closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Сергій Вишневський: "Майбутнє "Вілії" я  бачу у підростаючому поколінні"

Сергій Вишневський: "Майбутнє "Вілії" я  бачу у підростаючому поколінні"
Изменить размер a+ a-
1474
0

Попри те, що селище міського типу Млинів Рівненської області зовсім невеличке (мешкає близько 8 тисяч людей), його добре знають в Україні футбольній. Як не пригадати сезон 2003/04, коли млинівська "Іква" виступала у другій лізі (група "А") чемпіонату України. Склад команди тоді виблискував на імена – Олег Герасимюк, Володимир Бобилєв, Володимир Гоменюк (вихованець млинівського футболу), Віталій Неділько, Сергій Вознюк. На жаль, утриматися на плаву "Іква" не зуміла: після єдиного статусного сезону клуб припинив існування.

Нині Млинів на обласному аматорському рівні представляє "Вілія", який виник на базі клубу "Смордва-Береги" (Смордва), яку створив Леонід Слободський. У 2015-му "Вілія" була близькою, щоб виграти золоті нагороди у другій лізі, проте фінішувала другою , що теж гарантувало участь у першому дивізіоні.

В обласній елітній лізі "Вілія" провела три сезони. Результати такі: 16-й рік – шосте місце, 17-й – десяте. Цього сезону, з поміж тринадцяти команд, млинівці знову фінішували на десятій сходинці.

Сергій Вишневський: "Майбутнє "Вілії" я  бачу у підростаючому поколінні" - изображение 1

Своїми враженнями від сезону та майбутніми планами із кореспондентом FootBoom ділиться граючий головний тренер "Вілії", голова Млинівської районної федерації футболу Сергій Вишневський.

- Сергію Петровичу, другий рік поспіль "Вілія" завершує чемпіонат на десятому місці. Як ви оцінюєте такий результат?

- Відповім крилатим висловом всім відомого політичного діяча: "Маємо те, що маємо". Звісно, що хочеться кращих результатів, але ми реально оцінюємо наші можливості. Вважаю, що цьогоріч, порівняно з минулим сезоном, у грі команди намітився прогрес. Загалом чемпіонат, який збільшив кількість команд-учасниць до тринадцяти, був досить цікавим і конкурентним.

Впродовж року "Вілія" зіштовхнулася з кадровою проблемою – гравці команди почали масово виїжджати на заробітки за кордон. Цей чинник насамперед і позначився на підсумковому результаті. Стартувала "Вілія" непогано: у п’яти матчах набрали десять очок. Після цього, власне, і виникли проблеми зі складом. Довелося залучати необстріляну молодь, грали п’ять хлопців 2000-го року народження.

Читайте також: Сергій Вишневський: "Вілія" хоче на прикладі знаменитого "Аякса" вибудувати свою клубну піраміду"

- Яким був середній вік "Вілії" цього сезону?

- Приблизно 20-22 роки. Склад не відзначався стабільністю, зазнавав постійної ротації. Перевірили у справі багатьох молодих футболістів.

- Що потрібно, на ваш погляд, для того, щоб "Вілія" склала конкуренцію місцевим лідерам – "ОДЕКу", "Малинську", "Маяку", – у боротьбі за нагороди?

- По перше, якщо порівнювати "Вілію" і названі вами команди, то у нас зовсім інші погляди у кадровому питанні. Ми – робимо акцент на місцевих вихованцях, обласні лідери – на приїжджих гравцях, із солідним футбольним "бекграундом". По -друге, "Вілія" лише третій сезон грає у першій лізі. По- третє, наші фінансові можливості суттєво різняться.

Тепер про те, що можливо, комусь не сподобається, але про що треба казати. "Вілія" - це команда, яка завжди сповідувала принцип фейр -плей і ніколи не брала участі у закулісних іграх. На жаль, в обласному футболі існує багато нечесної гри. Мені важко зрозуміти ті команди, які піддалися цьому негативному впливу. Навіщо це робити?

Водночас хочеться, щоб голова Рівненської обласної федерації футболу (РОФФ) Олексій Хахльов більше вникав у дану проблематику.

- Як виглядала "Вілія" у матчах проти лідерів?

- Якщо минулого року нам вдалося дати лідерам бій, то цього сезону – ні. Наприклад, на виїздний матч проти "ОДЕКа" поїхало всього 12 чоловік. До того ж, у першому таймі вилучили нашого гравця. За такої ситуації важко було розраховувати на позитивний результат.

З "ОДЕКом" і "Малинськом" нам довелося грати по середах, оскільки ці команди були задіяні в аматорському чемпіонаті країни. У будні зібрати бойовий склад для нас проблематично, адже наші гравці задіяні на основному місці роботи та навчаються. Наступного сезону РОФФ збирається нібито заборонити учасникам аматорського чемпіонату переносити матчі з вихідних днів на будні. Тож, щоб виступати на два фронти командам потрібно буде мати два рівноцінні склади, або ж обирати якийсь один турнір. Особисто мені не хочеться, щоб чемпіонат Рівненщини втратив сильні команди.

- "Вілія" третій рік виступає у першій лізі чемпіонату області. На ваш погляд, рівень змагань з кожним сезоном підвищується чи навпаки падає?

-Рівень команд, поза всяким сумнівом, зростає. Цьому сприяє хороше фінансування провідних команд – з першого до восьмого місця. Крім того, зріс рівень юнацького чемпіонату області. Щороку з нього виходять здібні молоді футболісти, які поповнюють дорослі склади команд.

- Хто з гравців "Вілії" цього сезону приємно вразив?

- Гравці середини поля – Едуард Хрипа, Олександр Касянчук; захисники – Андрій Ліщишин, Дмитро Антосюк.

- У міжсезоння планується підсилення складу?

- Поки що не знаю. Після новорічних свят відбудеться зустріч із спонсором команди, засновником і керівником групи компаній "Вілія" Євгенієм Дудкою, на якій обговорюватимуться кадрові питання. Повторюсь – склад "Вілії" повинні формувати виключно місцеві футболісти. Така наша позиція. Головне зберегти команду, адже нині нелегкий час і футбол, як не прикро це усвідомлювати, відходить на другий план. Доля "Вілії" у подальшому залежатиме від спонсорів та представників влади.

Сергій Вишневський: "Майбутнє "Вілії" я  бачу у підростаючому поколінні" - изображение 2

- Хто залишить команду?

- Цікаве питання, на яке зараз не зможу вам відповісти. Існує вірогідність того, що інші наші футболісти теж можуть поїхати на роботу за кордон. Хоча наразі всі на місці, команда у повному складі представлена у відкритому чемпіонаті Волинської області з футзалу.

- Чи відомий план підготовки до нового сезону?

- До березня будемо задіяні у футзальних змаганнях на Волині. Тогоріч "Вілія" стала переможцем у вищій лізі. Цього сезону знову граємо у вищому дивізіоні, якщо переможемо – виступатимемо у Суперлізі. Після чотирьох турів в активі "Вілії" чотири перемоги. Крім першої команди у футзальному чемпіонаті також виступає "Вілія-2" та п’ять дитячих команд.

Навесні плануємо провести ряд контрольних матчів, скоригуємо тренувальний процес.

Сергій Вишневський: "Майбутнє "Вілії" я  бачу у підростаючому поколінні" - изображение 3

- Яким вам бачиться майбутнє "Вілії"?

- Майбутнє "Вілії" я бачу у підростаючому поколінню. Нами вже зроблені перші кроки у побудові дитячо-юнацької футбольної піраміди. Під моїм керівництвом на сьогодні тренуються 70 дітей, зокрема й дівчатка. Наймолодша група – 2010-2012 р.н. Ми постійно беремо участь у різноманітних змаганнях. Нещодавно виступали у Смизі (Дубенський район) на традиційному всеукраїнському турнірі "Кубок Єврошпону", куди з’їхалися найсильніші команди з усіх регіонів країни. Те, що діти тренуються та грають – тішить.

Троє вихованців (2005-2006 роки) млинівського футболу продовжать навчання у знаній академії "BRW-VIK" (Володимир-Волинський). Планую і надалі влаштовувати наших юних футболістів у провідні клуби та академії.

Старша група цього року сформувала фарм-клуб - "Вілія -2". Команда перемогла у другій лізі чемпіонату Дубенського району і тепер виступатиме у першій.

Сергій Вишневський: "Майбутнє "Вілії" я  бачу у підростаючому поколінні" - изображение 4

Потихеньку налагоджуємо систему підготовки юних футболістів, які поступово вливатимуться у дорослий склад. Можливо, хтось заграє на вищому рівні. Для цього прикладемо всі наші зусилля.

Своїм теперішнім стабільним становищем клуб завдячує спонсорам: засновнику і керівнику групи компаній "Вілія" Євгенію Дудці (11 січня святкуватиме день народження), Володимиру Тутевичу, Ігорю Назаруку, Млинівській ОТГ (голова Дмитро Левицький) та Бокіймівській ОТГ (голова Сергій Павлюк). Я сподіваюсь на подальшу плідну співпрацю з цими людьми.

Наостанок хотів би привітати всіх із прийдешніми новорічними святами, побажати мирного неба та здійснення найзаповітніших мрій.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →