію мостиської команди. Чи означає це, що, якщо згодом з'явиться інвестор, "Мостиська" зможе грати в Прем'єр-лізі Львівщини?

– Ще до засідання Апеляційного комітету представники Федерації футболу Львівської області написали листи до керівництва Мостиської райдержадміністрації, міської і районної рад із питанням, чи є кому фінансувати місцеву команду. Однак ми не отримали на них відповіді... Спершу нас просили вибачити Андрію Шагалу його вчинок, а на конкретне запитання не відповіли – для мене така позиція представників влади незрозуміла. Я лише за те, щоби "Мостиська" грала у Прем'єр-лізі Львівської області. Я підтримую будь-які команди, які прагнуть грати у футбол. Це моя позиція.

– Чи може одна людина фінансувати футбол у цілому районі?

– Якщо людина має таке бажання і можливість, то ми не заборонятимемо їй це робити, а лише дякуватимемо. Хоча, можливо, така ситуація призводить до того, що вона відчуває вседозволеність, тому неспортивним чином поводиться з арбітрами. Але це поганий приклад для всієї команди.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →