closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Метеор" (Нова Буда): 63-річний граючий президент клубу і чемпіон Європи у складі

"Метеор" (Нова Буда): 63-річний граючий президент клубу і чемпіон Європи у складі
Изменить размер a+ a-
2775
0

Радомишльський футбол завжди готував кваліфіковані кадри для головної команди області житомирського "Полісся, грали місцеві вихованці і в інших професійних клубах. Найяскравіше на футбольному небосхилі засяяла зірка Олександра Зінченка, вихованця "ДЮСШ-Карпатія" з районного центру Радомишль, що на Житомирщині, який нині виступає за англійський "Манчестер Сіті".

Втім, заграти на мегарівні щастить одиницям. Більшість талановитих вихованців районної футбольної школи продовжують свої виступи в аматорських командах. За словами мого співрозмовника Анатолія Кобилянського, президента любительського клубу "Метеор" з села Нова Буда Радомишльського району, обдарованих футболістів можна знайти і в районних командах. Зокрема в "Метеорі". Було б на це лише бажання селекціонерів професійних клубів. Анатолій Казимирович, до слова, окрім того, що підтримує "Метеор", надає регулярну допомогу радомишльській спортшколі.

"Метеор" - це найстаріший клуб в районі. Вже понад сорок років сільська команда бере участь у районному чемпіонаті. У планах – вихід на обласну футбольну арену. А ще "Метеор" має кілька особливостей, які вирізняють його поміж інших аматорських команд. Про все це у розмові кореспондента FootBoom з Анатолієм Кобилянським.

- Анатолію Казимировичу, минулий сезон приніс "Метеору" бронзові медалі.

- Так. Чемпіонат Радомишльського району сезону-2018 проводився у двох лігах: вищій та першій. У вищій лізі виступали вісім команд: "Полісся" (Ставки), ""Радомишль- Будівельник", "Метеор" (Нова Буда), "Арсенал" (Чайківка) , Явір" ( Потіївка), "Метеор" (Мірча), "Спортинг" ( Котівка), "Вікторія" (Вишевичі). З перших турів стало зрозуміло, що боротьбу за медалі поведуть три команди "Полісся" (Ставки), "Радомишль- Будівельник" і "Метеор" (Нова Буда).

Читайте також: Чемпіонат Житомирської області: стали відомі контури сезону

На жаль, посперечатися за чемпіонство ми не зуміли. На це були об’єктивні причини – не вдавалося збирати оптимальний склад. Більшість наших хлопців працюють у Києві, Житомирі, Малині, тому не завжди могли приїздити на матчі. Замінити ж їх було ніким. Натомість "Полісся" мало два рівноцінних склади: один грав на область, інший - на район. У деяких районних матчах залучалися гравці першої команди. У підсумку "Полісся" виграв як обласний, так районний чемпіонати. Другим фінішував "Радомишль- Будівельник" - симпатичний колектив, де зібрана перспективна місцева молодь. "Будівельники" мені навіть більше сподобалися, ніж "Полісся". У "Метеора" - "бронза", наше відставання від чемпіона склало 14 очок. Зі Ставками ми зіграли внічию та поступилися. Повторюсь – коротка лава запасних нашої команди не дозволила "Метеору" позмагатися за чемпіонство.

Кого виділю з футболістів? За підсумками сезону відзначив би гравця середини поля Олександра Галіцького та братів Романа і Сергія Михайлових. Роман грає у захисті, Сергій – у півзахисті.

"Метеор" (Нова Буда): 63-річний граючий президент клубу і чемпіон Європи у складі - изображение 1

- І все ж, минулоріч вам вдалося взяти гору над "Поліссям". Та ще й як…

- Так, в ендшпілі сезону відбувся фінал Кубку Радомишльського району "Золота Осінь-2018", в якому "Метеор" зустрівся з "Поліссям". Нам, напевно, вперше в сезоні вдалося виставати на гру бойовий склад. Чемпіонат області до цього часу вже закінчився, тож "Полісся" теж задіяло всіх найсильніших футболістів. Діями команди керував Костянтин Сахаров. Більшість вболівальників до початку матчу вважали фаворитом "Полісся". Проте все вийшло навпаки. З перших хвилин футболісти "Метеора" нагнітали та створювали небезпеку біля воріт переможця чемпіонату області і врешті відкрили рахунок у матчі – 1:0. У другій половині кубкового протистояння Ставків втратила всі шанси на перемогу – команда із Нової Буди довела рахунок до розгромного, забивши ще два м’ячі – 3:0. "Метеор" на мажорній ноті завершив сезон. Приємно вигравати у сильної команди, чемпіона області. Шкода, що "Полісся" нещодавно залишив головний тренер Костянтин Сахаров. За ним можуть поїхати і провідні гравці, більшість з яких "легіонери", вони прийшли у Ставки разом із Сахаровим.

- "Метеор" (Нова Буда) вважається футбольним довгожителем у Радомишльському районі?

- Так. Команду у Нових Будах я створив у 1978 році. Відтоді йду по життю разом із "Метеором": є спонсором і президентом клубу. Я очолюю сільськогосподарське товариство, тож маю можливості підтримувати місцевий футбол. У районному чемпіонаті зараз не знайдеш команди, яка існувала б стільки років як "Метеор". За сорокарічну історію ми багато разів вигравала чемпіонат і Кубок району. Раніше в чемпіонаті виступали дві команди "Метеора" : у першу залучалися сильні "легіонери" з Житомирщини і Київщини, молодіжний склад був сформований уродженцями Нових Буд.

Читайте також: "Форестер" (Іванівка): золотий акорд "лісників"

Минулого сезону я ще допомагав команді села Потіївка, ця команда також мені не байдуже. Не можу залишити поза увагою і учнів Радомишльської ДЮСШ, яким завжди йду на зустріч. Загалом, мені приносить задоволення робити добрі справи.

- Свого часу ви також були гравцем "Метеора"?

- Чому ж був? За потреби я і зараз виходжу на поле. Хоча мені вже 63 роки. Ви багато знаєте керівників клубів, хто у такому солідному віці бігає на полі? От минулого сезону іноді не вистачало футболістів – грав я . Раніше був капітаном команди.

- Яке ваше футбольне амплуа?

- У молодості був нападником, зараз граю в середині поля.

- Хто є тренером "Метеора"?

- Багато років у нас не було наставника, всі ігрові питання знаходилися у компетенції ветеранів команди. Останніми роками функції тренера та менеджера виконує мій помічний Віктор Карбієвський.

- Знаю, що торік на Житомирщині не діяло правило – "Один гравець – одна команда", тож у багатьох районних командах можна було зустріти відомих в області футболістів? У "Метеорі" такі гравці є?

- Вже багато сезонів за "Метеор" грає 36-річний вихованець малинського футболу та ДЮФК "Борисфен" (Щасливе) Олег Зборовський, який є одним з найтитулованіших вітчизняних гравців у пляжному футболі. Олег – чемпіон Європи та учасник чемпіонату світу у складі національної збірної України. У великому футболі пограв за "Папірник" (Малин), "Систему- КХП" (Черняхів), що колись виступали у другій лізі чемпіонату України.

Дмитро Зозуля, відомий за виступами в "Арсеналі-Києві", "Волині", ФК "Львів", влітку, коли приїздив у Нову Буду до своєї бабусі, також виходив на поле у складі "Метеора". Він і зараз заявлений за нашу команду, але останні два сезони не грав.

Читайте також: "Полісся" (Ставки) – чемпіон Житомирської області

-Як проходить підготовка "Метеора" до сезону?

- Зазвичай до сезону готувалися, беручи участь у чемпіонаті району з футзалу. Однак цього року у Радомишлі реконструюють спортивну залу і чемпіонат не проводиться. Частина гравців готуються до сезону індивідуально на відкритих міні-футбольних майданчиках. Інші хлопці взимку замінили футбол на хокей. І у них непогано виходить.

- Коли вболівальники зможуть побачити "Метеор" в обласному чемпіонаті?

- Це моя давня мрія, до якої я йду впродовж багатьох років. Гальмує участь "Метеора" в обласному чемпіонаті відсутність у Нових Будах футбольного поля, яке б відповідало високим критеріям. Ще у 1978-му кустарним методом я зробив поле, але воно нерівне, матчі чемпіонату області на ньому проводити не можна. Зараз займаюсь пошуками земельної ділянки, на якій хочу звести арену з нуля. Якщо все буде добре, то планую впродовж двох років реалізувати цей задум. Після чого вивчатимемо питання заявки в обласний чемпіонат.

- Чи будуть гравці "Метеора" представлені у збірній Радомишльського району – ФК "Радомишль", який цього сезону після багаторічної перерви повертається в чемпіонат області?

- Зараз триває процес комплектації команди. Думаю, що футболісти "Метеора" обов’язково потраплять у збірну району. Головне, щоб у команді був кваліфікований організатор, який не тямить себе без футболу. У Радомишлі відповідально відносяться до повернення команди в обласний чемпіонат – зараз триває реконструкція стадіону та спортивної зали, як я вже казав.

- Чого очікуєте від сезону-2019?

- Перемог своєї команди. А як воно буде розсудить час, постараємось повернути "Метеору" чемпіонське звання.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →