closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Золоті сторінки збаразького "Електрона"

Золоті сторінки збаразького "Електрона"
Изменить размер a+ a-
669
0

У збаразького "Електрона" - насичена спортивна історія. Перебуваючи на справжньому святі футболу в Збаражі, я згадав наші колишні поєдинки. У футбольному сезоні 1977 року команда "Електрон" вперше в історії Збаразького району завоювала срібні медалі чемпіонату Тернопільщини, виграла Кубок та Суперкубок області.

На той час командою опікувався колектив заводу "Квантор" на чолі з прекрасним директором Миколою Петровичем Голясом. Тренером був Дмитро Бутор, граючим тренером – Роман Колодійчук, капітаном – Євген Табачук. Підтримувала спортсменів адміністрація колгоспів, керівництво райкому (секретар Ярослав Сорока).

Золоті сторінки збаразького "Електрона" - изображение 1

У червні 1977 року "Електрон" вперше взяв участь в розіграші Кубка України серед аматорських команд, але дебют видався невдалим. Ми поступилися більш досвідченим асам із м. Красилів Хмельницької області. Збаразькі вболівальники мали змогу спостерігати за цим поєдинком два дні поспіль: першого дня – нічия 3:3, другого – поразка з рахунком 1:2.

Вже наступного, 1978 року, збаразька команда дебютувала в чемпіонаті України серед колективів фізкультури, захищаючи спортивну честь Тернопільської області. Поєдинки врізалися в пам’ять, бо "Електрон" зустрівся з такими командами, як "Сокіл" (Львів), в якій грали колишні гравці "Карпат", "ВПУ" (Львів), а ворота захищав майбутній воротар "Чорноморця", "Шахтаря" та олімпійської збірної Союзу Валентин Єлінскас. Їхній тренер – колишній гравець команди ЦСКА та олімпійської збірної Союзу Володимир Дударенко.

Зустрічалися і з "Прибором" (Луцьк), за який тоді грав Валерій Кварцяний, теперішній тренер "Волині". Багато спогадів – від поєдинків з "Електроном" (Івано-Франківськ), "Буревісником" (Тернопіль) – командою, яка була третім призером чемпіонату України 1976 року (за неї, до слова, виступав вишнівчанин Анатолій Островський), "Торпедо" (Рівне), "Прогресом" (Бердичів), "Будівельником" (Бородянка), "Сільмашем" (Коломия).

Золоті сторінки збаразького "Електрона" - изображение 2

За підсумками дебютного сезону, збаражани пропустили поперед себе більш досвідчений "Сокіл", зайнявши друге призове місце і гідно представивши нашу область на всеукраїнському рівні.

У серпні 1978 року вперше у Збаражі "Електрон" приймав ветеранів київського "Динамо", перемігши їх з рахунком 2:1.

Хочу згадати своїх друзів, які в той час творили історію збаразького футболу. Це нині вже покійні Василь Майкович, Петро Прядун, Ігор Колодійчук, Богдан Задойко, Володимир Колодійчук, Олег Філик. Пам’ятаємо і покійного лікаря команди Зіновія Семеновича Поліху. Нехай з Богом спочивають…

Золоті сторінки збаразького "Електрона" - изображение 3

Приємно зустрітись і згадати минуле з Ігорем Сірим, Ярославом Мочилом, Романом Колодійчуком, Юрієм Швецовим, Любомиром Голубом, Павлом Брутком, Євгеном Табачуком, Анатолієм Островським, Василем Танащуком, Володимиром Білошицьким, Василем Рудим, Олегом П’єхом, Валерієм Дорошенком, Анатолієм Мочилом, Мироном Горбачем. Нині вони передають свій досвід молодому поколінню спортсменів.

Источник новости:
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →