closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Ігор Шпікула: "В обоймі ФК "Копичинці" було 17-18 футболістів"

Ігор Шпікула: "В обоймі ФК "Копичинці" було 17-18 футболістів"
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
1304
0

Федерація футболу Тернопільської області завершує підбивати підсумки футбольного сезону 2018 року. На черзі ФК "Копичинці", який став чемпіоном серед колективів першої ліги. До коментаря ми запросили граючого тренера команди Ігоря Ярославовича Шпікулу.

– Пане Ігорю, Ваші загальні враження від сезону, що завершився перемогою ФК "Копичинці"?

Від сезону і участі в ньому ФК "Копичинці" враження тільки позитивні. Команда зайняла перше місце, подібного досягнення не було багато років, навіть якщо взяти до уваги першу лігу. Цього результату вдалося досягнути завдяки багатьом чинникам. Найголовніший – це добре укомплектована копичинецька команда, по-друге, дуже багато людей доклалися до цієї перемоги, це і міський голова Копичинець Павло Лосик, президент клубу Іван Хорощак, головний меценат команди Ігор Підлипський, а також працівники стадіону та й всі наші вболівальники, які палко нас підтримували протягом усього року.

– Коли повірили, що команда може стати чемпіоном?

Після того, як обіграли на домашньому стадіоні ФК "Заводське" (2:1) в останньому турі попереднього етапу чемпіонату. І хоча у фінальну частину ввійшли з другим результатом, програючи "Скалі-Айва", однак було внутрішнє відчуття, що ми зможе вдало там виступити. Через нашу стабільну гру та довгу лавку хорошого рівня запасних гравців був впевнений у нашій перемозі.

– Які гравці внесли найвагоміший вклад у загальнокомандну перемогу?

Відзначати потрібно всю команду, всі ланки – від воротаря до нападника, кожен футболіст окремо відіграв на своєму рівні, не опускаючись нижче певної планки. І не лише 11 гравців, які виходили в основному складі здобули чемпіонське звання, в обоймі ФК "Копичинці" було 17-18 футболістів і кожен був готовий вийти на футбольне поле і віддати всі сили для перемоги. Водночас, хочеться бачити більше наших молодих дарувань, щоби вони підтягувалися до лідерів команди. Сподіваюся, дамо їм більше ігрового часу наступного сезону.

– В ігровому плані, які матчі цього сезону Вам найбільше сподобалися?

Важко виокремити якийсь один поєдинок у загалом успішному сезоні, де було багато перемог. Напевно, особняком стоять два матчі з ФК "Заводське", які відбулися на хорошому рівні з обох сторін. Це ж саме стосується поєдинків з ФК "Вишнівець" – що на виїзді, що вдома. Ці матчі назвав не лише через те, що ми в них перемогли, а й у першу чергу, бо в них футболісти обох команд продемонстрували високу майстерність і по накалу та якості самої гри вони не поступалися матчам вищої обласної ліги.

– У сезоні ФК "Копичинці" програв всього два поєдинки – стартовий зі "Скалою-Айва" та останній від земляків з хоростківської "Зорі". Мабуть вони і стали найневдалішим у загалом успішному футбольному році?

А б не назвав матч зі "Скалою-Айва" провальним чи невдалим. Так, ми в ньому програли, але по якості з нашого боку це був нормальний поєдинок, в якому ми створили кілька хороших моментів, однак їх не вдалося реалізувати. А щодо "Зорі", то напередодні наші гравців віддали всі сили у чемпіонському матчі з вишнівецькою командою, тому були морально і фізично виснажені.

– Пане Ігорю, Ви завжди прискіпливо ставитеся до суддівства. Яким воно було у футбольному році 2018-ть?

Загалом претензій до суддівства в мене немає. Арбітраж добавив у якості в порівнянні з минулим сезоном. Хоча в суддівському корпусі багато молодих арбітрів, однак серед них вже є і чимало, які б могли себе показати і в другій професійній лізі України. У всякому разі бачу кілька кандидатів.

– Як оцінюєте організацію чемпіонату в першій лізі?

Безперечно і це видно неозброєним оком, обласна федерація робить багато для популяризації футболу. А те, як були організовані змагання у першій лізі, заслуговують окремих слів похвали. Інтрига у фінальній пульці була неймовірна і прохідних поєдинків у ній не було жодного.

– Якщо заглянути трішки в майбутнє, чи можна чекати на появу ФК "Копичинці" у вищій лізі?

Насамперед все залежатиме від фінансових питань. Зі своє сторони скажу, що вже хочеться попробувати ФК "Копичинці" у вищій лізі, тим більше склад команди дозволяє це зробити. Якщо вдасться втримати провідних гравців і добавити кваліфікованих футболістів на кілька позицій, то, думаю, ми зможемо грати у вищій лізі. Це буде і для міста вимоговий крок вперед, коли приїжджатимуть кращі обласні команди. Та й вищу лігу потрібно розширювати, бо, на мій погляд, 10 колективів – замало для такого рівня змагань.

– Ваші пропозиції щодо наступного чемпіонату?

Хотів би звернутися до команд-учасниць тієї ж першої ліги, щоб вони покращували свою інфраструктуру, адже в XXI ст. якось дивно, що на стадіонах немає роздягалень, відсутні душові кабінки. На перший погляд дрібниця, однак хотілося б після гри елементарно помитися і чистому сісти в автобус та поїхати додому. Це вимога часу, ми нікуди від цього не дінемося, тому на майбутнє рекомендував би федерації звернути на це увагу.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →