closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Сергій Вишневський: "Іква" розраховує на підтримку всіх небайдужих людей"

Сергій Вишневський: "Іква" розраховує на підтримку всіх небайдужих людей"
Изменить размер a+ a-
1873
0

Минулий сезон у першій лізі чемпіонату Рівненської області "Вілія" (Млинів) завершила на десятому місці серед тринадцяти команд. Цьогоріч млинівські футболісти збираються покращити свої результати. Причому втілюватиме цей план у життя вже не "Вілія", а "Іква". Саме таку назву цього сезону носитиме команда з Млинова. До слова, ця назва добре відома місцевим уболівальникам. У 2002-му році "Іква" здобула срібні медалі чемпіонату Рівненської області, а у сезоні 2003/04 представляла дев'ятитисячний районний центр у другій лізі чемпіонату України. В її складі тоді виступали такі відомі футболісти, як Володимир Гоменюк, Віталій Неділько, Олег Герасимюк, Андрій Соколюк.

В інтерв’ю кореспонденту спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" голова Млинівської районної федерації футболу, граючий тренер ФК "Іква" (Млинів) Сергій Вишневський розповів, чому змінила назву команда, про кадрові пертурбації у складі, плани на сезон та розвиток дитячого і юнацького футболу.

- Cергію Петровичу, стартував новий футбольний сезон на Рівненщині. "Вілія" змінила назву на "Іква". З чим це пов’язано?

- Впродовж останніх років генеральним спонсором нашої команди була компанія "Вілія" - одне з найбільших аграрних підприємств у Західній Україні. Втім, за місяць до початку чемпіонату області засновник і керівник групи компаній "Вілія" Євгеній Дудка вирішив припинити фінансування футбольної команди. Ще взимку "Вілія" успішно виступала у відкритому чемпіонаті Волинської області з футзалу: виграли регулярну першість і поєдинок за абсолютне чемпіонство, команда (U-15) посіла перше місце у своїй віковій категорії. Подібний розвиток подій годі було передбачити, це стало повною несподіванкою. Бо для всіх нас "Вілія" стала рідною і тому мені боляче, що цієї назви не буде у поточному сезоні. З іншого боку, Євгенія Степановича можна зрозуміти – його підприємство функціонує не лише в Млинові, а й у Луцьку, Горохові, Ковелі. Проблематично, напевно, всіх "обігріти". Хотів би подякувати Євгенію Степановичу Дудці за фінансову підтримку, яку він надавав нам упродовж трьох років. У цей період ми були фінансово залежні від групи компаній "Вілія".

Цього сезону повернулися до попередньої назви - "Іква", вона абсолютно нейтральна. Під цією назвою Млинів футбольний був представлений як на любительському, так і на професійному рівні близько двадцяти років. Іква – це річка, яка протікає в межах Львівської, Тернопільської та Рівненської областей.

Читайте також: Чемпіонат Рівненської області. Огляд 1-го туру

- Хто підставив "Ікві" плече допомоги?

- Очікуємо на допомогу представників малого та середнього бізнесу, фізичних осіб. "Іква" розраховує на підтримку всіх небайдужих людей. Хочемо створити справжній народний клуб. Зараз працюємо над статутом клубу, реєструємо банківський рахунок. Крім того, збираємося запустити офіційний клубний сайт, на якому будемо подавати інформацію, хто скільки перерахував коштів і на що вони витрачалися. Намагаємося, аби все було прозоро.

Селищний голова Млинова Дмитро Левицький заявив про підтримку "Ікви" як селищною радою, так і ним особисто. Щоправда, як це відбуватиметься поки що не знаю. Можливо депутати проголосують за виділення бюджетних коштів на утримання команди, а можливо Дмитро Валерійович допомагатиме у залученні спонсорів. Наразі виникає багато запитань.

- Склад "Ікви" зазнав суттєвих змін?

- Ні. Від нас пішов лише один гравець. Решта – на місці. З юнацького складу взяли чотирьох футболістів. Я на них розраховую. Хоча важко сказати, чи підсилять вони команду, чи дадуть потрібний результат, адже це дорослий футбол. Водночас, якщо їх не підпускати, то вони взагалі ніколи не подорослішають у футбольному плані.

На жаль, не можемо похвалитися кадровою стабільністю у попередніх сезонах. Тільки награємо склад, як люди зриваються з місця і їдуть на заробітки за кордон. Хоча зрозуміти хлопців можна.

- Як команда провела підготовчий період?

- На жаль, як такого підготовчого періоду, зважаючи на фінансові проблеми, не було. Після зимових футзальних баталій не брали участі в жодному передсезонному турнірі. Потрібні ігрові кондиції футболісти набуватимуть вже по ходу сезону.

- У 2017-му і 2018-му "Вілія" фінішувала на десятому місці. "Іква" цього сезону зможе покращити цей показник?

- На цьому етапі головне – зберегти футбол у Млинові. Наше селище має сучасний стадіон, на якому рівненський "Верес" проводить домашні поєдинки у другій лізі чемпіонату України. У місцевій ДЮСШ футболом займається близько восьмидесяти дітей. Млинів просто зобов’язаний бути представлений дорослою аматорською командою в обласному чемпіонаті. Що стосується конкретного результату на цей сезон, то мені важко щось сказати. У першій лізі змагається 11 команд, непогано буде, якщо фінішуємо на сьомому- восьмому місці. Повторюся, що наразі результат – не стоїть на першому місці.

- Хто, на вашу думку, є головними фаворитами у боротьбі за медалі чемпіонату?

- За відсутності багаторазового обласного переможця "ОДЕКа" (Оржів), який цьогоріч вирішив сконцентруватися лише на аматорському чемпіонаті України, за комплект нагород посперечається інший учасник аматорського чемпіонату країни ФК "Малинськ", а також "Маяк" (Сарни), який торік виборов золоті медалі. Скласти їм конкуренцію спробує ФК "Садове", який має потужне, як для обласного рівня, фінансування. Ці три команди виділяються на фоні інших. Всі інші – одного рівня.

- Ваш коментар щодо поєдинку 1 -го туру чемпіонату області, в якому "Іква" вдома поступилися згаданому вами ФК "Садове" з рахунком 0:3.

- До нас приїхала добротна команда, з багатьма досвідченими футболістами у складі та кваліфікованим наставником – легендою рівненського "Вересу" Володимиром Новаком. "Садове" прагне потрапити у першу трійку. "Іква" зробила все можливе для досягнення позитивного результату, але цього було замало. Не вдалося, до того ж, використати ряд гольових моментів. Суперник "стріляв" по наших воротах прицільно. Перший м’яч пропустили на 23 хвилині, ще двічі гравці "Садового" відзначилися у другому таймі.

- Ви сказали, що у Млинові велика увага прикута до дитячо-юнацького футболу. Що цікавого очікує на підростаюче покоління цього сезону?

- Взимку п’ять різновікових дитячо-юнацьких команд із Млинова взяли участь у відкритому чемпіонаті Волинської області з футзалу. Нині діти та їхні наставники готуються до участі в обласній Дитячо -юнацькій футбольній лізі (ДЮФЛ). Крім того, братимемо участь у турнірах, що проводитимуться неподалік Млинова – Луцьку, Рівному. Для того, щоб виїжджати далі потрібне стабільне фінансування, якого, на жаль, у нас немає.

Сергій Вишневський: "Іква" розраховує на підтримку всіх небайдужих людей" - изображение 1

"Іква-2" візьме участь у чемпіонаті Дубенського району. Всі наші футболісти повинні мати достатню кількість ігрового часу, що принесе користь головній команді.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →