closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Валентин Кучковський: "Томашпіль" прагне грати у вищій лізі області"

Валентин Кучковський: "Томашпіль" прагне грати у вищій лізі області"
Изменить размер a+ a-
3231
0

Минулими вихідними поновилися поєдинки чемпіонату Вінницької області з футболу у вищій та першій лігах. Зазначимо, що на відміну від більшості обласних центрів на Вінниччині змагання відбуваються за системою "осінь-весна". Перша ліга представлена шістнадцятьма командами, які поділені на групи "Схід" і "Захід". У групі "Схід" лідерство впевнено захопив ФК "Томашпіль", з однойменного п’ятитисячного селища міського типу. Команду очолює 37-річний граючий наставник Валентин Кучковський. Валентин Олександрович чимало пограв на позиції півзахисника на аматорському рівні ("Довіра-Нива" ( Вінниця), "Авангард" (Сутиски), "Горизонт" (Козятин), "Сокіл" (Гайсин), "Патріот" (Тульчин), "Тирас" (Ямпіль). Є у його кар’єрі і виступ у професійному клубі - молдовський "Ністру" (Атаки). З 2016 року Кучковський – граючий тренер ФК "Томашпіль", а ще він навчає азам футболу дітлахів у місцевій ДЮСШ.

В інтерв’ю кореспонденту спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" Валентин Кучковський розповів, про перепитії обласного чемпіонату, завдання на сезон, кадровий потенціал, історію місцевого футболу та своїх вихованців.

- Валентине Олександровичу, як складається цьогорічний чемпіонат для ФК "Томашпіль"?

- На даний час – все чудово. Чемпіонат розпочали вдало, у першому турі вдома перемогли "Будівельник" (Іллінці) - 2:0, а далі, як кажуть, пішло-поїхало: після восьми матчів у нашому активі вісім перемог. На п’ять очок випереджаємо другу команду чемпіонату "Поділля" (Крижопіль) та маємо ще гру в запасі. Тішить, що команда мало пропускає – всього лише три м’ячі. Захист відзначається надійністю, в нападі – теж все гаразд, забили дев’ятнадцять м’ячів.

Невдовзі на нас очікує важливий матч, який визначить переможця групи - 18 травня "Томашпіль" прийматиме крижопільське "Поділля". До слова, у поєдинку першого кола у гостях ми перемогли свого конкурента з рахунком 4:0.

Валентин Кучковський: "Томашпіль" прагне грати у вищій лізі області" - изображение 1

- Вас влаштовує лише перше місце у групі?

- Так. По-іншому не може й бути. Ми налаштовані на перемогу у своїй групі, після чого боротимемось за звання абсолютного чемпіона першої ліги у поєдинку проти кращої команди групи "Захід". Наразі там лідирує "Горизонт" (Хоньківці) – сильна команда, в якій підібрано багатьох відомих футболістів із Вінниці. Виходячи з сьогоднішніх турнірних реалій протистояння "Томашполя" і "Горизонту" цілком реальне.

- Перемога у першій лізі відкриває вашій команді шлях у вищий дивізіон.

-ФК "Томашпіль" прагне грати у вищій лізі області, для цього є відповідні умови. Зокрема маємо необхідну матеріальну підтримку, люб’язно надану нам Томашпільською ОТГ (голова Валерій Немировський) та агрокомплексом "Зелена долина". Вдало для нашої команди складаються справи і в Кубку області. У першому поєдинку чвертьфінальної стадії "Томашпіль", 6 квітня, у гостях переміг представника вищої ліги "ЕМС-Поділля-Нива"-2 ( Вінниця) – 2:1. Матч-відповідь відбудеться 27 квітня. Задача у Кубку – пройти якомога далі. Півфінальні пари, ймовірніше за все, сформують гранди футболу Вінниччини. Ці команди мають дуже солідне фінансування та високоякісний підбір виконавців. Хотілося б зіграти з ними, перевірити наші сили.

- До речі, розкажіть про історію томашпільського футболу? Які найвагоміші досягнення місцевих команд на обласній футбольній арені?

- До 1999-го року команди з Томашпільського району виступали в обласному чемпіонаті, зокрема "Факел" із села Липівка у 80- роках вигравав Кубок Вінниччини. Потім у місцевому футболі намітилася криза, яка затягнулася на довгих сімнадцять років. Лише у 2016-му команда з Томашполя знову почала брати участь у чемпіонаті області. Це стало можливим завдяки людям, які вболівають за розвиток місцевого спорту, справжнім патріотам рідного краю. Хотів би висловити слова подяки добродіями, які допомагають команді – Ігорю Козаку, Віталію Ніколаєнку, Дмитру Нечипоренку, Юрію Морозу (агрокомплекс "Зелена Долина"), депутату Вінницької обласної ради Ларисі Білозір, заступнику голови Томашпільської районної ради Ларисі Нароган та голові Томашпільскої ОТГ Валерію Немировському.

Валентин Кучковський: "Томашпіль" прагне грати у вищій лізі області" - изображение 2

- Під час зимової перерви вдалося підсилити склад команди?

- Так. ФК "Томашпіль" підсилив свій склад трьома класними виконавцями. Колишніми футболістами вінницької "Ниви", захисниками Олександром Борячуком та Андрієм Драганом, а також вихованцем академії харківського "Металіста" півзахисником Олександром Синенком. До слова, молодший брат Борячука – Андрій є гравцем донецького "Шахтаря", а у цьогорічному чемпіонаті на правах оренди виступає за ФК "Маріуполь".

- Чи всіх ключових гравців команди вдалося зберегти?

-Так. Всі стрижневі футболісти з минулого року залишилися у команді, бойова обойма – збережена. Зазначу, що при формуванні складу перевага надається гравцям із Томашполя та сіл району. Приїжджих у "Томашполі" - одиниці.

- Хто є лідерами "Томашполя"?

- Лідерами команди відразу стали досвідчені Олександр Борячук та Андрій Драган. Відзначу також нападника Вадима Нарогана, який результативно проводить чемпіонат.

- Окрім Борячука та Драгана у складі команди є ще колишні професійні футболісти?

- Ні. Всі інші наші футболісти виступали лише на аматорському рівні.

- Знаю, що ви є першим тренером гравця київського "Динамо" Владислава Дубінчака, який на правах оренди нині виступає за "Арсенал" (Київ). Ваша думка щодо перспектив Владислава?

- Влада почав тренувати, коли той був ще зовсім маленьким хлопчиком. Згодом він два з половиною сезони виступав у складі "БРВ -ВІК" у ДЮФЛУ . У футболці володимир-волинського клубу ставав бронзовим призером чемпіонату України ДЮФЛ U-14 сезону 2011/12. Після цього отримав пропозицію від київського "Динамо", донецького "Шахтаря" та дніпропетровського "Дніпра". Спочатку поїхав на оглядини до Донецька, де був вражений інфраструктурою клубу. Проте порадившись зі мною та батьками спільно вирішили – хлопець повинен продовжити кар’єру в академії гранда вітчизняного футболу – київському "Динамо". Дубінчак був одним із ключових гравців юнацької команди "Динамо" не тільки в національній першості, а й у Юнацькій Лізі УЄФА. Те, як Владислав прогресує обнадіює, вважаю, що він зробив правильний вибір, коли погодився на оренду в столичний "Арсенал". Це вже не молодіжний склад, це дорослий футбол. Владислав стабільно виходить у стартовому складі "канонірів", отримав виклик від Руслана Ротаня у молодіжну збірну України( U-21). У хлопця повинно все добре скластися.

- Ще когось вдалося підготувати для професійного футболу?

- Владислав Дубінчак – єдиний вихованець, який відкрив для себе професійний футбол. Інші хлопці займалися у футбольних школах Володимир-Волинського та Костополя, але далі – не пішли. Після навчання повернулися у Томашпіль і нині є гравцями нашої аматорської команди.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →