closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Юрій Голубка: "Моя фірмова страва – лазанья"

Юрій Голубка: "Моя фірмова страва – лазанья"
Изменить размер a+ a-
449
0

У першому турі цьогорічного чемпіонату Прем'єр-ліги Львівщини футболісти спортивно-культурного клубу "Демня" в Раві-Руській настріляли 6 "сухих" м'ячів у ворота місцевого "Локомотива". Дубль у цьому матчі оформив новачок колективу з Миколаївського району –22-річний центральний нападник Юрій Голубка.

Попри юний вік, він уже спробував свої сили на професійному рівні і за кордоном. Про це, а також про очікування від обласних змагань, позафутбольні захоплення інформаційний центр Федерації футболу Львівської області поспілкувався з талановитим гравцем.

– Юрко, Ти вдало дебютував за команду Демні, вийшовши у стартовому складі і забивши одразу 2 голи. Вочевидь, такий початок додав Тобі впевненості у власних силах і надихнув на подальші звершення.

– У нас не було ейфорії після перемоги 6:0 у Раві-Руській, оскільки "Локомотив" – не найсильніший суперник. Перед поєдинками наш тренер Руслан Брунець щоразу наголошує, що потрібно намагатися забити якомога більше, тоді все буде добре. Не важливо, скільки м'ячів я заб'ю. Головне, щоби команда перемагала.

– Кольори яких команд Ти раніше захищав?

– Народився я в Миколаєві на Львівщині. Займався футболом у школі-інтернаті в Стрілках Старосамбірського району. Звідти мене взяли на перегляд у харківський "Металіст", за який я грав понад 5 років, виходив у складі основної команди харків'ян. Також я грав за "молодіжку" донецького "Шахтаря". Коли перейшов у розташування "гірників", усе вдавалося, чимало забивав на тренувальних зборах, однак потім, на жаль, отримав травму...

Виступав на одному футбольному полі з Тайсоном, Марлошом, Марко Девічем, Хав'єром, Хосе Ернесто Сосою, Алехандро Гомесом, Жажою Коельйо. Я відзначався забитими м'ячами за "Шахтар" у чемпіонаті України U-21. Згодом на правах оренди перейшов у рівненський "Верес". Понюхав пороху в аматорській лізі Польщі, грузинському "Зуґдіді" та азербайджанському "Хазарі". Після ігор у Польщі, Грузії та Азербайджані можу сказати, що в нашій країні футбол на вищому рівні. В нас серйозніші боротьба, тактика, швидкості.

До переходу в "Демню" я грав у Другій лізі України в "Калуші". Взимку за обопільною згодою сторін розірвав контракт із калуським футбольним клубом.

– Як отримав запрошення грати за "Демню"?

– Керівництво й головний тренер "Демні" Руслан Брунець запропонували мені перейти в їхню команду. На той час я не мав інших варіантів. "Демня" – надзвичайно амбітний футбольний клуб, що завжди ставить перед собою лише найвищі цілі і перебуває в когорті провідних аматорських колективів не лише Львівщини, а й України. Тож довго не роздумував.

– Які очікування в Тебе від цьогорічного обласного чемпіонату?

– Наше основне завдання – забивати якомога більше і грати в захисті на нуль у кожному матчі. Очікуємо завзятої боротьби між усіма командами. Головне, щоби обійшлося без травм. На мою думку, нав'язати боротьбу в гонитві за золотими медалями можуть насамперед "Юність" із Верхньої Білки, яка намагатиметься підтвердити реноме чемпіона, ФК "Миколаїв", ФК "Самбір". Зі всіма непросто грати.

– Вже в неділю, 14-го квітня, у 2-му турі чемпіонату вас очікує домашній матч із новачком Прем'єр-ліги Львівщини – ФК "Львів-Сокіл" із Борщовичів Пустомитівського району. Що можеш сказати про цього суперника?

– Наразі для нас це команда-загадка. Тренер наголосив, що борщовицький колектив –хороший суперник, на якого потрібно серйозно налаштуватися і добре підготуватися до очної зустрічі. Нам потрібні очки в кожній грі. Тренуємося тричі на тиждень – спершу в Суховолі, тепер повертаємося в Демню. На тренуваннях насамперед робимо акцент на взаєморозумінні гравців, тактичній підкованості футболістів.

– 24-го квітня в рамках півфіналу Кубку України серед аматорів "Демня" прийматиме на власному полі чемпіона Київщини – "Авангард" (Бзів) із Баришівського району, а 1-го травня на виїзді зіграє матч-відповідь. Чи говорили вже з тренером про це протистояння? Адже залишилося зробити крок до фіналу.

– Наразі ми зосереджені на двох поєдинках обласного чемпіонату, які повинні перед цим зіграти. Насамперед нам потрібно вигравати в цих зустрічах, аби спокійно підійти до дуелі з "Авангардом".

– Юрко, наостанок розкажи про свої позафутбольні захоплення. Як проводиш вільний час?

– Я люблю дивитися комедійні серіали, фентезі. Моє хобі – кулінарія.

– Це цікаво! Яка фірмова страва Юрія Голубки?

– Лазанья.

– Пригощав уже нею футболістів "Демні"?

– Ще ні, але, думаю, скоро доведеться (посміхається – ред.).

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →