closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Олег Самченко: "Перед "Соколом" завжди стоять найвищі завдання"

Олег Самченко: "Перед "Соколом" завжди стоять найвищі завдання"
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
1192
0

Найближчої суботи, 6-го квітня, стартує чемпіонат Київської області. Для СФК "Сокіл" (Михайлівка-Рубежівка) цьогорічний сезон стане вже п’ятим, який команда проведе серед найсильніших аматорських колективів Київщини.

Минулий рік приніс багато розчарувань підопічним Олега Самченка. За підсумками першого кола чемпіонату "Сокіл" знаходився на четвертій позиції, на відстані лише декількох очок від омріяного п’єдесталу пошани. Проте, друга частина сезону перетворилася для команди на суцільний жах. У дванадцяти матчах "соколи" здобули лише чотири очки, через що у підсумку фінішували на дев’ятій позиції – це найгірший виступ колективу у чемпіонаті Київщини.

Підготовку до нового сезону СФК "Сокіл" розпочав ще наприкінці січня. Підопічні Олега Самченка працювали у режимі дворазових тренувань, а тижневий цикл закінчували товариським матчем. В рамках підготовки команда зіграла на двох турнірах – Фестивалі зимового футболу УАРДЮФ та Меморіалі Чанових. Перший з них СФК "Сокіл" виграв, у драматичному фіналі перегравши учасника чемпіонату України U-19 – АРЗ (Біла Церква), тоді як боротьбу за перемогу на Меморіалі Чанових "соколи" припинили вже у першому раунді плей-оф, поступившись у серії пенальті ірпінському "Ліневич Груп".

Олег Самченко: "Перед "Соколом" завжди стоять найвищі завдання" - изображение 1

Більше про підготовку до старту у чемпіонаті Київської області, а також про плани і завдання команди у інтерв’ю спецпроекту FootBoom "Аматорський футбол" розповів головний тренер СФК "Сокіл" Олег Самченко.

- Чи задоволені ви тим, як була проведена підготовка до сезону? Чи вдалося реалізувати все, що було заплановано?

- Під час підготовки до старту чемпіонату Київської області ми взяли участь у двох турнірах. Перед командою була поставлене завдання виграти Меморіал Чанових, але ми не змогли його виконати. Зате "Сокіл" став переможцем Фестивалю зимового футболу УАРДЮФ.

Крім того, протягом цих двох місяців ми переглянули велику кількість потенційних новачків. Наша команда значно оновилася. Вважаю, що загалом ми підготувалися до сезону досить непогано. Впевнений, що фізично наші гравці наразі готові приблизно на вісімдесят відсотків. Звісно, футболісти, які знаходилися у команді від початку підготовки, наразі знаходяться у кращому фізичному стані ніж ті, хто долучився до "Сокола" пізніше. Стартові тури чемпіонату Київської області покажуть, наскільки добре ми підготувалися.

Читайте також: СФК "Сокіл" - переможець Фестивалю зимового футболу УАРДЮФ

- На Меморіалі Чанових "Сокіл" несподівано рано припинив боротьбу за перемогу, у чвертьфіналі поступившись у серії пенальті "Ліневич Груп". На ваш погляд, що стало головною причиною поразки?

- Мабуть, недооцінка суперника – це моя суб’єктивна думка. Після розгромних перемог на груповому етапі, можливо, гравці вважали, що настільки ж легко їм буде і в цьому матчі. "Ліневич Груп" грамотно зіграв від оборони, футболісти діяли організовано, страхували один одного. Хоча в нас були хороші нагоди, щоб дотиснути суперника у основний час. У вирішальні моменти нашим молодим гравцям не вистачило холоднокровності. Такі нагоди, які були в нашої команди, потрібно реалізувати. Тому, хоча по грі ми переграли суперника, у підсумку отримали невтішний результат.

Олег Самченко: "Перед "Соколом" завжди стоять найвищі завдання" - изображение 2

- Незважаючи на те, що чемпіонат Київщини стартує вже найближчої суботи (6-го квітня), у "Соколі" продовжують з’являтися нові футболісти. Заявкова компанія у області триватиме до травня. Чи означає це те, що команда продовжить шукати підсилення?

- Думаю, що вже ні. Наразі в нашій обоймі перебувають 22-24 футболісти. Дехто з них ще очікує на міжнародний трансфер. Сподіваюся, що якщо не в першому, то вже у другому турі ми зможемо розраховувати на них.

- Першим суперником "Сокола" стане новачок Вищої ліги – "Асканія-Флора" (Калинівка). Що вам відомо про цю команду?

- По-перше, з цією командою працюють Андрій Герасименко та Сергій Кушка, з якими я у свій час грав в одній команді. Знаю, що вони сформували хороший колектив. В рамках підготовки вони провели товариський матч з командою другої ліги України – "Чайкою" (Петропавлівська Борщагівка), представники якої дуже схвально відгукувалися про "Асканія-Флору". Вони відзначили, що "Асканія-Флора" - добре організована команда. Загалом інформації про суперника небагато. Впевнений, що матч буде непростим.

Читайте також: Календар матчів чемпіонату Київської області

- На що "Сокіл" розраховує у новому сезоні?

- Ми завжди ставимо найвищі завдання. Якщо не ставити перед командою конкретні завдання, то навіщо тоді взагалі заявлятися у чемпіонат області? Хочемо потрапити до трійки призерів чемпіонату Київщини, а також вийти у фінал Кубка області. Вважаю, що нам це під силу. Будемо старатися.

Олег Самченко: "Перед "Соколом" завжди стоять найвищі завдання" - изображение 3

- А на районному рівні які завдання стоять перед командою?

- "Сокіл" заявляється у першу лігу чемпіонату Києво-Святошинського району, яку намагатимемося виграти. Також стоїть завдання здобути Кубок району. Скучили за цим трофеєм, потрібно постаратися привезти його у Михайлівку-Рубежівку.

- Як вважаєте, які команди поведуть боротьбу за медалі чемпіонату Київщини?

- У міжсезоння деякі команди значно оновилися, тому наразі непросто оцінювати їх шанси. Наприклад, "Джуніорс" (Шпитьки). В цій команді тепер зовсім інший колектив. Якби "Джуніорс" зберіг свій минулорічний склад, впевнений, у цьому році вони боролися б за чемпіонство. Не можу не відзначити 2-разового чемпіона області – "Авангард" (Бзів). Можливо, цього року команді Сергія Карпенка буде важче, бо паралельно вона виступає у чемпіонаті України серед аматорів. Кожного вікенду вона проводитиме по два матчі, тому буде непросто витримати такий графік. Також відзначу "Патріот" (Баришівський район) і "Межигір’я" (Нові Петрівці). Думаю, що вже після чотирьох – п’яти турів стане зрозуміло, хто на що претендуватиме.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →