closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Адріан Пуканич: "Гратиму допоки є здоров’я, бажання й мотивація"

Адріан Пуканич: "Гратиму допоки є здоров’я, бажання й мотивація"
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
1367
0

Сьогодні, 21 травня, виповнюється 120 днів перебування екс-збірника в головній команді обласного центру Закарпаття. І не просто перебування, а справжнього лідерства й максимальної ігрової ефективності. У п’яти проведених матчах за "Ужгород" в аматорському чемпіонаті держави Адріан Пуканич забив п’ять голів. Дублями він відзначився у протистоянні із чортківським "Кристалом" та галицькими "Карпатами". Ще один м’яч провів "Тернополю-ДЮСШ". Я вже мовчу про Зимову першість чи то контрольні поєдинки. Сьогодні Адріан флагман "Ужгорода" й ігрову кар’єру поки завершувати не збирається.

- Адріане, 21 січня поточного року Ви розпочали підготовчий етап із "Ужгородом", перейшовши із виноградівського "Севлюша". Чим увінчалися ці 120 днів?

- Відверто, про себе говорити не хочу. Це неетично, щонайменше. А от щодо команди – вона значно додала. Сформувався кістяк, з’явився малюнок гри, "Ужгород" показує результат у тандемі зі змістовною грою. Не завжди все виходить, але прогрес очевидний.

- У п’яти поєдинках Ви забили п’ять м’ячів. Команда набрала вісім очок. Це позитивний результат?

- Старт у весняній частині, без сумніву, назву вдалим. За винятком домашньої гри з "Агроном", команді нема чим дорікнути. Так, той матч ми провалили. І винні в цьому ми самі – футболісти. Але проаналізуйте ігри з лідерами: "Малинськом", "Карпатами". В обох виїзних матчах ми здобули по одному очку. Я б сказав, у кожному по два втратили. Бо "Ужгород" додому повертався розчарованим, що не зумів здобути перемоги. Ми нічим не поступались командам із верхів’я турнірної таблиці. Найголовніша наша проблема та й не лише наша, а всіх молодих команд – це нестабільність!

- Якщо я правильно розумію, "Ужгороду" більше до снаги боротися із сильнішими суперниками. У Вас буде така можливість у матчі з ОДЕКом.

- Не хочу бути голослівним – це справді складна гра. Але усе ж, сподіваюсь, що ми поїдемо і, нарешті, привеземо від лідера три очки.

- Якщо у ОДЕКа шансів практично нема вийти до фінальної частини, то "Покуття" уже одніє ногою там. Залишається питання з якої позиції воно вийде…

- Гра з коломийцями буде завершальною в аматорському чемпіонаті держави. Сподіваюсь не тільки у поточному сезоні. Тоді "Ужгород" перегорне аматорську сторінку і відкриє нову – професійну. Тож, безперечно, треба грюкнути дверима і подарувати вболівальникам достойну гру і позитивний результат, не зважаючи на клас та місцерозташування суперника у турнірній таблиці.

- По завершенню чемпіонату, враховуючи наміри керівництва клубу підвищитись у класі, на команду чекають ротації і це нормальне явище. Наскільки, на Вашу думку, вони будуть відчутними і чи домінуватимуть в "Ужгороді" й надалі закарпатці?

- Щодо домінантності місцевих футболістів – це факт. Це один з основних принципів президента клубу Андрія Андріїва та й інших засновників. Хтось піде з команди хтось прийде. У кожного з нас залишилися ще дві гри, непрості поєдинки, аби довести керівництву своє подальше раціональне функціонування в клубі. Кожна ланка у команді потребує підсилення. Якщо ми говоримо не просто про участь, а конкурентоспроможність у Другій лізі. Так, я не виключаю, що до "Ужгорода" прийде кілька досвідчених футболістів з-за меж області. Це загальноприйнятий досвід. Але політика клубу абсолютно різниться від "Говерли".

- Якраз про "Говерлу". Шість років тому Ви провели останній поєдинок на професійній українській футбольній арені у згаданій команді. Кажуть: двічі в одну річку не увійдеш?

- А я не в ту річку входжу. "Ужгород" – не "Говерла", хоча справді це моє друге повернення до обласного центру Закарпаття і дасть Бог друге професійне.

- Тобто у період міжсезоння Ви нікуди з "Ужгорода" не збираєтесь іти?

- Іти точно ні. Хіба придбають (сміється – авт..). Це жарт насправді. Я хочу продовжити кар’єру в "Ужгороді" і нікуди не збираюсь переходити.

- Футбольна кар’єра рано чи пізно закінчується. Ваш фініш ще далеко?

- Я прогнозувати не люблю і не буду. Гратиму допоки є здоров’я, бажання й мотивація – три футбольні кити. Єдине у чому Вас запевню – з футболом пов’яжу життя й надалі. Уже в якості тренера або футбольного функціонера. Це буде вже третя серія.

- До слова про тренерську діяльність. Коли Ви захищали кольори "Севлюша", паралельно тренували діток. В "Ужгороді" не вдається поєднувати корисне з приємним, тим паче Ви успішно пройшли навчання на освітньо-кваліфікаційних курсах "С"-диплому ФФУ?

- Тут потрібно вибрати щось одне. Або повністю віддаватись грі, або тренерській діяльності. "Ужгород" уже не команда обласного чемпіонату. А якщо і тут трошки , і там – користі не буде ніде.

- Як справи на побутовому рівні. До Ужгорода, як міста, призвичаїлись?

- У цьому аспекті проблем нема взагалі.

- До Виноградова часто їздите?

- Повсякчас на вихідні. Ось тільки вчора увечері повернувся. Там же завжди на мене чекають рідні, друзі. Як я можу не поїхати..?

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →