closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Андрій Флінта: "Завдання ФК "Дорофіївка" - виграти Лігу чемпіонів Тернопільщини"

Андрій Флінта: "Завдання ФК "Дорофіївка" - виграти Лігу чемпіонів Тернопільщини"
Изменить размер a+ a-
2440
0

На початку квітня поновлюється Ліга чемпіонів Тернопільщини: відбудуться поєдинки чвертьфінальної стадії. Зокрема чемпіон Підволочиського району ФК "Дорофіївка" (раніше команда називалася "Збруч"), що представляє однойменне село, зустрінеться з кращою командою Теребовлянщини "Ромою" (Підгайчики). Зазначимо, що "Збруч", який останніми сезонами є незмінним переможцем свого районного чемпіонату та минулорічним чвертьфіналістом Кубка Тернопільської області, сповнений бажання поборотися за головний трофей. Про це в інтерв’ю кореспондента FootBoom із президентом дорофіївського клубу Андрієм Флінтою.

- Андрію Ярославовичу, розкажіть про турнірний шлях, яким ФК "Дорофіївка" дійшов до чвертьфіналу Ліги чемпіонів Тернопільщини?

- На попередньому етапі "Дорофіївка" виступала у групі "А", де посіла перше місце. Нашим головним конкурентом був чемпіон Зборівського району ФК "Заруддя". На виїзді "Дорофіївка" поступилася супернику - 0:3, а вдома перемогла - 4:3. Інші дві команди нашої групи за рівнем майстерності виявилися набагато слабкішими: ФК "Конюхи" (Козівський район) ми двічі розгромили – 5:0 і 4:1; "Колос" (Гаї, Кременецький район) перемогли з рахунком 3:0 і 1:0.

- Які матчі вашої команди можете відзначити?

- Це два поєдинки проти "Заруддя" - дуже сильної команди, яка якісно укомплектована. Попри велику гостьову поразку (0:3) "Збруч" виглядав достойно і на такий результат не заслуговував. А ще гра запам’яталася газоном нестандартних розмірів, де ледь поміщалися 22 футболісти та судді. Матч-відповідь також був динамічним і цікавим, рахунок постійно змінювався: 2:0, 3:1, врешті перемога - 4:3. Вся команда заслуговує на комплімент за цей поєдинок. На мій погляд, "Дорофіївка" досить рівно пройшла весь груповий етап.

Андрій Флінта: "Завдання ФК "Дорофіївка" - виграти Лігу чемпіонів Тернопільщини" - изображение 1

- Кого виокремите з гравців "Дорофіївки" за підсумками групового турніру?

- Багато важливих м’ячів забив наш основний голеадор Денис Барабаш. Гарну гру показав гравець групи атаки Ереноглу Еррем, турок за національністю, півзахисник Назар Трач – таємна зброя команди, та оборонець Антон Рудак. Названі мною футболісти складали кістяк "Дорофіївки" впродовж сезону.

- В 1/4 фіналу "Дорофіївка" зустрінеться з чемпіоном Теребовлянського району "Ромою" (Підгайчики). Що вам відомо про суперника?

- Так, 7 квітня "Дорофіївка" прийме "Рому" вдома, а за тиждень матч-відповідь у Підгайчиках. Ми добре вивчили суперника, його сильні та слабкі сторони. Переглянули декілька матчів за участю "Роми", яка, до слова, з’явилася на футбольній мапі Тернопільщини відносно недавно. Висновок – "Дорофіївка" зобов’язана проходити представника Теребовлянського району. Ознайомилися і з самими Підгайчиками, за Дорофіївку вони більших розмірів.

- Чи доводилося "Дорофіївці" раніше зустрічатися з "Ромою"?

- Ні. З цією командою ми ніколи не грали.

- Яка задача поставлена перед вашою командою у Лізі чемпіонів Тернопільщини?

- Завдання ФК "Дорофіївка" - виграти Лігу чемпіонів Тернопільщини. Хоча спочатку думали, що непоганим результатом буде вихід команди у півфінал. Але по ходу сезону скоригували задачу. До речі, у сезоні 2017/2018 "Дорофіївка" також виступала у Лізі чемпіонів Тернопільщини, втім зіграли невдало – не зуміли вийти з групи. Впевнений, що цьогоріч дорофіївцям під силу посперечатися за перемогу у Лізі.

- Кого вважаєте своїми головними конкурентами у боротьбі за перемогу?

- Передусім, це минулорічний переможець Ліги "Лісма" (Шляхтинці, Тернопільський район). Цій команді вдалося зберегти всіх найсильніших виконавців, вони сповнені бажання захистити титул. Нелегко буде з ними боротися, але "Дорофіївка" налаштовується на максимальний результат. Досить амбітний і чемпіон Гусятинського району – "Нива" (Городниця). Думаю, що саме "Лісма" та "Нива" - основні претенденти на перемогу.

- Як триває підготовка команди до сезону?

- "Дорофіївка" ще взимку почала готуватися до сезону: змагалися у районних футзальних турнірах у Підволочиську та Волочиську. Провели достатню кількість матчів, коли потеплішало вийшли на велике поле, двічі на тиждень тренуємося. Нещодавно зіграли товариський поєдинок проти "Збруча-Агробізнесу" (Підволочиськ), що виступає у першій лізі чемпіонату Тернопільської області і є фарм-клубом "Агробізнесу" (Волочиськ) – команди першої ліги чемпіонату України. Матч завершився внічию (2:2). Минулої неділі повинні були провести ще один спаринг, але в останній момент його скасували. До поєдинку 1/4 Ліги чемпіонів Тернопільщини у "Дорофіївки" товариських матчів більше не заплановано.

- Чи суттєвих змін зазнав склад "Дорофіївки" цього міжсезоння?

- Так, і, на жаль, більше втрат, аніж придбань. Головна з них – Денис Барабаш, наш бомбардир, якого призвали в ЗСУ. Ереноглу Еррем на деякий час поїхав до Туреччини. До речі, ним серйозно цікавився волочиський "Агробізнес". Не буде в команді і лівого захисника Антона Рудака, який подався на заробітки до Польщі. Зазначу, що всі названі мною футболісти відігравали ключову роль у команді минулого сезону. Поповнення у складі лише одне – це нападник Сергій Годка, який повернувся у "Дорофіївку" після служби в армії.

- Навіть після таких кадрових пертурбацій ви все рівно націлюєте "Дорофіївку" на перемогу у Лізі чемпіонів Тернопільщини?

- Так. На перегляді у "Дорофіївці" перебуває велика група футболістів із Волочиська та Підволочиська, тож думаю, що найближчим часом буде якісне підсилення. Вірю я і в тренерський хист наставника команди Олександра Собка та тих гравців, які залишилися. Зі свого боку прикладатиму максимум зусиль, щоб умови, які створені для футболістів "Дорофіївки", й надалі залишилися на високому рівні. Сподіваюсь на подальшу співпрацю з нашими надійним партнером - компанією "Волочиськ-Агро"(керівник Володимир Турчинець) - структурний підрозділ агропромислового холдингу "Астарта".

Андрій Флінта: "Завдання ФК "Дорофіївка" - виграти Лігу чемпіонів Тернопільщини" - изображение 2

- Невдовзі стартує чемпіонат Тернопільської області, вперше змагання відбуватимуться у другій лізі. "Дорофіївка" у другу лігу цього сезону не збирається?

- Роздумуємо над цим питанням, остаточно все вирішиться у перших числах квітня. Федерація футболу Тернопільської області (ФФТО) хотіла би бачити "Дорофіївку" у другій лізі. Однак у нашому клубі більшість за те, щоб ще рік пограти у районному чемпіонаті, а вже у 2020-му заявитися на область. Самі розумієте, що участь команди в обласному чемпіонаті – це додаткове фінансове навантаження. Наприклад, команда-господар, як приймаюча сторона, лише за арбітраж одного матчу повинна сплатити близько 2 тисяч гривень. Я порахував – участь "Дорофіївки" у другій обласній лізі обійдеться в 250-300 тисяч гривень. Для порівняння – минулорічний бюджет клубу складав 100 тисяч гривень. І це при тому, що "Дорофіївка" виступала на декількох фронтах: у чемпіонаті та Кубку району, Лізі чемпіонів Тернопільщини, Кубку області. Всього провели близько 30 матчів.

- Як ви оцінюєте рівень обласного футболу?

- Неозброєним оком помітно, що чемпіонат прогресує з кожним роком. На мою думку, прогрес намітився після призначення головою ФФТО Тараса Юрика – сучасної та ділової людини. В обласному чемпіонаті проходять реформи, які потрібно було починати. Зокрема всі позитивно відгукуються щодо створення другої ліги, що конче необхідна. Бо, скажімо, не всі команди першої ліги одного рівня. Відтепер клуби, чий рівень трохи нижчий гратимуть у новоствореній другій лізі. Буде все чесно та справедливо. До того ж, другу лігу мають поповнити абсолютні новачки з районних чемпіонатів.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →