closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Андрій Вдовіченков: "Перед "Шляховиком" цього сезону стоять найвищі цілі"

Андрій Вдовіченков: "Перед "Шляховиком" цього сезону стоять найвищі цілі"
Изменить размер a+ a-
1667
0

Склад учасників цьогорічного чемпіонату Кіровоградської області зазнав певних змін. Зокрема на старт не вийшов тогорічний чемпіон "УкрАгроКом" (Головківка), натомість Олександрійський район у змаганнях представляє "Шляховик" (Олександрія). Ця команда у сезоні 2017 року під керівництвом Вадима Коюденка та Дмитра Голуба завоювала срібні медалі чемпіонату Кіровоградщини .

Цей сезон "Шляховик" розпочав зі звитяги у Кубку області. У фіналі, що відбувся 11 травня у Кропивницькому на стадіоні "Зірка", олександрійці перемогли бронзового призера чемпіонату області двох останніх сезонів ФК "Новоукраїнка" з рахунком 4:1. 18-го травня команда почала свої виступи у чемпіонаті Кіровоградської області.

Кореспондент спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" розмовляє з граючим директором ФК "Шляховик" (Олександрія) Андрієм Вдовіченковим.

- Андрію Олеговичу, у сезоні-2017 "Шляховик" завоював срібні медалі чемпіонату Кіровоградської області, але наступного року команда зійшла з обласної арени. У чому була причина?

- Почну нашу розмову з невеличкого роз’яснення – ФК "Шляховик" (Олександрія) був заснований Вадимом Коюденком у 2013-му році, з того часу він є президентом клубу. Назва "Шляховик" виникла не випадково. Вадим Валентинович на той час очолював ДП "Кіровоградський облавтодор" "Олександрійська ДЕД", а з 2016-го є начальником Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області.

Андрій Вдовіченков: "Перед "Шляховиком" цього сезону стоять найвищі цілі" - изображение 1

Наша команда – багаторазовий чемпіон і призер чемпіонату Олександрії та Олександрійського району з футболу і футзалу. У 2017-му здобули срібні медалі чемпіонату Кіровоградської області. Наступного сезону відбулося об`єднання "Шляховика" та відродженого "УкрАгроКому" (Головківка). У чемпіонат області заявилися під назвою "УкрАгроКом". Засновниками та керівниками клубу стали Іван Кузьменко, Вадим Коюденко та Євген Кочерга. Дебютного сезону головківцям вдалося вибороти звання чемпіона області. Проте цього сезону на область команда не заявилася. Враховуючи цю обставину Вадим Коюденко зі своїми однодумцями прийняли рішення виставити від Олександрійського району на обласну арену "Шляховик". Віце-президентом "Шляховика", до речі, є колишній президент "УкрАгроКому" Іван Кузьменко, який допомагає команді. У нас колектив друзів, які згуртовано йдуть до поставленої мети.

- Склад "Шляховика" сформували гравці "УкрАгроКому"?

- Так. Колишні гравці "УкрАгроКому" тепер виступають під знаменами "Шляховика". Зокрема, це і такі досвідчені футболісти, як воротар Сергій Карпов (МФК "Миколаїв", МФК "Олександрія", "Енергетик" (Бурштин) та захисник Олександр Ломко ("Єдність" (Плиски), "Зірка" (Кіровоград), "Сталь" (Дніпродзержинськ), ФК "Олександрія", "Гірник-Спорт" (Комсомольськ). До слова, Олександр та Сергій входять до тренерського штабу ФК "Олександрія" U-21.

Читайте також: Самір Гасанов: "Зірка" буде будувати плани під чемпіонат України серед аматорів"

Безумовно підсилить склад і дует нападників-новачків – Дмитро Вітер (МФК "Олександрія", "Геліос" (Харків), "Нафтовик -Укрнафта" (Охтирка), "Говерла" (Ужгород) і Родіон Бралін ("Інгулець-2" ( Петрове).

- Ви також тривалий час виступали на професійному рівні…

- Є таке. Два сезони (2004/05 та 2005/06) провів у МФК "Олександрія" , коли він виступав у другій лізі чемпіонату України. Потім певний період виступав за "УкрАгроКом". Подолав із командою шлях від першості області до першої ліги чемпіонату України. Пам’ятаю липень 2011-го , коли команда провела свій перший матч у чемпіонаті України серед команд другої ліги. Вдома головківці перемогли хмельницьке "Динамо" з рахунком 3:0, а я забив перший гол за "УкрАгроКом" на професійному рівні.

- Хто є головним тренером "Шляховика"?

- Було вирішено, що діями команди керуватимуть найдосвідченіші футболісти Сергій Карпов та Олександр Ломко.

- Що стало головною запорукою успіху вашої команди у фіналі Кубка області проти ФК "Новоукраїнка"?

- "Шляховик" планомірно йшов до цієї звитяги. У чвертьфіналі нашим суперником був "Інгул" (Первозванівка). Ми двічі перемогли суперника з великим рахунком – 5:1 і 7:3. Набагато важче було у півфіналі проти "Інгула-Агро-Ленд" (Березівка). У першій зустрічі на виїзді "Шляховик" поступився – 0:1, матч-відповідь закінчили з рахунком, який вивів нас у фінал – 2:0.

У вирішальному поєдинку суперник був гідним. ФК "Новоукраїнка" останніми сезонами є одним із лідерів обласного футболу. Доля гри вирішилася у другому таймі.

Андрій Вдовіченков: "Перед "Шляховиком" цього сезону стоять найвищі цілі" - изображение 2

На 57-ій хвилині Олександр Ломко завдав потужного пострілу, голкіпер парирував удар , а я вдало зіграв на підбиранні і відпасував на ближню стійку, де Родіон Бралін замкнув передачу – 1:0. За декілька хвилин Родіон виступив уже в ролі асистента: майстерно подав зі штрафного, а Ломко в падінні встановив рахунок 2:0. На 69-ій хвилині "Новоукраїнка" відквитала один м’яч. У час, що залишився ще два голи на свій рахунок записав Бралін. На 76-ій хвилині форвард реалізував вихід один на один із голкіпером, а на 85-ій хвилині встановив остаточний рахунок - 4:1. До речі, Родіон був визнаний кращим гравцем фіналу і отримав спеціальний приз.

Вважаю, що у "Шляховика" було більше бажання перемогти. Це й зіграло вирішальну роль у підсумку цього протистояння.

- Які завдання у "Шляховика" в обласному чемпіонаті?

- Перед "Шляховиком" цього сезону стоять найвищі цілі. Ми звикли перемагати, програвати ніхто з нас не любить. До вікторії у Кубку хочемо додати титул чемпіона області, завоювати золотий дубль. Чемпіонат, на жаль, розпочали з поразки, у 1-турі, 18-го травня, у Березівці поступилися "Інгул-Агро-Ленду" з рахунком 4:2.

- Хто, на вашу думку, буде головним конкурентом "Шляховика" у боротьбі за перемогу у чемпіонаті?

- Хороших команд у чемпіонаті вистачає. Зокрема, це – ФК "Новоукраїнка", "Інгул-Агро-Ленд" (Березівка). Виступатиме в обласному чемпіонаті і "Зірка" (Кропивницький), яка втратила професійний статус і тепер змагатиметься на любительському рівні.

- Досвідчений нападник Антон Оганесов починав сезон у складі "Шляховика", але потім опинився на Черкащині, в "Олімпі" (Кам`янка)…

- Так і є. Антон був справжнім лідером команди, заправським бомбардиром. Він має чималий досвід виступів на професійному рівні - мінське "Динамо", "Торпедо" (Могилів); "Атирау" , "Окжетпес" і "Єсіль-Богатир" з Казахстану, "Нива" (Вінниця), "Зірка" (Кіровоград). Втім, життя-буття періодично вносить свої корективи. "Олімп" запропонував кращі фінансові умови, ніж у нас і Оганесов тепер радуватиме своєю грою кам`янських уболівальників. Я у цьому впевнений.

- Наступного сезону "Шляховик" заявлятиметься у чемпіонат і Кубок України серед аматорів?

- Навіть не знаю, що і відповісти вам. Наразі, напевно, і президент нашого клубу немає відповіді на це питання. Всі думки команди сконцентровані на перемозі у чемпіонаті Кіровоградської області.

- І наостанок. ФК "Шляховик" (Олександрія) - це довготривалий проект? Адже реалії сьогодення такі: що багато аматорських команд з’являються, а через деякий час сходять з футбольного небосхилу.

-Якщо проаналізувати недовготривалу історію нашого клубу, то маємо позитивний баланс. Починав "Шляховик" із районних змагань і за шість років доріс до однієї з кращих команд Кіровоградської області. У нас є мотивація прогресувати й надалі. На Олександрійщині дуже багато обдарованої молоді. На професійний рівень пробиваються одиниці, інші – грають у аматорах . Тому такі колективи, як "Шляховик" повинні функіонувати. Докладемо максимум зусиль, щоб команда розвивалася та існувала ще багато років.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →