closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Нива" (Петропавлівська Борщагівка): курс на Малагу!

"Нива" (Петропавлівська Борщагівка): курс на Малагу!
Изменить размер a+ a-
2348
0

Києво-Святошинський район завжди мав потужні футбольні традиції і серйозний кадровий потенціал, який дозволяє нашим командам претендувати на найвищі місця в аматорських змаганнях будь-якого рівня – від юніорів до ветеранів. Зокрема, відчутної слави набула останнім часом ветеранська команда (+45) "Нива" з Петропавлівської Борщагівки, згуртована нев’янучою легендою районного футболу, свого часу стрімким форвардом місцевої "Чайки" Олександром Кириченком.

Відомий спортивний організатор, громадський діяч, бізнесмен та меценат, депутат Києво-Святошинської районної ради – все це про енергійного та життєлюбного ентузіаста футбольних баталій, який, незважаючи на щільний щоденний графік, знаходить час для улюбленого виду спорту. І воліє не тільки виходити на футбольне поле, але й перемагати, надихаючи партнерів по команді власним прикладом. Про таких, як він, говорять – природжений лідер! Ми поспілкувалися з Олександром про підсумки спортивного 2018 року, "срібну" сходинку "Ниви" та майбутній міжнародний дебют команди з Петропавлівської Борщагівки:

- Олександре, перш за все, від імені ГО "КСРФФ" хочу привітати Вас і Вашу команду з дуже вдалим сезоном

- Дякую, проте основне завдання ми не виконали, і в найвідповідальніших турнірах залишилися на "срібних" сходинках п’єдесталу. Це приємно, але хочеться більшого… що ж стосується Києво-Святошинської федерації, то у "Ниви" є невеличка образа, бо ми презентуємо районний футбол в багатьох куточках України, виграємо турніри, проте про нас практично не говорять, не пишуть у рідних пенатах. На підсумковому гала-нагородженні нашу команду теж обминули увагою.

- Це камінь і в мій город. Так, згоден, про "Ниву", про ветеранський футбол в цілому ми говоримо мало, підхід треба змінювати. Давайте відразу виправляти становище. Я чув, що найближчим часом у житті "Ниви" буде неординарна подія?

- Так, на нас чекає повноцінний міжнародний дебют, перший командний виїзд за кордон. Чекаємо на це з нетерпінням. Минулого року, на день Конституції, до нас в гості приїжджали наші португальські друзі – ФК "Алкобаса" з однойменного містечка в окрузі Лейрія. Матч відбувся у Ворзелі і закінчився нашою поразкою 1:2, проте, як завжди у таких випадках, перемогла дружба, а ми здобули перший безцінний міжнародний досвід, який, сподіваюся, стане нам у пригоді в Іспанії. Цей турнір пройде в місті Малага в рамках "Європейської ліги ветеранів", очолюваної відомим меценатом та футбольним функціонером Вадимом Кагановим. Співорганізатором змагань виступає діаспора українців у Іспанії. Вже відомо, що іспанський етап ліги ветеранів пройде з 23 по 25 січня (ігрові дні), а гостювати в Малазі ми будемо з 22 по 31 січня, бо організатори турніру приготували для учасників велику культурну програму. Будемо прагнути достойно представити районний футбол на Піренейському півострові. Крім нас, Україну будуть представляти київські команди "Легіон ХХI" та "Васко да Гама" і одеська команда "Чорне море". Серед учасників змагань команди з Іспанії, Литви, Польщі, Білорусі, Естонії, Португалії. Всього планується участь 16 колективів. Гратимуть гравці віком сорок років і старші у форматі 7 на 7. Цікаво, що почесним гостем турніру буде відомий український футболіст, який в минулому захищав кольори донецького "Шахтаря", дніпропетровського "Дніпра", турецького "Акхісара та національної збірної України, Євген Селезньов. Він буквально днями підписав контракт з місцевим професійним клубом "Малага".

"Нива" (Петропавлівська Борщагівка): курс на Малагу! - изображение 1

- Приємно, що "Нива" підкоряє нові горизонти. Ми бажаємо Вам удачі та перемог в Іспанії, але основне – отримати море позитивних вражень і зачаруватись красою стародавнього міста, природою Андалусії та пляжами Коста-дель-Соль. Але давайте повернемось до підсумків минулого сезону. Хто в минулому році складав основу "Ниви"?

- Основний тягар сезону ліг на плечі випробуваних бійців Віталія Загнея (він у нас беззмінний голкіпер, просто на вагу золота, можна сказати, символ команди), Сергія Гребеника (ще одна особистість, без якого "Ниву" уявити неможливо), Володимира Герасименка (наш найкращий форвард), Максима Федорова (стовп захисту), Олександра Белоцького (хвилеріз з моторчиком), Віктора Смариги (ветеран з ветеранів). Тут слід сказати, що першу половину сезону "Нива" в чемпіонаті Києва (+45) провела не найкращим чином, тож після першого кола в команді трапилися серйозні зміни. Зокрема, замість Бориса Надточія, який з березня виконував роль старшого тренера, функції керманича на тренерському містку взяв на себе ваш покірний слуга. А до складу "Ниви" влилися нові і старі виконавці Євген Струтинський, Валентин Бондар, Микола Таразевич, Володимир Кузняк, Станіслав Менськой, Юрій Козяр, Юрій Соколенко, Андрій Лисаченко, Володимир Буга, Аркадій Бабенко та інші.

- Ми в попередньому матеріалі неправильно поінформували футбольну громадськість району про те, що "Нива" стала бронзовим призером першості Києва серед ветеранів (+45), а насправді в останньому турі вам вдалося захистити срібну сходинку і зробити крок вперед в порівнянні з минулим бронзовим сезоном 2017 року. Цей результат порадував Вас особисто та команду?

- Зважаючи на не зовсім вдале перше коло, варто бути задоволеними підсумковим місцем, адже ми зробили крок вперед. Але нашим завданням залишається чемпіонське звання, і сподіваюся нам до снаги в нинішньому році здобути омріяну вершину. Проте варто сказати, що рівень турніру в Києві значно виріс, і майже всі команди суттєво посилили свою гру. Чого варті такі суперники як гостомельський "Гладіолус" та київський "Гюнсел", перемогти яких дорогого коштує. Друге коло ми пройшли значно краще (лише одна поразка і дві нічиї), але надолужити прогаяне не змогли. Однак варто визнати наш виступ у першості Києва задовільним.

- Чим ще запам’ятався минулий сезон?

- Ми взяли участь у низці турнірів, і в багатьох з них перемогли. Рік був дуже насиченим. Судіть самі: зимовий період запам’ятався виступами в футзалі (на турнірі в Черкасах фінішували другими, в лютому перемогли на турнірі в Боярці, присвяченому річниці подій на Майдані, та в Хмільнику, Вінницька область, на турнірі пам’яті Небесної сотні), в березні посіли перше місце на турнірі з міні-футболу на підтримку поранених бійців АТО "Захисник", в травні стали третіми на традиційному київському турнірі пам’яті футбольних ветеранів, в серпні виграли два турніри: в Києві меморіал Олександра Романюка і традиційний турнір в Кодимі (Одеська область), за підсумками якого наш Володимир Герасименко став кращим гравцем. У вересні взяли участь в цікавому турнірі на малій батьківщині в селі Петропавлівська Борщагівка, який організував відомий меценат Олександр Нігруца (фінішували третіми). І в листопаді перемогли на традиційному турнірі в місті Українка.

- Особисто для Вас цікавим випробуванням став листопадовий фінальний етап кубка України серед ветеранів (50+), який відбувся у Вишневому. Ви і ще кілька гравців "Ниви" зіграли за друзів-суперників ФК "Вишневе". І у важливому матчі з Білою Церквою саме Вам вдалося забити вирішальний гол у ворота знаного голкіпера Івана Фельде, причому зробили це з притаманною лише Вам елегантністю, красиво перекинувши м’яча через воротаря після флангового прориву…

- Не мені судити про якість своєї гри, лише скажу, що після цього турніру залишився особисто в мене неприємний осад, адже ми повинні були перемагати, бо за потенціалом були найсильнішими на турнірі. Однак зібралися в пожежному порядку, не мали часу потренуватися разом і, як мені здалося, дехто з виконавців несерйозно поставився до змагань. В результаті – друге місце, хоча ми не програли жодного матчу, але пенальті треба пробивати відповідальніше. Шкода, могли б додати в свою спортивну біографію почесний титул. До таких престижних турнірів треба готуватися ретельніше і більш планомірно.

"Нива" (Петропавлівська Борщагівка): курс на Малагу! - изображение 2

- Які плани "Ниви" на новий 2019 рік?

- Про турнір в Малазі я вже сказав. Крім того, плануємо брати участь в черговому чемпіонаті Києва серед ветеранів (45+), причому будемо ставити перед собою найсерйозніші цілі. Після "бронзи" і "срібла" треба робити крок вперед. Маємо в планах участь в чемпіонаті України серед ветеранів (45+). В цьому році організатори хочуть провести весняний і осінній розіграш відповідно в Коломиї та Одесі. І традиційно ми запрошені на турніри в Хмільнику (лютий, футзал), кубок пам’яті ветеранів футболу в Києві (березень, на майданчиках КПІ), турнір в Кодимі Одеська область (серпень), два турніри в Українці (футзал) та знову турнір в Хмільнику на свято Покрови в жовтні. Будемо раді зіграти і в турнірах Києво-Святошинського району, якщо ви щось організуєте для нашої вікової категорії.

- Що ж, успіхів і перемог на футбольних полях в 2019 році. І обіцяю Вам, що будемо уважніше стежити за самобутньою "Нивою"! Запрошуйте на Ваші матчі!

З задоволенням! На завершення хочу сказати, що минулий сезон був дуже важким для нашої команди, сповненим великих змін та нових рішень. Але команда з гідністю пережила це, довівши всім свою силу та невичерпний футбольний дух. Протягом сезону прийшли нові гравці, змінився тренерський склад, стиль гри, підхід до тренувань, але ми змогли провести титанічну роботу і показати високий рівень. Хочу від щирого серця подякувати всім причетним до наших успіхів, сказати кожному гравцю – друзі, ви найкращі і з вами ми зможемо все! Окремо хочу подякувати президенту СК "Чайка" Олександру Нігруці за всебічну підтримку та надання стадіону "Козак Арена" для домашніх матчів нашої команди. Вірю, що в наступному році ми піднімемо свою "планку" ще вище і зробимо все можливе, щоб стати першими!
Футбол єднає! Слава Україні!

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →