closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Анатолій Бузник: "Сподівалися на перемогу на меморіалі Макарова"

Анатолій Бузник: "Сподівалися на перемогу на меморіалі Макарова"
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
1167
0

Коуч студентської збірної України розповів про розвиток меморіала Макарова для нашої команди, поділився враженнями від першолігового "десанту" та поділився планами щодо підготовки команди до Універсіади в Неаполі.

- Анатолію Івановичу, чи очікували або розраховували на такий результат на початку турніру?

- Гріх казати, що ми не сподівалися на максимальний результат. Все ж таки, це збірна. Так і сталося - після семи матчів на турнірі - ми на першому місці.

Читайте також: Студентська збірна України - переможець Меморіалу Макарова-2019

- У минулому сезоні збірна не вийшла з групи, посівши 3-є місце. Цього ж року помітний прогрес. Чи може такий результат слугувати критерієм оцінки роботи тренерського штабу, команди?

- Звичайно, що результат - це те, що на поверхні. Це те, що одразу видно і за чим можна вимірювати розвиток гри команди. Але саме натепер це для нас не головне. Головним завданням було переглянути всіх наявних футболістів, новачків, яких ми вперше викликали. В цілому, ми задоволені тим, що вдалося втілити.

- Чи можна сказати, що кістяк команди вже сформований?

- Кістяк команди почав формуватися рік тому, на минулому меморіалі Макарова. У 2018 році ми провели 3 збори, Тут важливо побачити, наскільки психологічно стійкі футболісти, яких ми маємо в наявності, наскільки він тактично та технічно сильний. Тож основа вже готова. Але у нас є ще півроку чемпіонату України і серед студентів, і Другої, Першої та Прем'єр ліг. Якщо будуть гравці-студенти, які нам підійдуть - радо скористаємось ними.

- На цей турнір Ви викликали плеяду гравців з Першої ліги - 4 з "Металіста 1925", стільки ж із "Агробізнеса", та двох із "Авангарду". Наскільки важливо тримати контакт із клубними тренерами щодо них?

- Ми постійно на зв'язку і з Андрієм Донцем, і з Олександром Косевичем, і з Олександром Горяїновим (тренери "Агробізнесу", "Авангарду" та "Металіста 1925" - ред.). Звичайно, це дуже важливо. Тому що вони постійно поруч із гравцями і знають їх рівень готовності. Вони радять нам, кого краще було би викликати до збірної. Але це ще не кінець. Повторюсь, попереду півроку - і це півроку розвитку футболістів.

- Що очікуєте від цьогорічної Універсіади? Наша збірна двічі вже перемагала на таких змаганнях...

- Дивлячись на ті амбіції, які є в нас, у президента нашої асоціації Івана Крулька, то шанс поборотися за перемогу - є. Треба проявити свої найкращі якості, які ми напрацювали за ці два роки підготовки. Ми поставлені в такі часові рамки та умови, що треба працювати на максимумі з тим, що є. Ми - збірна, ми користуємося плодами тренерської роботи у клубах. Наше завдання - згуртувати колектив, привити їм принципи гри, які сповідуємо. Треба, щоб гравці усвідомили те, що від них вимагається.

Читайте також: Вадим Солдатенко: "Треба доводити все тут і зараз"

- Наскільки складно за такий короткий проміжок часу, який Ви мали під час меморіалу Макарова пояснити гравцям тактичні нюанси, зробити з 11 різних гравців команду? Адже за 10 днів наша збірна зіграла 7 матчів - це дуже щільний графік.

- З одного боку дуже просто, з іншого - дуже складно. За ці 10 днів ми провели 7 теоретичних занять. Для футболістів - це важко. Для мене також - очі, як у рака. Адже треба вивчати, дивитися, робити нарізки і з ними це обговорювати. Але від матчу до матчу взаєморозуміння між командою та тренерським штабом зростало, це можна прослідкувати за нашими результатами на турнірі. Реалізація, все ж, має бути кращою, але це можна виправити.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →