closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Перша ліга Тернопільщини: стартові розклади та прогнози

Перша ліга Тернопільщини: стартові розклади та прогнози
Изменить размер a+ a-
1095
0

У неділю, 14 квітня, стартує перша ліга чемпіонату Тернопільської області в якій виступатиме 12 команд. Пропонуємо до Вашої уваги короткі передстартові розклади та прогнози на новий сезон.

Заліщицький "Дністер" був аутсайдером вищої ліги у сезоні-2018, однак опустившись в першу лігу, він один з кандидатів не на перемогу, але на призове місце. Команда зберегла бомбардира Владислава Токарчука, який був на оглядинах у ФК "Заводське" і ФК "Копичинці", однак таки повернувся до рідних Заліщиків. Є в "Дністра" два суттєвих підсилення – Богдан Скибінський і Михайло Рябий, які мають великий досвід не лише на аматорському, але й на професійному рівні (виступали за "Буковину" Чернівці та "Ниву" Тернопіль). Єдина пересторога, щоб у заліщицької команди не повторилася ситуація минулих сезонів, коли після першого кола виникали фінансові проблеми, відповідно мав місце відплив багатьох гравців основи.

Хоростківська "Зоря" – один з претендентів на чемпіонство. Команда зіграла багато товариських матчів, у тому числі і з колективами вищої обласної ліги. Але ті поєдинки показали великі проблеми команди в захисній лінії, особливо в центральній зоні. Хоростківчани вели перемовини з Сергієм Шумом та Дмитром Грициком, але ці гравці обрали відповідно Підволочиськ та Теофіполь. До речі, для Сергія та Дмитра це рідні міста. Основний воротар Олег Дробний перейшов до чортківського "Кристалу", на його місце запрошено Володимира Кравчука. Хто з них кращий, важко однозначно сказати. В останньому контрольному поєдинку проти команди з Підволочиська Кравчук допускав великі помилки, мінімум два голи на його совісті. Головна втрата в "Зорі" – атакувальний півзахисник Павло Чорномаз, який поїхав на кращі хліби до Канади, поповнивши там і без цього не малий український десант. Поповнив ряди "Зорі" Богдан Гевчук, який мав мало ігрової практики у великогаївському "Агроні", але він чемпіон області і цей статус говорить, що рівень його гри доволі високий. Також команду з Хоросткова поповнив наддосвідчений нападник Роман Мельник, теж колишній гравець "Агрону" та захисник Тарас Глухан з ФК "Козова". Однак основна ставка в команді робиться і далі на хмельницький легіон, з яких варто виділити забивного нападника Олексюка та досвідченого захисника Яремчука. Хоростківська команда має великі надії на Петра Сокола, однак він поки не може грати, адже відбуває тривалу дискваліфікацію.

ФК "Вишнівець" теж один з головних претендентів на чемпіонство. Команда зберегла практично весь вищоліговий склад, в ній залишився капітан і майстер стандартів Михайло Вітерук та мрія багатьох вищолігових команд забитвний форвард Дмитро Галадей. Команда міцно фінансово стоїть на ногах та має чудовий стадіон. Все це змушує говорити про те, що місце нижче другого в турнірній таблиці буде для ФК "Вишнівець" невдачею.

"Скала-Айва" зі Скали-Подільської – одна з тих команд, яка має амбітні плани не тільки на призове місце, а й на найвищу вершину турнірної таблиці, тим самим хоче повторити свій футзальний подвиг, виборовши золото" першої Тернопільської футзальної ліги. Команда зберегла свого лідера і бомбардира Владислава Тимощука, який перебував на оглядинах у Заводському та Теребовлі, а також в команді залишилися її лідери з Хмельниччини – Муляр та Зубик. В представника Скали-Подільської немає фінансових проблем, тому футболісти можуть сміливо сконцентруватися на вирішення головного завдання – здобуття "золота" першої ліги. І в цьому команді мають допомогти рідні стіни та глядачі, яких приходить, мабуть, найбільше серед нинішнього складу першої ліги.

У ФК "Збараж" підбирається досить пристойна команда, яка і в минулому сезоні всім показувала, що в неї є свої амбіції, такі ж вони залишають і в цьому. Колектив залишили два воротарі - Шпирко і Таращук, однак прийшов Олег Глушка, він як мінімум не слабший за свої попередників. Головне втрата у ФК "Збараж" – забивний Бернард Аджей, котрий пішов на підвищення, перейшовши до вищолігового ФК "Тернопіль-ДЮСШ". На його місце прийшов досвідчений Андрій Біскуп. Чи вдасться досвідченому захиснику гідно замінити легіонера, покаже час. Натомість можна бути впевненим, що Біскуп разом і не менш досвідченим Віктором Ковальчуком будуть стовпами оборони. У нападі, мабуть, ставка буде зроблена на Лірського і Бачинського. У півзахисті лідерами будуть капітан команди Конечний та новачок Хархут. І, звичайно, в середині поля допомогти колективу зі Збаража повинен наддосвідчений Олександр Паламар. ФК "Збараж" повинен кинути виклик лідерам та спробувати поборотися за призові місця.

"Арсенал" з Білокриниці практично зберіг свій склад, однак не зробив гучних придбань. Повернувся лише з Копичинець досвідчений нападник Роман Клак. Важко щось спрогнозувати щодо "канонірів", однак складається враження, що команду з Білокриниці задовольняє роль твердого середняка, яка може кинути виклик будь-якому суперникові та бути свого роду грозою авторитетів.

З "Бастіона-1427" з Горішньої Вигнанки пішла ціла групу гравців, на їх місце прийшла необстріляна молодь. Зігравши велику кількість спарингів, вони не дозволяють скласти якогось цілісного враження від колективу. Адже команда могла виграти сильний за складом учасників турнір Пушкаренка, а в інших спарингах діяла відверто невдало. Не додавали стрункості в діях команди тренерські перестановки. Адже досвідчений наставник Віктор Данилишин практично не керував грою команди у контрольних поєдинках і лише перед початком сезону знову повернувся в розташування колективу з Чортківщини.

До ФК "Трибухівці" прийшов великий десант з бучацького "Колоса" на чолі з капітаном і граючим тренером Ігорем Крушельницьким. Приємно, що в команді залишилися її лідери. Однак колектив з Трибухівців не зробив гучних трансферів, ставка в цій команді і далі робиться на вихованців бучацького футболу, тому можна спрогнозувати, що ФК "Трибухівці" в новому сезоні будесередняком.

Підгаєцька "Нива" в минулому сезоні була середняком, але в домашніх матчах була грозою для всіх команд, навіть у грі з чемпіоном ФК "Копичинці" вигравала 2:0, але прикрий випадок не дозволив дограти матч і втримати перемогу. "Ниву" залишили лідери – воротар Денис Остяк (перейшов до "Кристалу" з Чорткова), півзахисник Руслан Хабаров (ФК "Нараїв"), захисник Андрій Біскуп (ФК "Збараж"). Всім відомо, що ті гравці були основними і лідерами підгаєцької команди, тому без них "Ниві" буде не просто. З приємних новин, після вояжу до ряду команд повернувся до Підгайців головний бомбардир Олександр Гизлик. Що він і оновлена "Нива" зможе зробити без колишніх лідерів – покаже час.

ФК "Ланівці-ОТГ" у міжсезонні залишив головний тренер Тарас Романюк, а з ним пішла велика група гравців, зокрема, досвідчені Оліяр, Рибак, Лебедєв, Музичка, Рахлецький, Шимчишин. Натомість у команді залишився бомбардир Руслан Баб’як, щодо решти, то це майже повністю місцеві гравців, які добре зарекомендували себе в спарингах. Минулий сезон через фінансові проблеми команда чемпіонат не дограла, будемо сподіватися, що новому сезоні головному тренеру та керівництву клубу вдасться вирішити всі проблеми, в тому числі фінансові, і команда в Ланівцях зможе поборотися за місце в першій п’ятірці, а той за один з комплектів нагород.

Кременецькі "Три валети" не роблять гучних трансферів, третій рік виступів в обласному чемпіонаті ставка робиться на місцевих футболістів. Безперечно, команда з Кременця буде старатися показати себе з кращого боку, особливо в домашніх поєдинках, але, найпевніше вона буде боротися за місця в другому ешелоні турнірної таблиці.

"Вся Україна – Колос" з Бучача – повністю нова команда, з минулорічного складу "Колоса" не зостався жоден футболіст. Склад сформований з учасників районної команди, яка бере участь у Лізі чемпіонів Тернопільщини та великої групи футболістів "Бастіона-1427". Важко спрогнозувати, як вони себе покажуть. Однозначно можна говорити, що на відміну від минулого сезону в колективу з Бучача з’явилися амбіції і вони вже не погодяться на роль відвертого аутсайдера, якими вони були минулоріч.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →