closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Про Коломию я завжди мріяв". Все, що відомо про нового тренера ФК "Покуття" Сергія Турянського

"Про Коломию я завжди мріяв". Все, що відомо про нового тренера ФК "Покуття" Сергія Турянського
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
793
0

За період зимової паузи в ФК "Покуття" (Коломия) відбулися суттєві кадрові зміни. Найважливішою з них стало те, що новим головним тренером команди призначено Сергія Турянського.

Сергій Миронович – уродженець Коломиї, відомий футболіст-нападник, зокрема, виступав за збірну України. Був тренером команд "Прикарпаття" (Івано-Франківськ), "Тепловик", "Тисмениця", "Карпати" (Яремче). Після паузи у тренерській діяльності повернувся у рідну Коломию, як головний тренер ФК "Покуття".

Про те, як проходять перші місяці роботи в Коломиї, "Дзеркало медіа" поговорило з новим тренером на стадіоні "Юність".

– Які у Вас враження після повернення на коломийський стадіон?

– Приємні враження від команди, від керівництва. Порівняно з 2012 роком є прогрес. Помітно, що люди хочуть щось робити, розвивати спорт. Команда командою, але на неї орієнтується вся молодь, діти, юнаки.

– Чи очікували Ви такий поворот долі, оскільки мали паузу в тренерській діяльності?

– Не очікував. Відверто кажу. Чесно вам зізнаюся, що про Коломию я завжди мріяв. Зробити якийсь свій внесок у коломийський футбол. Все таки досвіду є багато, як футболіста і як тренера. Хочеться чимось допомогти Коломиї. Але переживання є, всі родичі тут, знайомі. Відповідальність дуже велика. В іншому місті легше працювати.

– Проведіть паралелі між Сергієм Турянським футболістом і тренером.

– Я був такий, як і вони. Коли ти – футболіст, то не цінуєш у повній мірі те, що для тебе роблять та які умови створюють. А коли стаєш тренером, то відбувається велика переоцінка цінностей, ставлення до роботи тренерів. Адже коли був футболістом, то я цього не розумів. У деяких моментах моє відношення до команди було неправильним. Різниця між футболістом і тренером дуже велика. Відповідальність набагато більша.

Читайте також: Кадрові зміни у "Покутті" (Коломия)

– Як пройшло знайомство з командою?

– Все проходить добре. Але ще потрібен час для адаптації і щоб краще побачити кожного футболіста. Але загалом досить дружня атмосфера і я надіюсь, що вона залишиться.

Який ідеальний футболіст у вашому розумінні?

– Звичайно, що хочеться мати Мессі і половину англійської ліги. Але це нереально. Але так, щоб я під себе рівняв футболіста, то такого немає. Футболіст має йти тільки під команду.

– Якщо глянути загалом на український футбол, то останніми роками він не розвивається. Як думаєте, ця тенденція зберігатиметься?

– На це у мене є зустрічне питання. Економіка наша на якому рівні? У нас все взаємопов’язано. Дива не буває. Хіба що зробите тут у Коломиї Бразилію.

– У формуванні молодого юного футболіста вирішальне значення має тренер чи середовище, у якому він формується: батьки, школа?

– Важко сказати, але тренер має велике значення. Просто тренери зараз не хочуть розвиватися і працювати за заробітну плату, яку може запропонувати держава, тренер думає ще де можна заробити собі на хліб. Середовище середовищем, але від тренера багато залежить. Він повинен бути фанатом і професіоналом, він повинен вдосконалюватися. У дітей потрібно вкладати. Адже без доброго фундаменту будинок не побудуєш.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →