closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Богдан Слотвінський: "Футболісти "Скали-Айви" демонстрували класний футбол"

Богдан Слотвінський: "Футболісти "Скали-Айви" демонстрували класний футбол"
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
781
0

Федерація футболу Тернопільської області продовжує підбивати підсумки футбольного сезону 2018 року. На черзі "Скала-Айва" зі Скала-Подільської (Борщівський район), яка зайняла 5 місце серед колективів першої ліги. До коментаря ми запросили головного тренера команди Богдана Івановича Слотвінського.

– Пане Богдане, оцініть виступ "Скали-Айва" в сезоні, що завершився?

– Враження від сезону двояке. Розраховували посісти набагато вище місце у турнірній таблиці. Цього зробити не вдалося, змазали вкінці чемпіонату. А загалом команда виступила досить нормально. Не так самим результатом задоволений, як класним футболом, який демонстрував наш колектив. Ми пройшли доволі впевнено початок сезону, друге коло, в якому не програли жодного матчу, а от сил на фінальну шістку не вистачило. Її провалили за рахунок того, що не мали довгої лавки запасних. У нас було 16 боєздатних футболістів, кілька гравців отримали травми, деякі поїхали на заробітки, а Морозов змушений був повернутися до своєї попередньої команди з Дунаївців. А на його місце не було можливості дозаявити, бо заявковий період вже закінчився.

Який матч чи матчі стали переломними і не дозволили командізі Скали-Подільської піднятися вище, ніж п’яте місце?

– Ключовим у плані турнірних перспектив став, мабуть, домашній поєдинок із ФК "Вишнівці-2". З однієї сторони, суперник залучив велику групу гравців із першої команди, яка грає у вищій лізі, з іншої – сім гравців нашої команди представляли Тернопільську область на змаганнях із міні-футболу як краще село. Там ми дійшли до фіналу, повернулися й одразу змушені були знову грати. Підопічні були виснажені, перший тайм ще зіграли внічию (1:1), а на другий у нас просто не вистачило фізичних сил. Однак вдалих поєдинків було значно більше – це і перша гра в сезоні у Копичинцях, де ми святкували перемогу (3:2), домашня зустріч із ФК "Заводське" (5:1), і з емоційної точки зору був хорошим поєдинок із хоростківською "Зорею", в якому ми вигравали - 3:0, а зрештою матч завершився внічию - 5:5.

А чи були провальні поєдинки?

– Провалили матч у Підгайцях (0:3), де була певна недооцінка суперника. І другий тайм матчу першого кола в Заводському. Десь трішки розслабилися після 3:0 у першому таймі і другому вийшли самовпевнені і не втримали перемоги, завершивши той матч внічию (3:3).

– Кого з футболістів можете відзначити з найкращої сторони?

– Загалом кожен наш футболіст заслуговує хороших слів, та все ж виділив би лідерів – кращого бомбардира Владислава Тимощука, який своїм відношенням до роботи надихав колег по команді, а також Володимира Муляра та Павла Чесніка. Вважаю, наші хлопці набралися за два останні роки колосального досвіду і далі будуть прогресувати.

– У Скалі-Подільський вболівальник любить футбол, не в останню чергу завдяки їм "Скала-Айва" останніх два сезони постійно входить до першої п’ятірки команд першої ліги…

– Хотів би подякувати нашим вболівальникам. Після Копичинців, ми напевно б зайняли друге місце по глядацькій аудиторії, яку збирає "Скала-Айва" на домашніх матчах. Менше 500 глядачів, якщо прийнятна погода, на поєдинки "Скали-Айви" не приходило. А на такі зустрічі, як з ФК "Заводське", ФК "Копичинці" було тисяча і більше глядачів. В першому матчі другого кола ми зіграли внічию з Копичинцями, а в решті матчах здобули перемоги. Люди відчувають, що футболісти викладаються на полі і підтримують нашу команду. Вболівальник нас любить і цікавиться футболом, навіть з нами почали їздити на виїзди. Наймають бус-два і в гостях маємо свою групу підтримки, що для футболістів є теж важливо. Людям у таких селищах як наше, немає особливо куди вийти і футбол у неділю одна з віддушин, на якій вони забувають про проблеми і на дві години відволікаються від справ насущних.

Як оцінюєте організацію самого чемпіонату?

– Не хотів би ні федерацію, ні когось іншого в чомусь звинувачувати, бо після бою руками не розмахують, як сталося, так і сталося. Але було одне непорозуміння з дискваліфікацією гравця ФК "Вишнівець-2" Дмитра Галадея, котрий отримав три матчі дискваліфікації за гру в першій лізі, відсидів один матч в першій лізі і два – у вищі і вже на матч з нами мав право грати. Такі нюанси потрібно обумовлювати і вписувати в регламент на початку чемпіонату. Вважаю, якщо футболіст отримав покарання в одній лізі, то саме в ній він мав би відбувати строк дискваліфікації. Сподіваюся, що саме так буде в наступному сезоні.

По організації це була найбільша, на міг погляд, прогалина, а в загальному чемпіонат проведений досить класно, гарно висвітлювався. Постійно слідкую за футбольними перипетіями в сусідніх Чернівецькій та Хмельницькій областях. Наш чемпіонат, відколи створилася нова Федерація футболу Тернопільської області, один з кращих у Західному регіоні, а в плані організації на голову сильніший, ніж на Чернівеччині чи Хмельниччині. Та й в плані кваліфікації футболістів теж. Ті ж хмельницькі футболісти із задоволенням їдуть грати на Тернопільщину, адже тут набагато вищий рівень футболу.

– Чи є вже попередні напрацювання на наступний сезон?

– Все залежить від коштів і якою буде ситуація в країні. Ми б з задоволенням грали у вищій лізі, якби нам дозволяли фінанси. Бо сьогодні фактично команду тягне один президент клубу Ігор Малюта. До сезону готуємося через виступити команди "Айва" в першій обласній футзальній лізі, куди заявилася майже вся наша команда, навіть приїжджі футболісти погодилися грати. І ми доволі вдало там виступаємо, займаючи перше місце після 9-ти турів.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →