closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Василь Цимбалюк: "Арсенал-ДЛГ" прагнутиме міцно закріпитися в середині турнірної таблиці"

Василь Цимбалюк: "Арсенал-ДЛГ" прагнутиме міцно закріпитися в середині турнірної таблиці"
Изменить размер a+ a-
2077
0

Сезон 2018 року для "Арсеналу-ДЛГ", що представляє стародавнє місто Овруч Житомирської області, був найуспішнішим в історії клубу. Команда зуміла вибороти "бронзу" в обласній першій лізі. Такий результат дозволив овручанам цього сезону виступити у лізі вищій.

Президент "Арсеналу-ДЛГ" Василь Цимбалюк познайомив читачів FootBoom зі своєю командою та розповів про підготовку і плани на сезон.

- Василю Олексійовичу, коли було створено ФК "Арсенал –ДЛГ" ?

- ФК "Арсенал-ДЛГ" (м.Овруч) створено у 2015 році на базі місцевого "Арсеналу". Генеральним партнером клубу виступило ДП "Овруцьке лісове господарство". Звідси й назва - "Арсенал-ДЛГ". Директор підприємства Сергій Гулько є великим шанувальником футболу, намагається бути присутнім на всіх домашніх матчах команди. Можу лише сказати, що клубу пощастило мати такого надійного партнера.

- Хтось ще підтримує команду?

- Так. Відчуваємо підтримку з боку Овруцької ОТГ та особисто міського голови Овруча Івана Коруда. Іван Ярославович всіляко сприяє розвитку "Арсеналу-ДЛГ". Крім того, допомагають ряд приватних підприємців, а також небайдужі до футболу люди.

Василь Цимбалюк: "Арсенал-ДЛГ" прагнутиме міцно закріпитися в середині турнірної таблиці" - изображение 1

- Які здобутки має "Арсенал-ДЛГ"?

- У 2015-му "Арсенал -ДЛГ" взяв участь у дебютному для себе чемпіонаті Овруцького району і посів друге місце. Наступного сезону вибороли бронзові медалі районної першості. Крім того, команда – дворазовий володар Кубка м. Овруча, фіналіст Кубка району, володар Кубка громад, переможець низки турнірів місцевого рівня.

У 2016-му починається новий етап у розвитку клубу: "Арсенал -ДЛГ" дебютував у Першості області. Змагання завершили на шостому місці серед дванадцяти команд. Вважаю, що як для дебютанта, це був непоганий результат.

- Минулого сезону "Арсенал-ДЛГ" посів у першій лізі вже третє місце …

- Так. Команда прогресує. Торік у своїй групі (турнір відбувався у двох групах – "А" і "Б") в регулярній Першості "Арсенал-ДЛГ" фінішував на другому місці, нас випередив лише майбутній переможець "Сокіл" (Житомирський район). Після цього був проведений матч за третє місце Першості між овруцькими футболістами та другою командою іншої групи ФК "Агролайф" (Попільнянський район). Суперник вже на третій хвилині повів у рахунку, але ще до перерви Василь Першко вирівняв становище – 1:1. У другому таймі два м’ячі, проведені нашим нападником Валерієм Цибульком зняли всі питання щодо переможця двобою. До речі, Валерій став одним із кращих бомбардирів Першості. Третє місце згідно із регламентом дає "Арсеналу -ДЛГ" можливість піднятися рангом та грати у вищій лізі. Зараз всі мої думки пов’язані саме з цим. Для всього Овруча виступати серед обласної еліти – це велика честь.

- Познайомте з тренерським складом "Арсеналу-ДЛГ"?

- Команду очолює 27-річний граючий тренер Микола Невмержицький. Батько його родом з Овруча. Після аварії на ЧАЕС виїхали на Луганщину. В Луганську Микола і народився. З початком війни родина повернулася на малу батьківщину.

Як президент ФК я насамперед займаюся стратегічними питаннями, в тому числі і організацією тренувального процесу. Ми з головним тренером – однодумці: у нас однакове бачення гри та перспектив розвитку футбольного клубу.

- Розкажіть про склад команди: його формують місцеві гравці чи приїжджі "легіонери"?

- У нас на даний час фактично на сто відсотків грають місцеві футболісти, вихованці ДЮСШ . Найстарший в "Арсеналі-ДЛГ" - капітан, центральний захисник, Борис Шеремет, якому 34 роки. Наймолодший – 16-річний воротар Дмитро Радкевич.

Читайте також: Чемпіонат Житомирської області: стали відомі контури сезону

- Чи є команді футболісти, які мають досвід виступів на професійному рівні?

- Так, їх двоє, це брати Микола та Іван Невмержицькі, які в свій час грали за луганську "Зорю", "Оболонь" (Київ), "Шахтар" (Свердловськ).

- Яка в "Арсеналу-ДЛГ" інфраструктура?

- На жаль, свого стадіону поки не маємо. Суперників приймаємо на арені Овруцької ДЮСШ, транспорт на гостьові поєдинки – орендуємо. На сьогодні – це дуже болючі для нас питання.

- Яку увагу в Овручі приділяють дитячо-юнацькому футболу?

- У місті вже багато років функціонує ДЮСШ, з відділенням футболу. Юні футболісти з Овруча змагаються у вищій лізі ДЮФЛ Житомирщини (U-16/U-14) та чемпіонаті області (U-12/U-10). Також створено "Арсенал-ДЛГ-2", який є головним постачальником кадрів для першої команди.

Василь Цимбалюк: "Арсенал-ДЛГ" прагнутиме міцно закріпитися в середині турнірної таблиці" - изображение 2

- Які завдання стоять перед "Арсеналом-ДЛГ" у вищій лізі?

- "Арсенал -ДЛГ" прагнутиме міцно закріпитися в середині турнірної таблиці. Наші гравці та вболівальники не можуть дочекатися старту команди у вищі лізі. До речі, футбол в Овручі люблять. На домашніх матчах, і не тільки, команда відчуває підтримку "дванадцятого" гравця. Ми дуже вдячні своїм уболівальникам за віру в команду.

Читайте також: "Полісся" (Ставки) – чемпіон Житомирської області

- Кого вважаєте головними претендентами на медалі в чемпіонаті?

- За медалі посперечаються команди, які робили "погоду" і минулого сезону – "Полісся" (Ставки), "Мал" (Коростень), "Звягель" (Новоград-Волинський), "Полісся" (Городниця). Ці команди є визнаними лідерами футболу Житомирщини.

- Які зміни відбулисяв в "Арсеналі-ДЛГ" цього міжсезоння?

- До команди повернулись ряд місцевих гравців, які вже виступали за нас. Клуб планує підсилитися: під час підготовки переглянемо декількох потенційних новачків. Плани на 2019 рік досить амбітні. Але чи реалізуються вони, залежить як від тренера і гравців, так і меценатів та вболівальників клубу і, звичайно, від президента ФК.

- На ваш погляд, чемпіонат Житомирської області прогресує чи навпаки?

- Однозначно з кожним сезоном чемпіонат стає цікавішим і сильнішим. Присутня інтрига, глядачі на трибунах. Про таке раніше доводилося тільки мріяти. Розвивається також дитячо-юнацький, ветеранський та жіночий футбол. На мою думку, прогрес намітився після того, як Житомирську обласну федерацію футболу очолив Руслан Павлюк. На сьогодні обласна федерація – одна з кращих в Україні.

- Одним із етапів підготовки "Арсеналу-ДЛГ" до сезону була його участь у XXI традиційному всеукраїнському турнірі пам’яті заслуженого тренера України Миколи Кирсанова, який проводить Київська обласна федерація футболу (КОФФ). Ваша команда вперше брала у ньому участь. Які враження від турніру?

- Дійсно, "Арсенал-ДЛГ" вперше був представлений на зимових турнірах під егідою КОФФ. Перевірили свої сили у поєдинках із кваліфікованими командами. Нашими суперниками у групі були імениті колективи з Київщини - "Авангард" (Бзів), "Кудрівка" (Ірпінь), "Юніор" (Макарів), а також чемпіон Житомирщини "Полісся" (Ставки). Задач на турнір не ставили. Передусім награвали склад та перевіряли у справі новачків. Загалом команда почала підготовку у січні, два місяці присвятили відновленню фізичних кондицій та тактичній підготовці. У березні взяли участь у Меморіалі Кирсанова. На квітень заплановано ряд товариських матчів на полі з натуральним покриттям. Орієнтовно в другій половині квітня (залежить від погодних умов)"Арсенал-ДЛГ" розпочне виступи у першому в сезоні офіційному турнірі – Кубку Житомирської області "Пам’яті Героїв Небесної Сотні". До речі, чемпіонат області почнеться у перших числах травня, у ньому візьме участь дванадцять команд.

Читайте також: "Метеор" (Нова Буда): 63-річний граючий президент клубу і чемпіон Європи у складі

- І наостанок розкажіть трохи про себе.

- Мені 55 років. Свого часу закінчив лісогосподарський факультет Української сільськогосподарської академії (м.Київ). Футболом займався на любительському рівні. Зараз працюю в ДП "Овруцьке лісове господарство" на посаді інженера з охорони праці. Поза роботою основний мій профіль – футбольний менеджмент.

Відчуваю постійну підтримку з боку дружини Наталії та сина Віталія. Футбол для мене - не просто гра, це – життя .

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →