closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

СКК "Пісочна": тернистий шлях до зірок

СКК "Пісочна": тернистий шлях до зірок
Изменить размер a+ a-
5165
0

Село Пісочна вважається одним із головних футбольних центрів у Миколаївському районі Львівської області. Футбольні традиції у цьому населеному пункті, де мешкає понад дві тисячі людей, започатковувалися після Другої світової війни. Впродовж десятиліть команди з Пісочної – постійні учасники чемпіонату Львівщини. Останніми роками СКК (спортивно-культурний клуб) "Пісочна" грає у першій обласній лізі. За підсумками торішнього сезону пісочненські футболісти розташувалися у середині турнірної таблиці .

Про історію місцевого футболу, підсумки минулого сезону та останні новини з табору команди нам розповіли президент СКК "Пісочна" Богдан Мороз і головний тренер Ігор Герилів.

- Почнемо нашу розмову з футбольного літопису Пісочної.

-Б.М.: Це питання завжди мене цікавило, я вивчав нашу футбольну історію. Мені здається, що кожен уболівальник повинен знати не лише загальну історію свого краю, а й місцеве футбольне коріння. Футбол у Пісочній почав активно розвиватися у 50-их роках минулого століття. На обласній арені село спочатку представляла команда "Райдуга", потім - "Пісочна". Місцеві команди – багаторазові переможці і призери обласних змагань.

У 2013 році у нашому селі відбулося футбольне свято: Ігорю Козаку, одому із керівників ПАТ "Вінницяобленерго", вдалося організувати приїзд ветеранів київського "Динамо", які провели поєдинок проти нашої ветеранської дружини. Враження були незабутні. Глядачі побачили на полі Віктора Леоненка, Олега Саленка, Івана Яремчука та багатьох інших зірок.

- Коли було засновано СКК "Пісочна"?

- Б.М.: Спортивно - культурний клуб "Пісочна" почав функціонувати у 2001 році. Я є одним із засновників, був обраний президентом клубу. На жаль, наприкінці 90-их село не було представлене в чемпіонаті області. Тому вирішили об’єднати спільні зусилля та дати новий поштовх у розвитку місцевого футболу. "Пісочна" продовжила переможний літопис своїх попередників. Велика роль у створенні футбольного клубу належить також іншим засновникам клубу – Ярославу Гриці, Богдану Хомину, Михайлу Струку, Олександру Городицькому, Василю Косу, Богдану Косу, Михайлу Кондуру, Сергію Кондуру та багатьом іншим добродіям. Нам пощастило, що головою Миколаївської райдержадміністрації є уродженець Пісочної Андрій Кос. Андрій Іванович, попри шалену зайнятість, намагається допомагати нашому футбольному клубу.

У 2002 році "Пісочна" стала чемпіоном області під егідою фізкультурно-спортивного товариства "Колос". Наше найвище досягнення у Прем`єр-лізі Львівської області – 5 місце у 2005 році. Також були призерами популярного на Львівщині Меморіалу Ернеста Юста. Останні три сезони "Пісочна" є учасником обласного чемпіонату у першій лізі.

З 2007 року команду очолює Ігор Герилів, який має значний досвід виступів на професійному рівні. Свого часу Ігор Іванович пограв за "Авангард" (Жидачів), "Сільмаш" (Ковель), "Цементник-Хорда" (Миколаїв). Після завершення кар’єри був президентом і головним тренером миколаївської команди, яка, до речі, п’ять сезонів (1997-2002 роки) відіграла у другій лізі чемпіонату України.

Відзначу також Андрія Мниха, який багато років знаходиться в команді, певний час виконував обов’язки головного тренера.

СКК "Пісочна": тернистий шлях до зірок - изображение 1

-І.Г.: Дійсно, дванадцять років тому я погодився на пропозицію Богдана Васильовича очолити СКК "Пісочна". Адже відчував у собі сили вивести команду на новий рівень. Раніше я стояв біля витоків миколаївського "Цементника-Хорди". На зламі 90-их і 2000-их нам вдалося закріпитися у другій лізі та стати міцним горіхом. Спочатку я був головним тренером, потім став президентом клубу. "Цементник-Хорду" тоді фінансував відомий в Україні бізнесмен, екс -власник баскетбольного клубу "Будівельник" (Київ) Ігор Діденко. Хороші були часи…

Зараз всі мої думки пов’язані з "Пісочною". У 2005-2006 роках команда була представлена в обласній Прем`єр-лізі, тож зараз нам є до чого йти. Прикро, що через об’єктивні причини пропустили сезони -2013 і 2014. Довелося починати все спочатку. Однак, на сьогодні динаміка росту команди очевидна.

- Ваш коментар щодо виступу СКК "Пісочна" у сезоні-2018.

- І.Г.: Дотримуюся думки, що за один-два сезони команда не створюється. Шлях до зірок є довгим і тернистим. Минулий сезон СКК "Пісочна" завершив на дев’ятому місці, виступили в силу своїх можливостей. Починали чемпіонат молодим складом, вихованцями місцевої школи, Миколаєва та навколишніх сіл. Більшості гравцям бракувало турнірного досвіду. На старті у восьми поєдинках здобули лише три очки, перемігши вдома "Корміл" (Давидів). Перед другим колом довелося терміново доукомплектовуватися досвідченими футболістами. Це дало свій результат. Другу половину чемпіонату "Пісочна" провела набагато краще. Зокрема у чотирьох заключних турах ми перемогли в трьох поєдинках і в одному зіграли внічию. Втім, на фініші не вистачило очок втрачених на старті. У підсумковій таблиці СКК "Пісочна" посів дев’яте місце серед шістнадцяти команд. Юнацька команда, яку тренує Роман Швед, фінішувала восьмою.

- Чи є у команді гравці, які пройшли школу професійного футболу?

-І.Г.: Так. Наприклад, захисник Любомир Білоус пограв за юнацькі команди львівських "Карпат", чернівецьку "Буковину", рівненський "Верес", стрийську "Скалу". Остап Пульків, який може зіграти як у захисті, так і в нападі, виступав за "Скалу" (Стрий) та "Рось" (Біла Церква). Півзахисник Андрій Гарапцьо захищав кольори бурштинського "Енергетика". Зараз у нас на перегляді перебувають ще два футболісти з досвідом професійних виступів.

- Кого можете назвати лідерами команди?

-Б.М.: На мою думку, у нинішньому складі шестеро лідерів – наставник Ігор Герилів та гравці Андрій Гарапцьо, Остап Пульків, Любомир Білоус, Назар Демко, Тарас Николишин.

- Хто найвідоміший вихованець місцевого футболу?

-І.Г.: Напевно, що Василь Швед, який народився у Пісочній. За свою кар’єру цей нападник пограв за львівські "Карпати", "Газовик" (Комарне), "Техно-Центр" (Рогатин). Його син Мар’ян пішов батьковою стежиною, нині є одним із лідерів львівських "Карпат", кандидатом до національної збірної України. Як ви знаєте, нещодавно Мар’ян підписав контракт зі шотландським "Селтіком".

-Б.М.: Я би хотів відзначити Володимира Раделицького і Романа Качмара, яких без перебільшення можна назвати легендами пісочненського футболу. Ці хлопці багато років достойно захищали честь Пісочної, нинішнє покоління футболістів вдячне їм за це.

- У рамках підготовки до нового сезону СКК "Пісочна" бере участь у Меморіалі Ернеста Юста, що взимку за традицією відбувається на стадіонах Львівщини. Як для вашої команди складаються турнірні баталії?

-І.Г.: СКК "Пісочна" виступає у підгрупі 14, нашими суперниками є "Газовидобувник" (Вівня), "УГВ-Сервіс" (П`ятничани) та МФК "Галичина" (Дрогобич). Ми вже зіграли два матчі: перемогли "Газовидобувник" - 4:1, та "УГВ-Сервіс" - 3:1. На 23 лютого запланований поєдинок проти "Галичини", який і визначить переможця групи. Зазначу також, що 16 лютого "Пісочна" проведе товариську зустріч проти "Волині" (Луцьк) U-19.

- Які завдання поставлені перед СКК "Пісочна" на Меморіалі?

-Б.М.: Насамперед розглядаємо турнір як один із етапів підготовки до нового сезону. Втім, за сприятливих обставин розраховуємо пройти турнірним шляхом якомога далі.

- Чи розвивається у Пісочній дитячо-юнацький футбол?

-Б.М.: Так. Підростаюче покоління тренується під орудою Романа Качмара. Дитяча команда постійно змагається у різноманітних турнірах, декілька років тому хлоп’ята посіли друге місце у чемпіонаті області.

- Якими вам бачаться подальші перспективи ССК "Пісочна". Якою є стратегія розвитку клубу? Можливо найближчими сезонами команда збирається вийти на новий рівень та позмагатися на всеукраїнській аматорській арені?

-Б.М.: Вже цього сезону перед командою поставлене завдання посісти у першій лізі призове місце, яке дасть змогу підвищитися у класі. Що стосується всеукраїнських аматорських змагань, то це входить в наші плани. Я за те, щоб хлопці виходили та грали на вищому рівні! Проте, коли ці плани втіляться в реальність сказати важко. Насамперед клуб повинен міцно стояти на ногах. Вважаю, що нам поталанило – Пісочна є дружнім селом, місцеві підприємці завжди готові підставити команді плече допомоги. Минулий сезон наша сільська команда на рівних грала проти представників районних центрів – Трускавця, Дрогобича, Яворова, Золочева. Якщо так продовжуватиметься, якщо клуб відчуватиме підтримку небайдужих земляків, то участь СКК "Пісочна" у всеукраїнських турнірах цілком реальна. Проте повторюсь – на даному етапі ми повинні пробитися у Прем`єр-лігу Львівщини і вдало там виступити.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →